Hirdetés

2023. május 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Xoomot azert ennyire nem irnam le, foleg mert az elmult fel evben nagy feltamadast mutatott, hasznaltan pedig kar 60k korul is beszerezheto 32gb wifi only verzio.
A ged (google experience device, kb bmelyik xoom atalakithato ra) valtozatok pedig megkaptak a hivatalos jb-t.

Amugy koszi a bemutatot, vartam mar egy ilyenre. :)

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#2) Crydan válasza Zirowe (#1) üzenetére


Crydan
senior tag

Le azért nem akartam írni, csak nem volt olyan kelendő modell.

Xiaomi Mi 11 8/256GB - Nintendo Switch - PlayStation 5 - Life's Good :)

(#3) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Kár, hogy nincs benne 3G modem, pedig akkor bestbuy lenne minden tekintetben. Így elrontatni egy ilyen jó tabletet.

(#4) micimacko válasza Vasinger! (#3) üzenetére


micimacko
aktív tag

Ugyebár 1 hete sincs, hogy bejelentették a következő 7-es Nexusokat, melyek közül az egyik 3G-s, bár én még mindig úgy érzem, hogy kb. annyira fontos, mint a kamera. Az ember elvárja, hogy legyen benne, de alig használja. A legtöbb felhasználónak már van okostelefonja, amihez van előfizetése. Azzal pedig csak egy lépés, hogy az ember megossza a netet. Igen, tudom, hogy meríti a telót is, de mint írtam kb. annyira lenne a legtöbb felhasználónak szüksége rá, mint a hátlapi kamerára...alig. Az ember otthon használja a Wifi-t, általában munkahelyen is rá tud csatlakozni ha nagyon kell...másik, melóhelyen az ember dolgozzon :D. Ahol igazán szükség lehet rá, az utazás közben, de szerintem az a ritka eset, amiről a kamerára is utaltam.

Természetesen vannak olyanok, akiknek szükséges a 3G megléte, de szerintem sokkal kevesebb az igény rá, mint a sima Wifi-sre.

"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"

(#5) pazirezz


pazirezz
tag

Köszönet a teszt-ért .. én is csak ajánlani tudom bárkinek, aki tablet vásárlásán gondolkodik

... ám személy-szerint nekem semmi bajom a színek élénkségével .. szerintem rendben van az is.

Esetleg ejthettél volna pár szót a tablet-ui "lehetőségről", mert sok helyen olvastam, hogy panaszkodnak .. minek lett a 4.1 "ilyen", ekkora felbontáson

Ezen felül grat. az íráshoz :R

https://m.facebook.com/paZirez

(#6) Vasinger! válasza micimacko (#4) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Részben igazad van, részben nincs.

Abban gondolom egyetértünk, hogy semmilyen androidos készülék, főleg egy tablet nem ér semmit internet nélkül. Ez triviális.

Oké, van mobilnet a mobilomon persze, meg is oszthatnám, de akkor a mobilom 2 perc alatt le is merülne, ahogy írtad, mert rendkívül zabálja az akksit, tehát ez nem járható mód.

Oké, akkor van wifi, de nem mindenhol. Rengeteg helyen nagyon gyér a wifi minősége, meg szenvedés a csatlakozás, mert regisztrálni kell stb. Tehát sokszor jobb a mobilnet még a Wifi helyett is. Utazáskor igencsak jól tud jönni

Ez a mobilnet is eléggé emberfüggő. Ha valaki egyfolytában egy erős és stabil Wifi közelében tud lenni, annak fölösleges, de mivel ez egy tablet és általában nem csak otthonra vesz az ember, hanem főleg utazáshoz, ott ritka az ilyen.

[ Szerkesztve ]

(#7) micimacko válasza Vasinger! (#6) üzenetére


micimacko
aktív tag

Persze, csak ilyenkor kell azt nézni, hogy inkább előfizetsz 2 netért, holott a legtöbb ember szerintem nem használná ki annak előnyét. Arra a pár esetre inkább megosztom a telós netet, mint hogy hűséggel előfizessek még egy netet, amit nem használnék ki. Vagyis szerintem a legtöbb felhasználó nem használná ki a 2. előfizuját.

A telón lévővel is így vagyok. Kell, mert szoktam használni minden nap, de még az 500Mb is bőven elég, mert nem youtube-t nézek rajta utazás közben, hanem leveleket, híroldalakat olvasok, NAS-t kezelem, webet nézek...erre pedig bőven elég az 500Mb (nekem).

