2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Flyme 6 rendszerbemutató

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A felső kategóriás Meizu telefonok után lassan csordogálnak az alsóházba is a Flyme 6-os rendszer első fecskéi.

[ ÚJ TESZT ]

One Mind és a többiek

A rendszer újdonsága a One Mind névre keresztelt mesterséges intelligencia, amely a mélyben húzódik és a feladata az, hogy bizonyos használati idő elteltével - monitorozva szokásainkat - akkor végezzen el karbantartási műveleteket, amikor jellemzően nyugalmi állapotban van a telefon. Így fog éjszaka rendszert takarítani, vagy munkavégzés közben nappal optimalizálni. Apró dolgok, de sokat várnak tőle, hiszen így kinyújtható az akkumulátor élettartama egy-egy feltöltés közben. Figyeli közben, hogy mikor melyik appot nyitja meg a felhasználó és az előzetesen betöltve hozzájárul ahhoz, hogy azonnali választ és interakciót kapjunk, mikor rábökünk az ikonra.


Játék mód

Egyik kényelmi funkciója a játékosoknak kedvez, hiszen a Game Mode a játékok elindításakor lő ki minden felugró ablakot, hogy ne zavarjon semmi, valamint maximumra tekeri az SoC magjait a legjobb játékélmény eléréséhez. Ha online játékot indítunk, akkor pedig még a hálózatot is kezeli, hogy semmi ne akadályozza az adatok szabad áramlását játékon belül. Ez hasznos lehet abból a szempontból, hogy így frissítés és szinkronizáció nem zajlik játék közben, ami csúnya laggoláshoz vezethetne.

Külön játszóterek

Ez a cím több szempontból is előkerül az új rendszerben. Egyrészt beállítható vendég, normál és privát tér - természetesen mindegyik külön kód, jelszó vagy ujjlenyomat alapján. Korlátozni lehet a hozzáférést a programokhoz, hálózatokhoz. Másrészt ott van a Kids Space, ami gyermekekre lett optimalizálva. Természetesen beállítható itt is, hogy mit használhat a gyerkőc, mennyi ideig játszhat a telefonnal és hogy meddig merülhet az akksi, amikor is szépen lelövi magát a rendszer és csak kóddal vagy ujjlenyomattal léphetünk vissza újra. Akinek gyermeke van, és sokat játszik (játszana) a telefonjával, annak ez hasznos lehet.


Gyermekjátszótér

Kamera

A honlap szerint a kameránál is történtek változtatások. Nem csak kinézetben (mindent megtalálunk, amit eddig, csak érdemes végigjárni az egészet, hogy hozzászokjon a kezünk), de már azonnali szépészeti eljárást is végezhetünk magunkon a Beauty móddal: egy csúszka segítségével kisimult arcot varázsolhatunk bárkinek, akiről képet készítettünk. Hasznos - valakinek legalább is biztosan. Újabb wow-faktor teljesítve.


Beállítások

Egyebek

A biztonságra is figyelmet szenteltek, mert ha fizetésre kerül a sor - például netes vásárlás esetén - vagy jelszót kell beírni, akkor alapból nem az esetleges harmadik féltől származó billentyűzet jön fel, hanem a gyári beépített. Az oka ennek az, hogy így a begépelt dolgok - mondjuk a jelszó - nem megy tovább senkihez.


Kicsit koros Android-verzió

De a hálózatkezelésen is javítottak, a leírás szerint a mobilhálózati és a wifi jel erősségét is képes felmérni és optimalizálni az új rendszer.

Konklúzió

Majdnem. Mármint majdnem sikerült az egyik legjobb, legátláthatóbb rendszert összehozniuk. Egy kis hiányosság van még, mégpedig az Android verziószáma. Ha ez nem ragadt volna le az 5.1-nél, hanem továbbléptek volna, sokak számára a kánaánt hozták volna el. Így azonban kihagytak egy nagyon nagy ziccert. Egy reménység van: mivel egyelőre az első publikus béta jött ki belőle, a későbbiekben talán ez változik. Reméljük, igen!

Azóta történt

  • Meizu M1 note ruhacsere

    Egy annak idején nagyon korrekt készüléket szerettem volna ismét használható állapotba hozni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.