2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HD7770 + Accelero S1 Plus teszt

"Silence!...it definitely won't kill you" - avagy hűtéstesztek változatos felállásban.

[ ÚJ TESZT ]

Összegzés és végszó

A 7700-es széria, Cape Verde kódnevű cGPU-ra épülő kártyái nagyon magas teljesítmény/fogyasztás mutatóval rendelkeznek. Emlékeim szerint csak a 7800-asok állnak fölöttük jelenleg. Ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor jelen írásból kiderül, hogy a nagyobbik, 7770-es is üzemelhet akár teljesen passzív környezetben is. Persze mindehhez nem árt, ha a CPU sem egy forrófejű darab.

Hogy egy kicsit a kiegészítőkről, szerelésről is szó essen.

Az Accelero S1 Plus mellé bőséges mennyiségű kis bordát (sünit) kapunk, amiből én mindössze 4 db-ot használtam fel, a 4 memória chipre. Felhelyezésükhöz a csomagban található két komponensű masszát kell használni. Ez alapvetően nem rossz dolog, de az a nagy hátránya, hogy csak egyszer lehet kikeverni. Bár nem tudom bontott állapotban mennyire tárolható.
A massza száradási/kötési ideje nekem jóval meghaladta a leírásban megadott 5 órát. 6 óra elteltével még mindig nagyon könnyen csúszkáltak az apró bordák. Így összességében kapott 12-13 órát. Tehát aki siet az ne ezt használja.
A maggal érintkező részre már felvitték a hővezetőpasztát, így erre nem volt gondom.

A Turbo Module mellé járó fecskendőhöz hozzá sem kellett nyúlnom, az előbb leírtak miatt. Bár azt nem értem, hogy miért épp a ventihez csomagolják. Elég furcsa árukapcsolás.
Ez a teszt végeztével ki is került a rendszerből.

A szintén újként érkező Enermax T.B. Silence UCTB12 ventilátoroktól kicsit tartottam. Korábban csak olcsóbb darabokat próbáltam, így nem tudtam mennyi várhatok egy középkategóriás darabtól. Szerencsére nem kellett csalódnom. Az előre betett darab halkabban és nagyobb hatékonysággal végzi dolgát, mint a házhoz járó Xigmatek.

Két dolog azonban nem feltétlen jó bennük. Egyrészt a lapátok körül lévő alu gyűrűből kivágott Enermax feliraton "szökik a levegő". Ez nem tudom mennyire hasznos.
Másrészt ha hosszú csavarral rögzítjük (pl. a ház elejére), akkor figyelnünk kell arra, hogy a rögzítő furatok között nincs anyag, így le ne törjük azzal, hogy túlhúzzuk a csavart

Eredetileg nem terveztem ilyen hosszúra, de remélem megérte a többlet munka.
Köszönöm a figyelmet!

Aki rájön, hogy mi a hiba a gép belsejét ábrázoló képen, az kap egy...táncoló banánt. :D
A nyertes: Godlike79
A nyereménye:

Ez az első ilyen jellegű írásom, így remélem ordas nagy hibá(ka)t nem vétettem.
Amennyiben mégis előfordulna ilyen, kérem privátban jelezzétek!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.