"Az ördög elképedve állt, és érezte milyen ocsmány a jóság"

(#8) Crydan válasza pazirezz (#5) üzenetére


Crydan
senior tag

Ez szubjektív de nagy bajom nincs vele, akinek nem tettszik az úgyis feltesz egy új romot, vagy launchert. ;]

Xiaomi Mi 11 8/256GB - Nintendo Switch - PlayStation 5 - Life's Good :)

(#9) Vasinger! válasza micimacko (#7) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Nekem 100 MB-os mobilnetem van, nekem az is elég, mert ha elfogy, max bekorlátoznak, de még akkor is van netem.

Amúgy tényleg nem lenne rossz megoldás a wifi hotspot mobilról, csak ahhoz egy brutális akksit kéne venni a telefonhoz, legyen szó bármelyik típusról.

Egyébként lehet venni csak mobilnetes előfizetést, akár hűség nélkül is, nem olyan drágán.

(#10) noisia


noisia
aktív tag

Jól olvastam, hogy nincs rajta hdmi :Y ? ... facepalm
Már egy filléres, kínai f#son is van.

"A tanult ostoba nagyobb ostoba, mint a tudatlan ostoba." \n "Eddigi életed utolsó napja megegyezik hátralévő életed első napjával.."

(#11) rolii21


rolii21
aktív tag

Egy kis hibanak tunik:
"Tegra 3 energiagazdálkodását *figyelem bevéve* is."

Amugy koszi jo iras. Vartam mar ilyet mert szerintem be ujjitok egy ilyet karacsony korul.

[ Szerkesztve ]

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#12) opeter87


opeter87
senior tag

Jó írás és jó készülék. Ha most kéne tabletet vennem ezt venném, nem kérdés. Mondom ezt úgy, hogy itt van mellettem egy iPad2!

3G vs wifi - ezt mindenki maga döntse el. Akinek van komoly netes előfizetése okostelefonra, annak sztem nem kell 3G-s verzió.
Aki sokat használja wifi közelében (azaz pl. csak otthon), annak sem kell.
Aki nem a fenti körökbe tartozik, az megveheti a 3G-s modellt, mert ugye már azt is bejelentették.

(#13) pazirezz válasza Crydan (#8) üzenetére


pazirezz
tag

Persze, szubjektív .. egészen addig, míg a gyári felületet használtam, teljesen jó volt az is .. de mióta "tényleg" tablet-ui megy, azóta számomra jobban átlátható.. (nem olyan mintha egy bazi-nagy telefon lenne a kezemben :DDD )

3G ügyileg (annak ellenére, hogy nekem nincs rá szükségem, ha lenne benn, se használnám) .. tényleg egy fekete pont a készülékre nézve .. akinek szüksége lenne rá, örülne, mert van .. akinek meg nincs, az meg képes lenne továbbélni a tudattal, hogy van rá lehetőség, de nincs rá szükségem .. ergo, jobb az-az eset mikor van de nem használom, mint nincs de használnám :DD

https://m.facebook.com/paZirez

(#14) opeter87 válasza pazirezz (#13) üzenetére


opeter87
senior tag

(#15) Vasinger! válasza opeter87 (#14) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Persze, csak 32-es verzióból, ami nem olyan olcsó már. Akinek meg nincs szüksége 32 GB belső memóriára, de 3G-re igen, az meg így járt....

(#16) opeter87 válasza Vasinger! (#15) üzenetére


opeter87
senior tag

Igen de mivel nem bővíthető memóriakártyával, így véleményem szerint a 32 GB már egyáltalán nem indokolatlan. Egyébként meg úgy olvastam, hogy a 32-es lemegy a 16-os árára, a 16-os meg a 8-éra. Nem?
Szerk.

Elolvastam a cikket újra. 249 euró a 32GB-os verzió ára és 199 euró a 16-osé. Szóval úgy csökkentettek árat, hogy a tárhelyet bővítették.

Jól emlékeztem :K

Mint mondtam nekem egy 16-os iPadem van és legközelebb 32-esnél kisebb tabletet nem vennék, azért mert a tabletre írt alkalmazások nagyon nagy méretűek. Egy jobb játék simán 1GB.

[ Szerkesztve ]

(#17) Vasinger! válasza opeter87 (#16) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Mondasz valamit, sok helyről hallottam, hogy nem árt a nagyobb tárhely tableteknél.

