2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Gwent

A Gwent mini kártyajáték olyan mint a politika, csak őszintébb - Sigismund Dijkstra.

[ ÚJ TESZT ]

Szerezd meg hát mind!

Ugyan a Gwent elsősorban szerencsejáték, és stratégiai játék, talán legfontosabb eleme a kártyák összegyűjtése és a pakli összeállítása. Elvégre is, ha csupa jó kártyánk van, akkor nem jöhet rossz leosztás. Ehhez néhány aranyszabály.

Minden árusnak nézzük meg az áruit, és vegyünk meg minden kártyát, amit csak látunk. Gondolkodás nélkül. Pénzünk úgyis van bőven, és az árusoknál található kártyák egyébként sem kerülnek sokba. Sima árusoknál és craftsmaneknél ritkán, kocsmárosoknál gyakran találunk eladó kártyákat.

Minden árussal játszunk, akivel lehet, akár több nekifutásra is, ha nem győzünk elsőre. Sztori karaktereknél, ha feljön a lehetőség, szintén egyből csapjunk le rá, mert nekik jó szokásuk elérhetetlenné válni/meghalni a történet előrehaladtával. Küldetéseknél, ha feljön a Gwent, szintén ne habozzunk, ha kell, töltsük vissza a mentést, amíg nem nyerünk.

Ha a játék legelejétől szorgosan gyűjtögetjük a kártyákat, mire a sztoriban eljutunk ezekhez a részekhez, nem lesz probléma 1-2 nekifutásra lenyomni az ellenfeleket. Mindig, ha új helyre megyünk, új karakterekkel találkozunk, keressük a lehetőséget a vásárlásra és a játékra, és a Gwenthez kapcsolódó missziókat minél előbb teljesítsük.

Minden árustól és karaktertől egy kártya nyerhető. Az elnyerhető különleges kártyákról és a lehetséges játékosokról több lista is van az interneten (pl itt), néhány szereplőt/helyzetet azonban kiemelnék, amiket nagyon könnyű elszalasztani. Mivel sztori karakterekről és küldetésekről lesz szó, a következő rész ERŐSEN SPOILERES, ezért csak az olvasson tovább, aki már egyszer végigtolta a játékot, vagy kellően elkötelezett a Gwent iránt, hogy néhány spoiler ne zavarja meg. :)

A kocsmáros White Orchardban – a Griff megölése előtt vegyük meg a kártyákat tőle, mert később eltűnik.
Update: valamelyik patch után elvileg elérhetőek a kártyái, azonban érdemes erre nem hagyatkozni és rögtön megvenni tőle mindent.

Nilfgaardi fickó Vizimában – nekem meggyőződésem, hogy ő azért került be a játékba, hogy a lehető leghamarabb elvegye a nem eléggé elhivatott játékosok kedvét a Gwenttől, örökre. Ahhoz képest, hogy a történetben mennyire korán találkozunk vele, nagyon erős paklival rendelkezik, és nagyon szerencsés osztás kell hozzá, hogy már akkor megverhessük, mikor először összefutunk vele. Nem szabad azonban elkeseredni, ha nem sikerül, menjünk a világba, fedezzünk fel, gyűjtögessünk, majd megerősödve térjünk vissza és nyerjük el a kártyáját, ne feledkezzünk meg róla!

A Véres Báró – azelőtt verjük meg, hogy elkezdjük a Return to Crookbag Bog küldetést.

Zoltan Chivay – vele többször összefutunk ugyan, de a Gwent – Old pals küldetés csak akkor kapcsol be, ha nála rákérdezünk a játékra, és a többi játékos nevét akkor tudjuk meg, ha őt már megvertük. Ezt megtehetjük a Broken Flowers küldetés alatt.

Sigismund Dijkstra – a Radovid elleni merénylet után (Reason of State küldetés végén) meghal, ha a temeriai cimboráink oldalára állunk. Szerencsére a sztoriban sokszor találkozunk vele, így sok lehetőségünk lesz játszani vele.

