2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Elektromos cigaretta bemutató

Elektromos cigaretta? Döbbenetes, de valóban van ilyen. Bemutató — nem csak dohányosoknak.

[ ÚJ TESZT ]

A dohányzásról

A dohányzásról minden normális ember tudja, hogy mennyire egészségtelen és rossz szokás, hiszen azon kívül, hogy hosszú távon tüdőrákot okozhat, büdös, drága és sokak szerint gusztustalan dolog. Magyarországon egy friss felmérés szerint mégis az emberek 36 százaléka dohányzik — köztük én is. Ezzel az aránnyal egyébként messze vezetők vagyunk a régiónkban, bár erre kétségtelenül kevésbé lehetünk büszkék, mint más dolgainkra — Lengyelországban a lakosság 32, Csehországban 29, Szlovákiában pedig 24 százaléka dohányzik

Jómagam nem tartozom és soha nem is tartoztam a láncdohányosok közül, egyetemista éveim elején kezdtem el dohányozni, mindig is inkább voltam "koca-", sem mint "rendes" dohányos. Hónapokkal ezelőtt el is döntöttem, hogy a dohányzást az addiginál is minimálisabb mértékre redukálom, amiben az előző bekezdésben felsoroltak indokok mindegyike szerepet játszott, tulajdonképpen nehéz is lenne megmondani, hogy melyik volt a legsúlyosabb közülük. A nem dohányosok számára hihetetlen és érthetetlen, de utálom a dohányfüst szagát, lakásban soha nem szívtam a cigarettát, ruháimat pedig nem győztem eleget mosni — az persze csak hab a tortán, hogy az a pár doboz cigaretta is jó pár ezresembe került minden hónapban. Bár mint minden dohányos, én is függőnek mondhatom magam — egy pohár sörrel a kezemben, kellemes társaságban szeretek cigizni — nem gondolkodtam semmilyen leszokást segítő mankóban, végső soron minden az ember fejében dől el. Ennek ellenére már hónapok óta szemeztem az egyre több helyen megjelenő elektromos cigarettákkal, inkább kíváncsiságból, sem mint a leszokásban való segítségkapás reményében.

Tegnap pont a Mobilaréna egyik partnerénél, az XXL GSM-nél jártam egy tesztkészülék miatt, mikor megláttam, hogy a mobiltelefonokkal, azok tartozékaival és számítástechnikai eszközök forgalmazásával foglalkozó bolthálózat Teréz körúti üzletében kapható elektromos cigaretta. Nem kellett sok, kértem hát egyet magamnak, mert bár szükségét nem éreztem, félig leszokott dohányosként is érdekelt, hogy mit nyújthat egy efféle eszköz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.