Én mondjuk arra lennék kíváncsi, hogy mennyibe fog kerülni mondjuk fél-1 év múlva ez a tablet, mert ha leesne mondjuk 40 környékére simán beruháznék egyre.

(#18) Zirowe válasza Vasinger! (#15) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ha annyira létfontosságú a 3g (nem, nem az), akkor otg-re is rá lehet venni a gépet, és máris megoldható a külső modem (kínai dzsunkák képesek rá, felteszem akkor ez is, persze root után), vagy veszel 32gb-s verziónál jóval olcsóbban hordozható 3g hotspotot (olcsón megkapod mobilnet előfizetéssel szolgáltatótól és nem a tabletet meríti a 3g kapcsolat).

Ennyire egyáltalán nem fontos a 3g, hogy ennyit kelljen rajta rugózni.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#19) opeter87 válasza Vasinger! (#17) üzenetére


opeter87
senior tag

Az a vicc, hogy telefonon 16 GB mindenre elég. Tableten 16 GB-ból jelenleg van 2GB szabad hely, úgyhogy nincs fent 1db film sem.

Annyiért én is vennék, de szerintem az új ára sem vészes.

(#20) HXY


HXY
addikt

Ha valaki hozzájutna egy Nexus 10-hez, akkor arról is nagyon szívesen olvasnék!

(#21) tvamos válasza opeter87 (#14) üzenetére


tvamos
nagyúr

Basszus!.. en meg pont most rendeltem meg a 3G-telent... :(

Jut eszembe, ilyet probalt mar valaki ezzel a tablettel?
http://www.skyroam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=67&lang=en

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#22) HXY válasza tvamos (#21) üzenetére


HXY
addikt

Egyszerűbb, és olcsóbb megoldás:
bármilyen bluetooth képes mobiltelefon + BlueVPN program

[ Szerkesztve ]

(#23) SentryGun


SentryGun
aktív tag

Ma nyomogattam egy kicsit a saturnban, és egyelőre nagyon tetszik a kis gép. Főleg úgy vált érdekessé a dolog, hogy kapható lesz 32 GB + 3G-s modell is. Mivel Nexus modell, gondolom az op.rendszer frissítések is meg lesznek oldva egy ideig.
Ez az első kütyü, ami esetében elgondolkoztam a Galaxy S2 + iPad3 helyett egy sima qwertz mobil + Nexus7 3G verzióban. Szerintem az android a 4.x-es verzióval hozta be végre az elvárható kezelhetőségi lemaradását.
Azt sajnálom csak, hogy nincs microSD kártyahely, de kompromisszumok mindig vannak...

(#24) rolii21


rolii21
aktív tag

Na es ez?:)) Hordozhato wifi hotspot.

[ Szerkesztve ]

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#25) opeter87 válasza tvamos (#21) üzenetére


opeter87
senior tag

Mondd vissza a rendelést. (netes vásárlásnál van hozzá jogod)

#23 SentryGun
Sztem egyszerűbb a sima qwerty-s telefonról megosztani a netet, mint 2 előfizetést fent tartani. Egyébként van jó qwerty-s mobil most a BB-ken kívül?

(#26) Beci9595


Beci9595
tag

Firefox a gyorsindítóban? :DDD Micsoda árulás történ itt :D

(#27) rolii21 válasza opeter87 (#25) üzenetére


rolii21
aktív tag

Van amerikaban valami galaxy s 2 fele qwerty s mobil.

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#28) SentryGun válasza opeter87 (#25) üzenetére


SentryGun
aktív tag

"2 előfizetést fent tartani."
Ausztriában használnám: Ott nem kerül semmibe, amit kinéztem, annak nincs havidíja, hanem számlához rendeleten könyveli a tényleges havi fogyasztást. Se többet, se kevesebbet.

"Egyébként van jó qwerty-s mobil most a BB-ken kívül?"
Azok drágák, annyit nem akarok kiadni rá. Nekem Nokiáim voltak korábban (e71, e72). Most az Asha sorozatot nézegettem, egész jó a qwerty rajta. Amúgy nekem két dologra kell: telefonálni, és sms-t írni + ne kelljen sajnálgatni, mint az S2-t.
A többi minden menne a N7-ről: mail szinkron, net, stb.

