2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

MAZE Comet 4G: labirintus vagy üstökös?

A prémium hatású készülék a csúcstelefonokkal nem veszi fel a versenyt, de a hétköznapok üstököse simán lehet.

[ ÚJ TESZT ]

Kapcsolatok, akkumulátor, összegzés

A készülék nagyon kellemes adatkapcsolati lehetőségekkel bír. 6-os kategóriájú LTE áll rendelkezésre, ami 300 Mbps sebességet jelent. Az összes népszerű szolgáltatói sáv rendelkezésre áll, még a B20-as frekvencia is, így gond nélkül használható a készülék, akármelyik szolgáltató kártyáját rakjuk is bele. Én a kék propelleres szolgáltatónál vagyok, nálam jól hallható volt, ha engem hívott valaki, és a túloldalon is remekül hallott, akivel beszéltem, sem hálózati sem egyéb probléma nem merült fel a teszt időszak alatt.

Wifin 802.11 a / b / g / n / ac szabványokat használ a készülék. Bluetoothból 4.1-es szabványt kapunk, helyadatokhoz GPS, Glonass és Beidou áll rendelkezésre. Azt el kell mondanom, hogy a pozíciószerzés hihetetlenül gyorsan megy, és stabilan tartja is azt.

Akkumulátorból egy 4000 mAh-s egység áll rendelkezésünkre, amit a gyártó szerint 1,5 óra alatt fel lehet tölteni a gyorstöltésre is alkalmas hálózati dugaljon keresztül. A készülék széles tartományban használható a beleépített akkumulátorral. Nekem egész napos nyüstölés után kell csak a töltőre tennem este, de akkor sem tudtam még 30% alá meríteni. Nyilván folyamatos képernyő használattal még jobban meríthető, de azzal minden telefon így van.
Készenléti üzemideje legendás lesz. Egyik nap kipróbáltam, hogy 100%-os töltöttséggel húztam le reggel 6 órakor a töltőről és egész nap nem nyúltam hozzá. Este 19 órakor néztem meg és 99% volt az akkumulátor töltöttsége még ekkor is.

Összegzés

Nagyon kellemesen sikeredett a MAZE Comet 4G. Egy igazi üstökös lett ebben a napról-napra változó és fejlődő mobiltelefonos világban. Megoldásai között van pár innovatív, néhány a nagy gyártókat másolja, de tudjuk, hogy manapság eredetit alkotni nagyon nehéz, és szerintem egyáltalán nem baj, ha valaki a jobbaktól szerez ötleteket.

Pozitívnak tartom, hogy Gorilla Glass 5-tel szállítja a gyártó, amely ha lehet még jobban ellenáll a karcoknak mint az elődei, és amennyire én tudom, úgy hirdették, hogy valamelyest az erőszakos behatásnak is ellenáll. A gyártó is úgy hirdeti, hogy leejtés-biztos okostelefon. Ez utóbbit nem próbáltam ki, de egy biztos, jól össze van rakva. A decens hardver jól használható a mindennapokban, és sokan nézték meg jó alaposan, amikor az elmúlt pár napban kiraktam az asztalra, és elégedett megjegyzéseket kaptam a telefont illetően.

Negatívumok közé a méretén és súlyán kívül talán csak azt sorolnám, hogy a lekerekített kijelzőt jobban is ki lehetett volna használni, akár valami hasonló megoldással, mint amit a Samsung is használ.

Mindazonáltal ez nem vesz le az értékéből semmit sem, hiszen a Samsung hasonló megoldása nagyjából háromszor ennyibe kerül, mint ez a készülék. Megrendelni a GearBesttől lehet, és az áfa kifizetése után alig 50 ezer forintért lehet a miénk a készülék.

Köszönöm, hogy elolvastad, ha bármi kérdésed merülne fel, tedd fel nyugodtan!

Előzmények

  • Maze Alpha - feltámad a vadnyugat

    Egy új gyártó igen erős ajánlata a keret nélküli kijelzős mobilok világában, mely sok felhasználónak lehet jó választás.

  • Xiaomi Redmi Note 3

    Nagyon kíváncsi voltam a SOC képességeire: nem kellett csalódnom a Helio X10 tényleg hasít, ahogy kell!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.