2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Hogyan válasszunk porszívót?

Porszívó vásárlás előtt állóknak szeretném összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat, hogy a kínálat erdejében eligazodva tudjanak dönteni.

[ ÚJ TESZT ]

Energiacímke, porszívóválasztás

Energiacímke:

A porszívó választásának megkönnyítésére - a mosógépek, hűtők mintájára itt is bevezetésre került - használt eszköz a már jól ismert energiacímke. Ezen az adatlapon 6 fontos értéket találunk.
Az energiahatékonysági osztályt, valamint ehhez kapcsolódóan az éves energiafelhasználást. A kifújt levegő tisztaságát, a szőnyegen és kemény padlón történő tisztítás eredményét, valamint a zajszintet.
Fontos megjegyezni, hogy a teszteket, vizsgálatokat egy meghatározott protokoll szerint a gyártók maguk végzik el, így ők állapítják meg az általuk forgalomba hozott porszívók értékeit, de fogyasztóvédelmi testületek bekérhetik ellenőrzésre az egyes típusokat, hogy az ott feltüntetett értékek megfelelnek-e a valóságnak. Ezek az adatlapok már egy jó kiindulási alapot adnak a porszívóvásárláshoz.

Útmutató az energiacímke értelmezéséhez

Akkor melyiket is?

A következőkben a porszívóválasztás lényegére térünk rá megvizsgálva az egyes kategóriákat.

Kis túlzással azt is lehetne mondani, hogy ahány ház, ahány család annyiféle porszívózási szokás és igény. Amelyik porszívó tökéletes az egyik háztartásban, lehet, a másikban nem lesz túl praktikus. Ennek a miértjeit vizsgáljuk meg.

Porszívó vásárlása előtt jó, ha a következő kérdéseket megválaszoljuk magunknak:

1, Mekkora a lakás alapterülete amit tisztán szeretnénk tartani?
2, Milyen a szőnyeg-szilárd burkolat aránya a házban?
3, Van-e poratka-allergiás a családban?
4, Van-e kisgyermek/gyermekek a családban?
5, Lakik-e háziállat (kutya, macska) a háztartásban?
6, Fontos-e a minél halkabb és gazdaságosabb üzemeltetés?
7, Átlagosan milyen gyakorisággal vesszük használatba a porszívót egy héten?

Ezeket megválaszolva leszűkíthetjük a kategóriákat. Ha ez sikerült és kiválasztottuk a nekünk tetsző és megfelelő típusokat, akkor a döntés előtt érdemes számításba venni a garancia hosszát, az anyagminőséget, a mobilitást, a méretet, a kábel hosszát, illetve adott esetben mennyire könnyen és milyen áron kapunk az adott porszívóhoz porzsákot, szűrőket. Ha a lehetőségeink engedik, érdemes a kiválasztott porszívókat élőben is megnézni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.