Vernon Roche – a Radovid elleni merénylet után meghal, ha nem állítjuk meg Dijkstrát. Szerencsére ő is könnyen elérhető a partizánok táborában és a sztoriban is többször összefutunk vele.

Thaler – na, őt viszont sokkal könnyebb elszalasztani, mert ő is meghal, ha a merénylet után Dijkstrát választjuk, emellett nagyon kevésszer találkozunk vele. A legjobb alkalom a Deadly Plot küldetés után közvetlenül felkérni játszani, miután elkísértük a trollok barlangjából.

Gwent bajnokság a Vegelbund rezidencián – ez csak Triss Matter of Life and Death mellékküldetésében érhető el, felkiáltójellel jelzi majd a térképen. Addig játsszunk, amíg el nem fogynak a játékosok.

Olivier kocsmáros Novigradban – ha Triss Now or Never mellékküldetésében azt választjuk, hogy a két alkimistát mentjük meg, Olivier meghal.
Update: úgy tudom az ő kártyáit, ahogy a White Orchard kocsmárosának kártyáit is, meg lehet találni az eltűnésük után, azonban az nem tiszta, hogy ez melyik patch után elérhető, így igyekezzünk elnyerni a kártyáikat/megvenni tőlük a megvehető kártyákat.

Lambert – vele is keveset találkozunk, ezért könnyű elszalasztani. Legjobb a Following the Thread küldetésben kihívni, miután visszatértünk Skelligéről, és találkozunk vele a kocsmában. A beszélgetés végén válasszuk azt a lehetőséget, hogy a helyszínen találkozunk, majd miután elindul kifelé a kocsmából, beszéljünk vele ismét. A másik lehetőség játszani vele Kaer Morhenben lesz, az ominózus lerészegedés alatt.

Dangerous Game küldetés – Zoltant kell kisegítenünk Gwent kártyák utána hajszájában, a küldetés végén mindenképpen a kártyákat kérjük fizetségként.

Madman Lugos – mindenképp a Battle preparations küldetés előtt játszunk vele, mert utána elérhetetlenné válik. Ehhez előbb meg kell verni a skelligei druidát, aki Gremist néven fut (az angol verzióban legalábbis), arról a karakterről van szó, akitől alkímiai recepteket akarunk tanulni. Ahhoz, hogy kihívhassuk, a Practicum In Advanced Alchemy mellékküldetését teljesítenünk kell.

Gwent - High Stakes küldetés – ehhez a küldetéshez 1000 korona a beugró, és ha minden kártyát el akarunk nyerni, akkor minden egyes ellenfelünket elsőre el kell verni! Ennek fényében mindenképp mentsünk minden megnyert parti után. A küldetés teljesítéséhez persze akár ki is kaphatunk valahol, de a kártyákról akkor lecsúszunk. Ezt érdemes a végére hagyni, mert az ellenfeleink nagyon-nagyon erős paklikkal várnak, nekem kétszer is kellett mentést betölteni... Persze megéri a fáradtságot, mert a kártyák mellett sok pénzt vagy egy szexjelenetet nyerhetünk...

SPOILEREK VÉGE

Ha már a paklink eljut egy bizonyos szintre, érdemes elkezdeni kigyomlálni a gyenge kártyákat, vagyis az 1-4-(5) pontos, de képességgel nem rendelkező kártyákat kihajítani a pakliból. Speciális kártyáinkat is válogassuk meg, a pakli erősségeit és gyengéit figyelembe véve (pl. szörnyekkel legyen benn tiszta idő, felhőszakadás, köd, de fagy nem szükséges, álca sem feltétlen, stb.).

Nagyjából ennyi lett volna az útravaló minden leendő kártya-függőnek, remélem sikerült eloszlatnom a fejekben a kérdőjeleket és/vagy sikerült kedvet csinálnom a kártyázáshoz! Kick their ploughin' arses, you whoreson!

Az esetleges (hejesirási) hibákat, kérném privátban jelezzétek, javítások, kimaradt infók jöhetnek privátban, vagy a komment szekcióban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.