2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Okostelefon, ami bő egy hétig bírja

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Galaxy S2-m folyamatos nyúzás alatt van, de már egy hete nem látott konnektort... Elárulom a titkot.

[ ÚJ TESZT ]

Az igazi megoldás

Nem adtam fel, körülnéztem, angol nyelvű teszteket olvastam és végre megtaláltam azt a kütyüt, ami elméletben nekem való. 17 dollárért meg is rendeltem a nekem való PowerBankot. A kapacitása a benne lévő 4 db 18650-es elemnek köszönhetően 20 000 mAh, és két kimeneti USB aljzata is van. Az egyik 1A-rel tölt, a másik viszont (dobpergés) 2A-rel. Így a kütyü alkalmas egy iPhone és egy iPad egyidejű töltésére is. Ezt ki is próbáltam: a Sero 7-et és a SGS2-t is simán feltöltötte párhuzamosan.

A PowerBank egyik oldalán egy MiniUSB-s töltőaljzat van, a másikon a két USB csatlakozó. A tetején egy gomb, amivel a töltöttséget jelző LED-eket tudjuk bekapcsolni, hogy a töltöttségi szintet ellenőrizzük. A 4 db LED a belső akkuban maradt szuflát mutatja, a 100-75-50-25-0%-os szinteket jelölik. Minél kevesebb világít, annál inkább agyalnunk kell egy konnektor lelőhelye miatt.

Na ez a tutiság!

A benne lévő akksikat egy MiniUSB aljzaton keresztül lehet feltölteni, ami elég időigényes folyamat.

Mire a normál USB-s töltővel telepumpálom, simán meg tudom nézni a Munkaügyek első vagy második évadát. Miután már néhányszor félhülyére röhögtem magam, elkezdődhet a teszt.
Töltő be a táskába és egy hétig erről töltöm a telefonjaimat. A tesztet még sosem teljesítettem, mert a Huawei 5-7 napig is bírja, így neki egyetlen töltés elég a héten. A Samsung viszont más piskóta. Az 1 Amperes aljzatról 20% körüli töltöttségről indulva 2-3 óra alatt nyomja tele az akksit, a 2 A-esről pedig 1-1,5 óra alatt. Nagyon szeretjük.

Ezt kerestem!

Khirály!

Specifikáció:

Kapacitás: 20000 mAh Li-Polymer
Input Feszültség: DC 5.0V
Input Áramerősség: 1000 mA (Max)
Duo USB output, 2 eszköz egyidejűleg tölthető
Output Feszültség (Port A): 5.0 V
Output Áramerősség (Port A): 1000 mA
Output Feszültség (Port B): 5.0 V
Output Áramerősség (Port B): 2100 mA
IC töltésvezérlés / túltöltés védelem / rövidzárlat védelem / kisütés vezérlés
Élettartam: Kb. 500+ ciklus
LED visszajelzés
Méret: 135x70x22 mm
Tömeg: kb. 230 g

Próbálgattam, hogy mit bír: a régi PowerBank csak nyugalmi állapotban tudta növelni a töltöttségi szintet, terhelés közben max. szinten tudta tartani. Ezzel szemben, ez az akksi simán tölti mindkét rádugott kütyüt, hiába fut mindkettőn HD film, megy a net vagy a GPS navigáció.

[L:/dl/upc/2013-[P:C]09/4383_pb209.jpg](IMG:/dl/upc/2013-09/15/4383_jawfjxbdutxatjpy_pb209.thumb.jpg)(/IMG)[/L]

A neten talált tesztek állítása alapján a hatékonysága kb. 60-80%, azaz a benne lévő töltésnek ekkora részét tudja más kütyükbe áttölteni. A jó hír az, hogy ez a gyakorlatban az SGS2 legalább ötszöri, 0=>100% feltöltésére elegendő.

Számoljunk: a telefon magában 5-6 óra aktív használat után kipurcan. Ehhez adjunk még 5* ennyit, azaz a PowerBank segítségével még 25-30 órán át biztosan számíthatunk a telefonra. Ez alatt nem készenlétet kell érteni, hanem állandó GPS navigációt, mobilnetet, HD videót, zenét, játékot, vagyis folyamatos, non-stop nyúzást, amit csak el tudunk képzelni. Készenléti időben ez a telefon alapból átlag 1,5 napot tud az én kezeim között. Ez a külső akksival további 8-9 nappal hosszabbodik meg anélkül, hogy bármilyen módon spórolni akarnék az akksival. A teszt során a fentiek után a 4 LED-ből még 2 világított, tehát nincs kizárva, hogy még 1-2-3 töltést lehet abszolválni az említetteken felül.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a Huawei kisebb kapacitású akksija és hosszabb készenléti ideje miatt akár 2-3 hónapig is tudok konnektortól távol létezni ha a jelenlegihez hasonlóan második telefonként használom őt... Ez azért már kicsit beteges.

3 hónap!

Dolgozik

Érzem, hogy nem fogom megúszni, hogy egy tartós teszt után megírjam, hány töltést lehet abszolválni erről a szerkezetről. Na ha lemerül, belevágok egy ilyen tesztbe, szerintem az eredménye innen még kb. egy hónapnyira van.

Tölti :)

Összefoglalva: ez a PowerBank kevesebbe került, mint a legolcsóbb elérhető pótakksi bármelyik telefonomhoz. Tudom használni a család valamennyi kütyüjéhez, miután már 2 éve száműztem az utolsó nem Mini/Micro USB-n tölthető kütyünket. A telefonok lecserélésekor sem kell már aggódnom a pótakku sorsa/másik beszerzése miatt. A család akármelyik tagja megy hosszú útra, mindig magával tudja vinni, és garantáltan nem lesz áramgondja legalább egy hétig.

Persze tudom, hogy idővel csökkenni fog a kapacitása, de emberek! Nem volt 4000 Ft... És legalább 5 másik akkut kiváltottam vele. Egyetlen kiváltott akksira így max. 800 Ft-ot kell számolnom... Ráadásul létezik 5-10-15-20, sőt 30000 mAh-s változatban is. A 20000-es tűnt számomra a legjobb választásnak. Itthon is vannak már forgalomban hasonló termékek, de azoknak az ára legalább 4-szer ennyi.

Hátrányaként egyedül a súlyát tudnám említeni, bár számomra ez nem probléma. Mindig van velem egy hátizsák, amiben elfér ez a kb. két okostelefon méretű, és kb. 3 telefon súlyú szerkezet. A funkcióját figyelembe véve mindenképp megéri magamnál tartani. Az együtt töltött két hónap során máris többször vettem hasznát. Nélküle spórolnom kellett volna pl. a mobilnettel vagy a fényképezéssel, vele viszont ez nem volt téma. A jó kis önfelcsévélő adatkábelemmel zsebre vágtam és városnézés/fotózgatás közben többször is feltöltöttem a telefont.

Nincs kérdés: Minden utazónak, túrázónak, kempingezőknek, a gyerekeknek hosszú úton tableten mesét vetítőknek, több telefonnal rendelkező aktív családoknak, mobil gamereknek és kütyümániásoknak, egyértelműen, fennhangon és...

KÜLÖNÖSEN AJÁNLOTT

A cikk a magánvéleményemet tartalmazza. Értelmes javaslatokat, kommenteket várok, de mielőtt fikáznád, írj jobbat, és kommentáld azt! Köszi! ;)

Azóta történt

  • CUBOT X6 – A sokmagos

    Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül...

  • A nap ereje

    Két napenergiával (is) tölthető powerbanket mutatok be nektek, amely mind kirándulások, mind hétköznapi felhasználás során jól teljesítenek.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.