2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus K55VD sx179D bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

HP Pavilion dv6-1130-ról történt cserém története és egy kis teszt az új szerzeményemről.

[ ÚJ TESZT ]

Amit nem látunk

Processzorból a már említett, 3. generációs Ivy Bridge alapú Intel® Core™ i7 3610QM típusút kapjuk, ami egy négymagos, nyolcszálas darab.

A laptopban megtalálható integrált Intel HD4000 mellett található egy erősebb, dedikált NVIDIA® GeForce® 610M kártya 2 GB DDR3 VRAM-mal.

Memóriafoglalatból kettő található, eredetileg az egyikben volt egy 8 GB-os DDR3 1600 MHz-es SDRAM. Mikor felboncoltam a laptopot, nagy meglepetésemre egy foglalat üres volt, így a 8 GB mellé bepattintottam még 2 GB-ot, így 10 GB-tal garázdálkodhatok összesen. Bár most még semmi nem használja ki, de ki tudja...

AIDA64 memória teszt

Háttértárnak egy Hitachi SATA III-as szabványú, 1 TB-os winchestert kapunk. A helyére beszereltem egy OCZ Vertex III 120 GB-os SSD-t a rendszer részére, és néhány apróbb programnak, amiket gyakran használok, a HDD pedig egy Optibaybe került. A DVD meghajtót száműztem egy külső házba, úgyis olyan "sokat" használtam az elmúlt években. (kb 4-5x/év)

Használtam a gépet HDD-vel pár napig, majd SSD-vel, és ugye nem meglepő, brutális a sebességnövekedés. Boot idő körülbelül felére csökkent, ahogy az alkalmazások megnyitása is. Az OCZ márkával megbarátkoztam már, hiszen az előző laptopomban a Vertex III kistesója dolgozott, olvastam teszteket, 24 ezer forint bruttóért szerintem aránylag elfogadható. Nézegettem Samsungot, ami még számításba jöhetett volna, de végül az OCZ nyert.

HDD - olvasás

SSD - lineáris olvasás

AIDA64- Rendszer stabilitás teszt

A gép hűtése egyelőre egészen kiváló. Az Asus IceCool elnevezésű technikája található benne, amit büszkén hirdet a touchpad mellett lévő matricán és a weboldalán is. Ez elvileg elvezeti a hőt a "csuklópihentetőről" (hirtelen nem tudom a szakkifejezést), hogy a kicsi kacsóink ne izzadjanak meg hamar. Need for Speed Most Wanteddel játszottam másfél órácskát, a gép konkrétan még langyos sem volt azon a részen, de a többi pontján sem igazán melegedett fel. Szóval van ebben valami, nem csak marketing. A gép hűtése csendes, a ventilátor időnként meg-megáll, olyankor a laptop hangtalan - persze csak ha nem használom közben a HDD-t.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.