(#29) opeter87 válasza SentryGun (#28) üzenetére


opeter87
senior tag

Így nekem is lenne két előfizetésem :DDD

Hát ez e71,72 széria jó volt, nekem e63 volt - de ezekkel csak egy baj van, gyakorlatilag nincs bennük (annyira rossz képeket készítenek) fényképező (ami ritkán de akkor jól jön).
Az Asha széria meg fogásra, stb. eléggé messze van az E-től!

#27 rolii21
Ja amerikában sok minden van, sok-sok jó qwertys Motorola, stb. - itthon persze nincs :W

(#30) SentryGun válasza opeter87 (#29) üzenetére


SentryGun
aktív tag

Igen, én is undorítónak tartom az otthoni árképzést, mikor a sógoroknál meg 7,50-ért (vagy esetenként még olcsóbban) dobálják a hűségmentes 1000perc/1000sms/korlátlan net (1GB-ig, aztán lassított) kombót. Főleg úgy, hogy most jönnek majd csak a karácsonyi akciók... :)

Igen, a fényképező sajnos nem valami csúcs ezekben - viszont legalább van bennük. De az S2-ben is alig használom, pedig abban valami szuper van (Eddig talán, ha 100 képet csináltam vele). Ha olyan helyre megyek, úgyis nálam van a rendes fényképezőm.
Fogásban persze érezhető az árkülönbség, de a célnak bőven megfelel az Asha (vagy bármi más) is. (Értsd, a többi még ennél is retekebb (Samu van talán még). Lehet a végén veszek egy ultravékony candy bar-t (mint pl. anno az sgh-e200-asom), aztán kész. :)

Ha egyáltalán végül a csere mellett döntök... Először jelenjen meg a N7 32 + 3G-vel. :))

#27 rolii21_ A qwerty-s modellek valahogy egész Európában rétegmodellek.

[ Szerkesztve ]

(#31) tvamos válasza rolii21 (#24) üzenetére


tvamos
nagyúr

Jopofa cucc, es ezzel sima ugy "boviteni" a Nexust 32GB flash-el. Megjegyzem! :)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32) pazirezz válasza opeter87 (#14) üzenetére


pazirezz
tag

Köszi, tudom, hogy létezik, vagy létezni fog 3G-s modell .. csak úgy általánosságban molyoltam rajta, ahogy a többiek is, hogy kell - nem kell ... de lényegében, ahogy már más is kimondta előttem-utánam .. felesleges ennyit rágódni rajta .. :DDD

https://m.facebook.com/paZirez

(#33) Vikt0r válasza HXY (#22) üzenetére


Vikt0r
aktív tag

Ezt, hogy tudom működésre bírni mert nekem nem akar csatlakozni?

(#34) HXY válasza Vikt0r (#33) üzenetére


HXY
addikt

Ezt olvasd el, még a komemnteket is!

http://bluedunapp.blogspot.hu/2012/06/bluevpn-connect-your-android-device-to.html

Ha ezek után se megy, akkor kezdj el logolni a PC-den és a Tableten is!
És a logokat küldd el a fejlesztőnek!
Nekem a logok alapján segített, és már megy a Ku990-en és a Galaxy S2-ömön.

(#35) SzalaiG


SzalaiG
addikt

Hali!

Tetszett a bemutató. :)

Írtad, h van benne GPS. Használtad navigálásra? Milyen progival?

(#36) Mr President


Mr President
senior tag

Köszi a tesztet. Rettentő jó kis készülék lett ez. Ahogy az apple fanok mondanák InstantGet :D
Jó lenne már birtokolni egy ilyet. De én még kivárásra játszom. Várom hogy kicsit olcsóbb legyen! :) Meg addig a pénz is gyarapodik :D

iPhone 13 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7

(#37) leslie_smith


leslie_smith
aktív tag

Én a 32GB 3G-set várom,mert nagy játékoslettem a shadowgun és társai óta.
Amúgy köszi a jó tesztet.

A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X

(#38) fri


fri
tag

Micsoda hulladék !
Nincs benne SD-bővítés ! Ugyan már...ha munkára használod, mondjuk ingatlanosként, máris tele rakod fotókkal...ugyan ez vonatkozik az apple jószágaira is...azok se bővíthetők...mire jó ez ??? Kizárt, hogy annyival többe kerülne... Amúgy meg vinnél magaddal egy jó nagy kártyát amin a filmjeidet tárolod és tök jót mozizol vagy fényképeket nézegetsz, vagy éppen feltöltöd a fényképezőgépedről a képeket a kütyüdön keresztül a fácséra és még sorolhatnám....

