2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Fujitron: A gépek házadása

Jávor úr falat néz, Gigi megtagadja a fényt, és az alumínium szemcsék gyártásának eddig titkolt mellékterméke.

[ ÚJ TESZT ]

Alumínium-granulátum gyártás otthon

Letisztult terveink voltak a hűtőborda kialakítását illetően. Mármint határozottan láttuk, milyen formára kell alakítanunk a jó öreg Arctic Cooling Alpine 64-est. Arról már kevésbé voltak tiszta elképzeléseink, hogyan is fogunk megszabadulni a felesleges részektől. Jó plasztikai sebészhez méltón ceruzával szépen felrajzolgattuk a tervezett módosításokat. Majd miután lekoptak a jelölések, alkoholos filctollal újra felfirkáltuk azokat. Ennek örömére bontottunk is egy üveg hígítót, és lemostuk a rosszul kihúzott részeket, mielőtt nagyobb odafigyeléssel ismét megrajzoltuk a most már pontos segédvonalakat. A várható eredmény ilyetén vizuális megjelenítése sokat segített a bennünk lakozó kételyek felszínre törésében. A borda eredeti méretének majdnem háromnegyede eltávolításra ítéltetett. Lehet, hogy a megmaradó felület kevés lesz az elvezetendő hőmennyiségnek? Előfordulhat, hogy túlságosan is kigyengítjük az anyagot? Elképzelhető, hogy mégis forog a Föld?


Persze pont a pontos jelölésekről nem csináltunk képet. Javítottam.

Megnyugtatásul elvégezhetünk egy gyors számítást. A gyári hűtés egy lamellája ~4 négyzet-centiméter, mindkét oldalát beleszámolva, de az élektől eltekintve. 81 darab lamellából áll össze a teljes, 324 négyzet-centiméteres hőleadó felület. Ezzel szemben az Alpine csak 31 lamellából áll, ám azok vágás utáni felülete ~15 négyzet-centiméter, így összesen 465 cm^2-t kapunk. Ebből is látszik, hogy egy négyzet-centiméter = 1 cm^2. Még ha helyhiány miatt utólag reszelni is kell belőle, elméletben jók vagyunk. Vágjunk is bele! Meg fúrjunk! Aztán reszeljük, amíg jó nem lesz...


Ezt se lézerrel vágtuk ki.

Fontos a stabil alap, ezért első lépésként egy ismeretlen eredetű és összetételű lemezből kialakítottunk egy formásabb lemezt. Ez három ponton felcsavarozható a hiányzó dGPU helyére, és kiváló táptalajul szolgál a "de hát rövidre zárja az alatta lévő áramköröket" tartalmú hozzászólásoknak. Megnyugtatásul közlöm, hogy több intézkedést is foganatosítottunk az illegális elektron-migráció ellen. A csavaroknál teflon bakok emelik el a szóban forgó felületeket egymástól, illetve a kor szellemének megfelelően két réteg lakk képez szigetelő falat a szabad elektronok áramlása előtt. Onnan lehet majd tudni, ki nem olvasta elég figyelmesen az ábrákhoz mellékelt leírást, hogy a biztonság kedvéért mégis megjegyzi a rövidzárlat lehetőségét.


Teflonbakon ül kis szívem...

Következőnek már a bordát kezdtük el faragni. Egyik oldalt az mPCI-E foglalattal ütköző részeket távolítottuk el. Másik oldalt pedig a uSATA kitüremkedéséhez martunk ki 53289 fogásban jelentősebb mennyiségű anyagot. Kézi előtolással. Az emberiség nem becsüli eléggé a CNC gépeket. Humánerőforrásaink kihasználása itt még nem ért véget, megkezdődött ugyanis a talapzat domborzati viszonyainak rendezése. Fűrészeléssel. Majd a megfelelő felület kialakításához a RapidPolírMaster5400-at hívtuk segítségül.


Fűrészel...


...reszel.


Soha. Többet.


Csillagpor olcsón eladó.


Próba egy, csapó...


... itt elfér.


És itt is.


Itt még azt hittük, hamar kész lesz.


Fél órával később már tudtuk, hogy mindjárt kész lesz.


Nagy darab esett le a hűtőnkről.


Minden rendes műhelyben helye van az RPM5400-asnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Fujitron Genesis

    Egy Daytron kazettás magnó és egy Fujitsu notebook szerelemgyermeke, első felvonás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.