2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Doogee Y200 okostelefon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rohamkatona csúzlival, jó akkuval, meg ujjlenyomatolvasóval, avagy a Doogee legújabb készüléke.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Még sosem volt Doogee telefonom, egész érdekes élmény ez az Y200. Doogee Y200. Hát nem örömteli, hogy olyan nevet kapott egy tökéletesen általános, alsó-középkategóriás kínai telefon, ami nem hajaz korunk egyik csúcskészülékének nevére sem? Teljesen olyan neve van, mint bármilyen Európában is forgalmazott készüléknek a tényleg nagy gyártóktól. Érdekes. Többek között 2 giga RAM-ot és 4 magos, 64 bites processzort préseltek a HD felbontású, 5.5"-es kijelző alá a 3000 mAh-s akksi és a 32 GB-os tároló mellé. Papíron tök jó a 4G dual-SIM készülék, de mit tud valójában?

Mivel még sosem volt Doogee telefonom, gondoltam, itt az ideje a váltásnak. Úgyis egyre jobban kezd tele lenni legszebbik tagom a THL 5000-esemmel a sok hülyesége miatt, így már jó ideje erős telefonnézőben vagyok és ártól függetlenül a legváltozatosabb készülékeket rendelem meg. Persze erre egy nagy lapáttal rátesz az is, hogy blogolok, és a telefontéma mindig érdekes téma, főleg, ha kínairól van szó. Így hát megtörtem egy próbával azt az ellenszenvet, amit a Doogee DG700 Titans2 megjelenése környékén kezdtem érezni.

Annak ellenére, hogy az a telefonnak nem nézhető szerkezet kábé másfél centire volt anno a virtuális kosaramtól, volt bennem egy általános ellenszenv a gyártóval szemben. Mindegy, elkezdtem böngészni a lassanként újból megkedvelt, és régi nagy kedvenc webshopom, a Tinydeal oldalán a Doogee cuccokat. Azért mondom, hogy újból megkedvelt, mert 3 évig utáltam őket, mert megpróbáltak anno átverni, de most már teljesen másnak tűnik a vezetés, mintha hirtelen mindenkit kicseréltek volna. Azóta megint nincs gondom velük.

Hosszas nézelődés után egyszer csak ráböktem erre a gépre. Egy kicsit megint hajaz valamelyik múltkori cikkem tárgyára, a közös bennük az, hogy megveszem azt is, amit ti valószínűleg nem vennétek meg. Az első flörtölős szemezésünk nem tartott túl sokáig. Megmutattam neki, hogy ki hordja a nadrágot, és úgy beraktam a vásárlókosárba, hogy csak úgy nyekkent.

Most egy jófej postás szokta hozni a dolgokat, és nem csak hogy felcsenget hozzám, hanem még fel is liftezik a csomagokkal. De még akkor is, ha nincs rajta követési szám. Bírom az ürgét. Ezt mondjuk történetesen súlyos áfa és kezelési költség fejében fuvarozta csak fel hozzám.

Nem sokáig bosszankodtam az Európai Unióban nálunk legmagasabb, 27%-os ÁFA-kulcs, plusz a 2000 forintos kezelési költség miatt, mert a bontogatás mindig nagy élmény nekem. Imádom kicsomagolni ezt a sok mindenféle kütyüt, amit rendelek kintről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.