2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus K55VD sx179D bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

HP Pavilion dv6-1130-ról történt cserém története és egy kis teszt az új szerzeményemről.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés

A "régi": HP Pavilion dv6-1330, és az új szerzemény: Asus K55VD sx179D egymás mellett. Ennél hitványabb képet nem is lőhettem volna, bocsi.

Sokan játékokkal is tesztelik a laptopokat, ne haragudjatok, én szembe megyek az árral, tőlem nem kaptok ilyen részt. Sajnos, vagy nem sajnos, nem szeretek játszani.

Azért csak feltelepítettem a kíváncsiság kedvéért az előbb említett NFS: Most Wantedet (azóta játszom is vele :) ), hát ott már érezni, hogy sok neki a full grafika. A grafikai beállításokban vissza kellett vennem mediumra és lowra mindent. Akadás nem volt egyszer sem, csak néha érezhetően sok volt a terhelés.

Eddig jónak érzem a gépet, remélem minden rendben lesz vele és kitart mellettem. :) Az SSD sokat dobott a használati értékén, szinte megváltoztatta.

Ezt a gépet azért vettem, hogy egyetemi tanulmányaim során az ArchiCAD-et, Photoshopot, AutoCAD-et izomból futtassa, akár egyszerre is. Renderelésnél már szükségesebb az erősebb proci, több RAM, stb. Az Asus mellett is szeretném magam 3 évre elkötelezni, remélem nem lesz probléma, ami az utamba állna.

Természetesen vehettem volna olcsóbb laptopot, de nem láttam értelmét. Ha évente cserélnék, akkor más lett volna a helyzet, de 3 évig tervezek minimum vele, és szerintem addig megállja majd a helyét. Processzor jelenleg egy jófajta darab, RAM elég, videokártya közepes, de elfogadható. Ez természetesen az én véleményem, sokan biztos nem értenek velem egyet, de mindenki különböző.

Az Asus eddigi szervizelésével és támogatásával összességében véve meg vagyok elégedve, volt egy Transformerem, amivel adódott egy apróbb probléma, gyorsan és korrekten intézték. Olvastam negatív dolgokat a szervizről, szerencsére nekem eddig nem volt velük gondom, de lekopogom.

Akksi idő filmnézéses-szövegszerkesztéses-táblázatkezeléses módban kb. 3-3,5 óra, játék közben drasztikusan csökken, olyan 1-1,5 óra, de általában véve korrekt üzemidőt kapunk. Én egyébként akku nélkül használom legtöbbet, asztalon.

Egy ilyen teljesítményű asztali gép sokkal olcsóbb lett volna, de sokat mászkálok, és ezt egyszerűbb cipelni, mint egy 20 kilós monstrumot, LCD monitorral. :)

Előnyök:

- jó teljesítmény
- kiváló hűtés
- korrekt akkuidő
- csendes működés

Hátrányok:

- a hangszórók a gép alján helyezkednek el
- alacsony felbontású webkamera
- gyenge, halk mikrofon
- bazi nagy touchpad
- közepes minőségű billentyűzet
- USB csatlakozók elhelyezkedése

A gép ára 201.990 Ft volt számlával, garanciával, mindennel. Plusz az SSD 24.155 Ft, és az Optibay+külső DVD keret kombó 6000 Ft, azaz a végösszeg 232.145 jó magyar forint.
Én kezdem megszokni, szerintem ilyen áron nem volt olyan rossz vétel.

Tőlem ilyen árért kapna egy ajánlott plecsnit, de ez természetesen erősen szubjektív vélemény. Azért is írtam meg ezt a tesztet, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre, hozzászólásaitokra. Mennyire volt jó vétel, kinek hogy tetszik, stb...

Az én véleményem:

Mindenkinek köszönöm, aki végigolvasta/végiggurult rajta/szánt rá ennyi időt, ez volt a második cikkem, így ezt is csak érzéssel tessék kritizálni. Köszönöm! ;)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.