2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Asus K55VD sx179D bemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

HP Pavilion dv6-1130-ról történt cserém története és egy kis teszt az új szerzeményemről.

[ ÚJ TESZT ]

Amit látunk

A gép fedlapja barnás színű, igényesen recézett-bordázott műanyag, a közepén egy krómozott ASUS logóval. A gyártó a weboldalán alumínium borítást ír, de ezt azért kétségbe vonnám, szerintem fémet sosem látott, ennek ellenére nem az olcsó, hitvány minőségű műanyag gép jut az ember eszébe róla. Súlynak 2,52 kilogrammot adtak meg, ennyi minden bizonnyal megvan, de használat közben nem érezni nehéznek.

A kijelző egy fényes, 15,6"-os, 16:9-es méretarányú HD (1366x768) LED megvilágítású darab. Ez nem sokban különbözik a HP-től, színei körülbelül ugyanolyanok, szerintem az ASUS kicsit fényesebb talán. Jelenleg még nem érzem a Full HD és a Retina Display hiányát, nyilván azok ezerszer szebbek és jobbak, majd a következő gépem olyan lesz.

A kijelző felett található egy szerintem 2012-ben szégyellnivaló, 0.3 Megapixel felbontású webkamera, balra mellette pedig a mikrofon. Ez Skype hívásokhoz épp elegendő, sötétben már nagyon zajos a videohívás minősége. A mikrofon is gyengébben teljesít a HP-hez viszonyítva. Sokkal gyengébben...

A klaviatúra szigetes kialakítású és külön numerikus billentyűzet is található rajta. Ez a rész számomra elég fontos, így dicséretes a dolog. Nekem a HP billentyűzete jobban bejött, nyilván ez is megszokás kérdése.. Megszoktam, mostanra megtetszett.

A touchpad egy kicsit balra eltolva helyezkedik el. Óriásira sikeredett, szerintem feleslegesen nagy. Multitouch képes, érzékeli a kétujjas nagyítást, kétujjas görgetést, elforgatást, egyéb apróságokat. A nagyítást kb. fél óra múlva ki is kapcsoltam, mert mindig belenyúltam valahogy. Ezen kívül jobban szeretem a különálló bal-jobb kattintó gombokat, ezen sajnos a touchpad részei, ugyanúgy le kell nyomni őket, és a touchpad még azon a részen is érzékel.

A billentyűzet felett található a bekapcsológomb és az Altec Lansing® hangszórópár. Utóbbit egyáltalán nem érzem kimagaslóan nagy alkotásnak, laptopoknál szerintem átlagos kategóriába sorolható. De akit komolyan érdekel a hangminőség, az úgysem laptopról akar zenét hallgatni. Mondjuk nagy átvágás, mivel a hangszórók a laptop alján helyezkednek el. Így mikor például a laptop az ölemben van, meglehetősen korlátozott a hangerő és a hangminőség... Szóval ez az elhelyezés nagy butaság volt, de én nem tudok ellene tenni semmit...

A gép bal oldalán helyezkedik el a tápcsatlakozó, egy szellőzőnyílás, majd sorban a VGA, HDMI, LAN csatlakozók, és két darab USB 3.0-ás port. Az USB portokat egyébként szerintem ennél rosszabb helyre nem is tudták volna rakni, nagyon útban vannak. És az összesen három darab kevés is, sajnos.

Jobb oldalon találjuk a DVD olvasót/írót, egy USB 2.0-ás portot, és a mikrofon+jack csatlakozókat.

A gép elejére - szinte az aljára - bal oldalra, eléggé eldugott helyre került a kártyaolvasó, és az állapotjelző LED-ek.

A vezeték nélküli csatlakozások közül megtalálható amire szükségem van:

WLAN 802.11 b/g/n
Bluetooth™ V3.0

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.