2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Lego Technic 8448 "Super Street Sensation" galéria

Az 1999-es Technic "csúcsmodellről" készített képgaléria, némi kommentárral kiegészítve.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, ismertetés

Nagyon régóta vágyom erre a modellre és nem olyan rég sikerült lecsapnom egyre. Bár ritkán, de ki lehet fogni itthoni eladó darabot (van, hogy válogatni is lehet). Így került hozzám is, sok-sok év nyálfolyatás után. Az első oldalon ejtek pár szót a készletről, a képek az ezt követő lapokon tekinthetők meg!

Az állapotáról:
A készlet hiánytalan, darabjai leltárazva, színhelyesen megvannak, jó állapotban. Egyedül a matricák hullanak darabokban róla, de nekem még nem volt olyan Legóm, ahol ez pár éven belül ne ütötte volna fel a fejét. Szerencsére szükség esetén kapni hozzá utángyártottat, illetve gyártatni - saját grafika alapján - gyakorlatilag bármikor lehet. Amire még készülök, az a "ducibb" szifoncsövek elpattanása idővel, ugyanis ez valamiért egy másik modellemen is előjött nem olyan rég, azaz, hogy ezek a vastagabb, bordázott, üreges csövek sorra repednek el. Biztos az a fránya UV...

Hibák, furcsaságok:
HOG: Ami nekem a leginkább hiányzik belőle, az a "HOG" (tetőre, vagy egyéb könnyen elérhető helyre kivezetett) kormányzás. Pedig jóval játszhatóbb darab lenne, mint a valamivel újabb, de műszakilag sokkal rosszabb 8466-os modell.

Puha rugók: A felfüggesztés épphogy elbírja az autó súlyát, így már nagyon gyenge nyomásra is könnyen megsüllyed az autó. Ez főleg elől érvényesül, a hátsó felfüggesztés még jónak mondható. Léteznek messze rosszabb modellek is ebből a szempontból (8466), de lényegesen jobbak is.

Fekete tüskék: Az újabb Technic készletekkel bíróknak biztos ismerősek a kék (vagy vajszínű, ha forgatható) három hosszúságú összekapcsoló tüskék, a piros 2-es tengelyek, vagy a szürke színnel jelzett páratlan hosszúságú tengelyek. Nos, ebben a készletben ezek még mind-mind feketék, eléggé monokrómmá téve így az alkatrészpalettát. Érdekesség, hogy a 2-es tengelyek kihúzását megkönnyítő "bemarások" már itt is jelen vannak.

Specifikációk:
Megjelent: 1999
Alkotóelemek: 1437 darab (bár ezek közül nem kell mindet felhasználni egyik verzió megépítéséhez sem)
Megépített modell súlya: 1,35 kg
Megépített modell dimenziói: 50 x 24 x 16 cm

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.