2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Ingyenes multiplayer játékok V.

Ingyenes FPS játékok: katonák, terroristák, farkasemberek és a (virtuális)hulla gyártás...

[ ÚJ TESZT ]

Cross Fire és Wolf Team

Folytatódik -kis kihagyás után- a korábbi részben megkezdett ingyen játék + fizetős extrák modellre épülő online multiplayer TPS-ek és FPS-ek bemutatása. Nem is pazarlom a bevezetőre a karaktereket, irány a játék!

CrossFire:
A Z8Games-nek híres játéka, a Metin 2, amolyan WoW-féle MMORPG…
...de itt nem erről lesz szó :)
A CrossFire kevésbé híres, lényegében a sokadik bőr ebben a stílusban, a korábbi részben bemutatott MAT-hoz hasonlít.


A wallpaperek mindig szépek

Indítás után regisztrálnunk kell -ha még nem tettük meg korábban a honlapjukon-, majd három kommandós csapat közül kiválasztva a nekünk szimpatikusat már végére is értünk a karakter-generálásnak. Ezután szervert választhatunk a szintünknek és földrajzi helyzetünknek megfelelően. Szerencsére vannak angol szerverek, ahol garantált a lagmentes játék.

Kezdőtőkénkből már most herdálhatunk, de érdemes magasabb szintekre tartogatni a pontokat. Kis gyakorlójáték után mehetünk hentelni. Első dolgom kezdéskor átszabni az irányítást, grafikát, stb. A játék készítői a térképet a ~ gombra állították, ami angol kiosztással a 0 lenne, de valami durva tréfa miatt a sokkal praktikusabb „ö” gomb kapta a lehetőséget, amit nem is lehet változtatni.

Videó beállításoknál kiderül, hogy felbontásban le van maradva a mai monitoroktól. Sajnos ez játékban is így van. A házak és a tereptárgyak egyszerűek, akárcsak a karakterek és az animációk. Nagyon vicces előrenyújtott puskával kapaszkodás nélkül létrázni… Futás nincs, csak guggolás és osonás.

A hangok is kissé egyhangúak :) A felületenként változó lépészajokat már vagy nyolc éve „feltalálták”, de ebből a játékból kimaradt. Ezeket ellensúlyozza az alacsony gépigény, a pörgős játékmenet. További pozitívum az infection mód helyi változata, a mutation és a Ghost mode, ahol az egyik csapat láthatatlan, igaz csak késsel indulnak harcba. Több fórumon is szerepel a WCG 2011 hivatalos játék listán, fura. Videó.

Wolf Team:
Sokban hasonlít a CrossFire-ra, mintha testvérek lennének :) Grafikailag ez is elég retro, de már ismeri a nagyobb wide felbontásokat is, ezen túl sok mindent nem tudunk kapcsolgatni.


A kevlarba bújt farkas

A játék érdekessége, hogy itt is van Zombi-mód, de itt farkasokkal. Akit szétmarcangolunk, az beáll a csapatunkba. Kinyírni meg nehéz a nyavajásokat. Vannak EU szerverek, de elég rossz pingel tudtam csak játszani.

Emberként FPS nézet, ami farkasként TPS nézetre vált. Ordasként frankó extra képességeink vannak: falramászás, gyors futás, hatalmas ugrások, és olyan maflás, hogy attól még a vasbeton is megreped. Ha az evolúció nem kedvezett nekünk, akkor a hiányosságokat pici pénzel is pótolhatjuk, mindenféle erősítő motyókkal lehet a „bébiwolf”-ot igazi vérfarkassá tuningolni. Rengeteg megvásárolható, fejleszthető fegyver van természetesen.


Két farkas vs. két fegyveres? Hint: a farkasokra fogadj!

Nagy poén a lepakolható gépágyú, viszont az össze- és szétszerelése nagyon lassú, ez alaposan redukálja a túlélési esélyeinket - főleg ha akad pár farkas a pályán. Klán rendszer is van, itt Pride-nak hívják. A hangok rendben vannak, nagyon jók a beszólások, jó a játékmenet és ötletes a vérfarkas-csavar, végre valami egyedit láthatunk ebben a stílusban! Grafikája textúrákban és effektekben lehetne jobb. Ez nem új game, a grafika egyszerűsége elnézhető, cserébe a gyengébb gépeken is hasít. Videó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.