2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Game Boy játékok bemutatója

Ismét egy kis időutazásra invitállak titeket, megnézünk pár Game Boy, és más platformra készült játékot.

[ ÚJ TESZT ]

Game Boy Color

Most pedig két GBC-re készült játék fog következni, a Gex 3, és az Alone In The Dark: The New Nightmare.

A Gex 3: Deep Cover Gecko egy igen érdekes játék. Gex a tévéből tudja meg, hogy Rez elrabolta barátunkat, Agent Xtra-t, nincs mit tenni, nekünk kell kiszabadítanunk. Agent Xtra egyébként a Televíziós Terrorista Elhárító Egység főnöke. Gex egy barlangba teleportál (mely nagyon hasonlít Batman földalatti barlangjához). Ez a barlang televízió készülékekkel van tele, mindegyik tévé egy pályát rejt, nekünk pedig távkapcsolókat kell gyűjtenünk Xtra megmentéséhez. Érdekes dolog, hogy mindegyik pálya egy különálló televíziós kultúra paródiája, mindegyik pálya egy külön televízió-állomás.
A sztori tehát nagyon egyedi, senki sem mondhatja rá hogy nincs benne fantázia. A játék egyébként 1999-ben jelent meg, fejlesztője a David A. Palmer Productions volt.

Link a játékmenetről: [link]

Az Alone In The Dark: The New Nightmare egy horror-túlélő játék. Véleményem szerint a fejlesztők kihoztak belőle mindent, amit akkoriban egy ilyen játékból ki lehetett hozni, jó grafika és kellemes hanghatások jellemzik. A kezelést ugyan szokni kellett, a kissé furcsa kameraállások miatt, de ez nem von le semmit a játék erényeiből. A történet szerint Edward Carnby és Aline Cedrac lezuhannak Shadow Island-on, persze mindketten két különáló helyen érnek földet. Azután kezdődhet a móka: rejtvényeket fejtünk, könyveket olvasunk és persze harcolunk is. A PC-s verzióhoz képest ezt a kiadást nagyon megnyirbálták, sajnos rengeteg dolgot vágtak ki belőle. Ennek ellenére én azt mondom, hogy egy jó és hangulatos játékkal van dolgunk, mely kötelező minden rajongónak.

Link a játékmenetről: [link]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Játékok a NES-korszakból

    Rövid írásomban a számomra top 6 NES játékot mutatnám be egy kis múltidézés keretében.

  • Missing in Action: Nintendo címek

    Régvolt idők Nintendo játékai: körutazás a folytatásra váró Nintendo sorozatok világában, ami nem csak Marióból és Zeldából állt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.