2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

LEGO 75144 - T47 AIRSPEEDER

Aktuális iromány ismét egy sztárvárz masina, T47 AIRSPEEDER, parasztosan.. a SNOWSPEEDER :D

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés, készletinfó

Ahogy ígértem /asszem/, megint sztárvárz a csapásirány, egészen konkrétan maga az 'ERŐ NAPJA', május 4. Ez évek óta jeles nap az arra /star wars hesteg lego/ fogékonyak naptárában. Legóéknál is próbálnak minden évben homorítani valamit ez ügyben.

Idén ez szerintem össze is jött nekik, mert egyrészt a star wars day /kb 1 hét/ keretén belül mindenre 10% volt, minden nap volt 1 készlet amire 40%, emellett csinoska volt az ajándék készlet is /extra résznél bővebben/, de a nagy dobás a címben említett UCS SNOWSPEEDER újra kiadása volt. Emiatt be is írhatnak egy piros pontot maguknak, mert egyértelmű volt, hogy bár UCS készlet /ergo drágább/, de lesz rá kereslet. Ugyanis az eredeti még 2003-ban került kiadásra Rebel Snowspeeder néven. Ebből adódóan mára kimondottan ritka készlet lett, és ezzel együtt ugye 'millióforintos' is. Ha találni újat, akkor az kb. 200k környéke, használtat talán meg lehet csípni alatta is, de inkább nem. Így azoknak, akiknek ez még hiányzik a gyűjteményből, kb. 'shut up, and take my money' státuszban volt /köztük voltam én is/.

A beszerzésnél viszont volt némi zavar az erőben, mert a hivatalos naptár szerint dupla pontok voltak a starwars déj-re, így bár volt early access erre a készletre, úgy döntöttem, hogy megvárom a dupla pontokat. Hiba volt. Egyrészt azért, mert gyanúsan nem mérte fel a Lego a keresletet erre a cuccra /early access kezdés másnapján már backorder volt/, másrészt a dupla pontok is csak Ámerikára vonatkoztak. A kedves ügyintéző hölgy emailben jelezte is, hogy 'ők ilyet nem kommunikáltak, hogy EU-ban is lesznek dupla pontok'.. Finoman felhívtam a figyelmét arra, hogy az ok, de azt sem tették meg, hogy az ellenkezőjét kommunikálják, illetve a hivatalos store calendar-ból is csak 1 fajta készül, nincs külön US és EU-s, hogy tudja az egyszeri gyűjtő, hogy mit kaphat, és mit nem. Emiatt kicsit morcos voltam, mert, ha tudom, hogy nincs, azonnal kattintok amint early access, és nem backorder, amire az elején még dátum sem volt írva, hogy mikor érkezhet. Gondolom, füstöltek a masinák a gyárban, annyira hajtották őket.

Szerencsére, a belengetett 2 hét helyett 5-6 nap alatt megjött, így kezdhettem örülni neki.

A 2 kiadás közötti különbségeket szemléltetendő, itten egy pikcsör:

Az újra-kiadás koncepciója egyrészt az volt, hogy újra-kiadás, másrészt pedig az, hogy a lehető legjobban adja vissza a filmes masinát /szerkezetben, arányokban, méretekben egyaránt/. Szerintem ez sikerült is, ahogy majd később mindenki látni fogja.

De térjünk is rá a masinára, mert még a végén a klaviatúra lesz a főnök, és kép nélkül maradunk :D .

LEGO 75144 - T47 AIRSPEEDER

Gyártási év: 2017
Elemszám: 1703
Manual: 1 füzet, 462 lépés, 297 oldalon
Méretek /a tartó állványon/: 21 cm magas, 39 cm hosszú, 29 cm széles
Figurák száma: 2

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.