2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Házi vízhűtés

A lentebb olvasható sorokban egy nagyobb teljesítményű, általam elkészített hűtést mutatnék be.

[ ÚJ TESZT ]

XBOX360

Jöjjön az XBOX belseje:

A két blokkot már kezdetek óta úgy terveztem felrakni, hogy a nagyobbik megy a VGA-ra, a kisebbik a CPU-ra. A rögzítésükkel viszont gondban voltam, mert magasak és gömbölyű a tetejük, így semmiféle keresztpánt vagy felső fogatás nem jöhetett szóba. Nem sokkal később, mikor nővéreméknél voltunk vendégségben, egyszer csak bevillant a megoldás: a gyári X-Clamp (aki nem ismerné ezt a szót, annak jegyezném meg, hogy ez nem más, mint a gyári hűtőborda lefogatója) lesz az alapanyag, ezt egy kis méregetés után elvagdosom, hogy az alaplapi furatoknál stimmeljen a távolság, majd belevágok egy vékony sávot a blokkok gyári lefogató csavarjainak. Ez mind ötletként, mind megvalósításként teljes mértékben megállta a helyét, szóval szerencsére hamar letudható módszer lett.
Jasperes gépről lévén szó, csak 4db memóriamodul található rajta, így az alaplap alján más keresni valóm nem volt. Vettem egy doboz Zalman sünit, így jutott a HANA chipre is.

A blokkok lefogatásához 3mm-s csavart használtam, és először megfogattam az alaplapot, hogy ne tudjon sehova tekeredni a blokkok meghúzásakor. Tehát így néz ki az alaplap aljától indulva: csavar, alátét, alaplap, alátét, anya.

Ehhez a stabil rögzítési felülethez a vagdosott X-Clampokkal egy alátét és egy magasabb kiképzésű (~8mm magas) anya segítségével egyenlően lehúzattam a blokkokat.

X-Clamp és a két Zalman blokk

Az alaplap végeredménye:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Egy "Gamer PC" születése

    Az alábbi sorokban szeretném bemutatni azt a gépemet, amit PlayStation 2-vel használok.

  • Kompakt vs. léghűtés – Elemek harca

    Engem meggyőzött a kis kompakt vízhűtés, csak a csövek rugalmasságával és hosszúságával akadtak problémáim.

  • Xbox 360 "újratöltve"

    Jön a nyár, így ismét szeretnék felkészülni a hőségre, na és nem utolsó sorban arra, hogy a konzolom társaságát még sokáig élvezhessem.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.