2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Ingyenes multiplayer játékok V.

Ingyenes FPS játékok: katonák, terroristák, farkasemberek és a (virtuális)hulla gyártás...

[ ÚJ TESZT ]

Még több játék... Katt!

Következzenek az ígért Ijji játékok. A játékhoz az Ijji.com oldalon regisztrálnunk kell, vagy létrehozhatunk fiókot Facebook accountunkkal is, kinek hogy tetszik. Első lépésként az Ijji Reactor nevű alkalmazást kell letölteni, ami segíti a telepített játékok kezelését, indítását, de le is tölthetjük vele a kívánt játékot. Minden játéknál komoly játékosbázis van, nem fogunk üres szervereken unatkozni. Csalók ellen sajnos még ők sem találták meg a hatékony védelmet, de ez minden MMO játékra igaz.

Szerencsére vannak az oldalon offline installerek is, így megtehetjük, hogy a játékokat gyors kapcsolaton (pl. ismerősnél) letöltjük, majd otthon telepítjük. A reactor egyetlen hibája, hogy örökké futni akar kis méretben, de egy jobb klikk+exit megoldja, nem kell a folyamatot lelőni.

Soldier Front:
Klasszikus katonás FPS. „Ikertestvére” a Special Forces nevű játék, erre nem térnék ki, mert csak szingapúri szerverek vannak -azért kaladvágyók bátran próbálják ki mit tudnak 300-as ping felett...


Katonák, és egy kisebb háborúhoz elég fegyver...

Belépéskor a szerver választás is szimpatikus: van EU szerver. Grafikailag a jobban sikerültek közé tartozik, annak ellenére, hogy nem ismeri a wide felbontásokat, és a mozgások animációja is hiányos néhol.

Rengeteg fegyver, sok extra vásárolható pontokért is, amiket játékbeli teljesítményünk után kapunk. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, nekem nagy kedvencem az infection mód. Szerencsére ezt itt sem hagyták ki. Vírusos zombi arcok próbálják elkapni az embereket. Persze akit elkapnak, az elhajítja a fegyvereit, megszaggatja a ruháját, és nyílt sebei ellenére a katonák után ered. Járművek csak dekorációnak vannak, a pályák jók, el lehet jutni eldugott helyekre, tetőkre is. A hangok jók, bár kavicsos terepen olyan, mintha zizin lépkednénk.
Horror mód videó. Trailer.

GunZ the Duel:
Fura helyzetben vagyok, mert a GunZ nagy kedvencem volt. Naponta játék, klán harcok, questek tucatjai. Akkoriban sem volt átütő a grafika, a hangok is kis jóindulattal mondhatók csak jónak, bugok és csalók tucatjai. A zene nagyon jó, az biztos, de mégis most nehezen értem, hogy mi is tartott a játékban évekig.

Klasszikus lövöldözős TPS alapok: két csapat különféle játékmódokban, vagy mindenki hentel mindenkit, illetve négy játékos co-op módban küzd az NPC-kel Questeken át. Illetve a játék nevében is szereplő Duel mód, ahol ketten küzdenek, a többiek meg nézik, várják a sorukat, hogy a győztessel küzdhessenek. Ez egyébként a "harcmezőn" is megszokott dolog, amit (az újoncok kivételével) mindenki tiszteletben tart: ha ketten kardal párbajoznak, akkor más nem szól bele. A kardpárbaj meghajlással kezdődik, és valamelyikük halálával ér véget...

A megszokott fegyveres harcot kiegészíti az említett kard és a tőr (ez nem azonos az FPS-ben használt kiskéssel!). Nagyon jópofa dolgokat lehet a pengékkel művelni: falmászás, gyors futás, és nem utolsó sorban ezzel újabb tucatnyi kombináció van az ellenfél halálba segítésére.

Fejlődéssel szintlépés jár, a gyilkolásért a boltban elherdálható pénz a jutalmunk. Ha ez kevés, akkor igazi pénzzel lehet megtoldani a keretet. Ami még érdekes, hogy a fegyver "slot"-on túl a súly is korlátozza a harcba indulókat. Így gyakran látni fürdőgatyás szamurájt gránátvetővel és géppisztollyal: a nadrágot és az inget már nem bírta el.


Butterfly in action

Úgy tudom -bár lehet, hogy ez csak Urban Legend-, hogy a játék több különlegessége tulajdonképpen bug volt, de mára már feature... Ilyenek pl. a butterfly (egy kombinációval gyorsan lehet haladni, közben vagdalva a közeli ellenfeleket), a reload-shot (shotgun-al töltés megszakítva karddal és tele a tár), meg még egy tucatnyi trükk. Csak a kitartóaknak ajánlom, nem könnyű a játék magasabb szinteken, sokat kell gyakorolni a rengeteg spéci mozgás miatt. Akinek megtetszik a nem szokványos FPS/TPS játékmenet, az biztosan maradni fog egy darabig, mert rengeteg tanulni és felfedezni való okosságot rejtettek el a játékban.


A küldetések végén előkerülnek a Boss-ok

Elvileg 2008-ra ígérték a folytatást, a frappáns Gunz The Duel 2 néven, majd 2009-ben bejelentették, hogy 2011-ben jelenik meg. Azóta semmi hír. Pedig ráférne a megújulás, mert rengeteg a csaló, sok a hiba, erősen függ a co-op módban a siker a játékosok pingjétől, és még sorolhatnám. Trailer. K-style (Koreai, kardozós) videó. Quest videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.