(#39) hitvanyalak válasza Vasinger! (#6) üzenetére


hitvanyalak
senior tag

"Főleg egy tablet nem ér semmit, internet nélkül"
én a sajátomon
-képregényeket olvasok
-könyveket olvasok
-játszok
-filmet nézek
-szerkesztek/dokumentumokat, rajzokat, stb../
-pocket/readibility offline oldalolvasáshoz, sőt a beépített böngésző is támogatja ezt
Egyik sem igényel internetet...
Nem támadásként mondom, csak megjegyzem...
:R

A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.

(#40) tvamos válasza fri (#38) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ha mar mozizasrol van szo, akkor semmi Flash nem eleg. Ugyan ki tudja reggel, mit lesz kedve nezni este?..
A telefonomban itt a foglalat, megsoncs benne semmi.
(Azert kivancsi lennek azokra a kepekre, amiknek nem eleg 8-10GB hely... 12Mpix RAW-bitmap?)

Nekem tetszik ez a gep. Nemsokara meg is lesz a sajat peldanyom. Mar nagyon varom...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#41) aicon


aicon
senior tag

Az MM-ben nézegettem, nyomogattam, nekem tetszik.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ======== Microsoft WMO, Logitech Gamer egerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei

(#42) Mr.Csizmás válasza fri (#38) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a nagy felháborodás közepette halkan megemlíteném, hogy tud OTG-t, szóval elvileg akár külső vinyót, vagy pendrivet is tudsz csatolni hozzá :P

"Szólítson csak Cirminek." | B&B X | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#43) Mr President válasza Mr.Csizmás (#42) üzenetére


Mr President
senior tag

De azért lássuk be hogy eléggé kényelmetlen lenne az ha lógna rajta egy külső vinyó. Mem kártyától nincs ideálisabb bővíthetőség.

iPhone 13 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7

(#44) Tiger205 válasza micimacko (#4) üzenetére


Tiger205
csendes tag

Sokan nem vesznek figyelembe egy problémát: az okos-telefonomban céges előfizetés van, ottani beállításokkal és kontroll funkciókkal, szűrőkkel. (pl. ezt az oldalt is szűrik :) ). A tabeletemen viszont mindent szeretnék látni, sőt, onnan szórom a netet a notebook-om felé is, így kénytelen vagyok a régebbi Gaalxy Tab 10,1-esemnél maradni, amin szégyen és gyalázat, de még mindig az őskövület szoftvert tartja a Samu :W . Pedig egy 3G Nexus tök jó alternatíva lenne (mondjuk 8,9 körüli képernyővel meg tökéletes).

(#45) Tiger205 válasza hitvanyalak (#39) üzenetére


Tiger205
csendes tag

Érdekes, nekem az olvasás nem ment a 10-es tablettel sem, ezért vettem a 6 colos e-book olvasót, s lám, az e-ink visszahozta az élményt a nagy tárhellyel és könnyű súllyal, kezelhetőséggel együtt.

(#46) tvamos válasza Tiger205 (#45) üzenetére


tvamos
nagyúr

Csak nincs szines e-ink... vagy van? Nem tudom. Szeretem a szines kepeket!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#47) hyperspace


hyperspace
őstag

"a sebesség több mint megfelelő, egy-egy apró röccenést leszámítva teljesen folyamatos a működés"

hát nem tudom, szerintem vicces. vagy lehet inkább vicc..

ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)

(#48) HXY


HXY
addikt

Már evek ota létezik egy olyan eink kijelzo, ami lcd modban is tud mukodni.

A pixel qi gyartja.

Sajnos eleg draga, es a gyartok ugy gondoljak, hogy az emberek nem fizetnek meg a felarat.

Pedig szerintem nagyon sokan kiadnanak 20-30 ezerrel tobbet es igy a legnagyobb tuzo napon is gyonyoruen lehetne olvasni a kijelzon, es meg hosszu ido alatt se farasztana a szemet.

(#49) Crydan válasza hyperspace (#47) üzenetére


Crydan
senior tag

A lényeg annyi, hogy megakasztani egy könnyen nem tudod a masinát ;]

Xiaomi Mi 11 8/256GB - Nintendo Switch - PlayStation 5 - Life's Good :)

(#50) leslieke


leslieke
Jómunkásember

Remek cikk. :R

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.