2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Flyme 6 rendszerbemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A felső kategóriás Meizu telefonok után lassan csordogálnak az alsóházba is a Flyme 6-os rendszer első fecskéi.

[ ÚJ TESZT ]

Új kezdet (?)

Csak van velük egy kis baj... Hogy mi is ez? Már az elején lelövöm a poént - már ha az egyáltalán: az Android verziószáma még mindig 5.1. Bizony, ebben nem történt előrelépés, de a motorház alatt mégis van pár kényelmi funkció (vagy ezeknek bővülése), ami továbbra is kényelmessé teszi a Meizu telefonok használatát. A flymeos honlapja is sorra veszi ezeket a funkciókat, tegyünk így mi is.

Design

Amikor kezünkbe veszünk egy készüléket, a wow-faktor szokott lenni az első, ami megveteti velünk a telefont. A Flyme 6 színesebb lett, és kapott némi ráncfelvarrást. Megújult például a zenelejátszó, amely kinézetben minimálisan, színeiben inkább változott. Nem volt rossz eddig sem, ezután sem az, használható. Kicsit más lett a Biztonsági központ is - minimalista design jellemzi még inkább, mint eddig, de funkcionalitásban ugyanazt adja, mint eddig. Azután ott van az Időjárás app, mely - mint az előbbiek - szintén kitehető widgetként a főoldalra, és nagy újdonságként van beharangozva, hogy az időjáráshoz mérten változik a háttér a programon belül, de igazából eddig is megvolt ez, csak nem ilyen látványosan. Újabb wow-faktor kipipálva!


Launcher és ikonok

Újdonság viszont a félkövéríthető betűtípus, mely a Beállítások - Személyre szabás menüpontban található. Ha változik a helyzet, mindenképpen azt kéri a rendszer, hogy indítsuk újra, mert akkor lép érvénybe a változás. Nos, ezt talán kényelmesebben is meg lehetett volna oldani, nem hiszem, hogy olyan nagy kérés lenne ez a rendszertől újraindítás nélkül. Akinek szükséges, egy percet vesz el az életéből ez a változtatás (Meizu m3s telefonról beszélünk most).


Futó programokkal végezhető műveletek

Apró változás, hogy talán kicsit szellősebbek lettek a leírások, így nem érződik zsúfoltnak egy-egy rész, valamint apró változás szintén, hogy az ikonok animációi egyes programokon belül minimálisan beindultak, vagy megváltoztak. Újabb wow-faktor kipipálva.

Az alap launcher is változott picit, új ikonokat kaptak a programok, de egyébként a használata ugyanaz, mint az 5-ös verziószámú launchernek volt. Aki azt használta, nem fog sok új dologgal találkozni.


Task manager

A Task manager, vagyis Programváltó annyiban változott, hogy immáron nem vertikálisan, hanem horizontálisan kell a háttérben futó, vagy előzetesen megnyitott programok között váltani - megint megszokás kérdése, hamar rááll az ember keze. Kilőni az appokat felfele suhintással kell, memóriában tartani, osztott képernyőre tenni lefelé húzással és a megfelelő interakciós gomb megnyomásával lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Meizu M1 note ruhacsere

    Egy annak idején nagyon korrekt készüléket szerettem volna ismét használható állapotba hozni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.