2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Dell XPS L702x - DTR Dell módra

DTR? Biztosan - gondolják sokan. Aki viszont jártas a laptop témában, az bizonyára tudja mit jelent...

[ ÚJ TESZT ]

Teljesítmény, tesztek

Maga a "vas"

Egy DTR géppel szemben elvárás az átlagosnál erősebb hardveres összeállítás. Az XPS-nek ebből a szempontból sem kell szégyenkeznie.

A teljesítményről egy második generációs Intel Core i5-2450m processzor, egy Nvidia Geforce GT550m 1GB videokártya (144 shaders!), plusz mellé az Intel HD3000 is, 8GB RAM, és egy 500GB-os HDD gondoskodik, mely mellett van egy további szabad hely a 2. HDD-nek vagy éppen SSD-nek.

A specifikációkat elnézve kijelenthetjük, hogy ez a gép bizony megfelel a DTR kifejezésnek, simán kiválthat egy asztali gépet! Nem titok, többnyire én is asztali gépként használom külső billentyűzettel és egérrel, illetve még egy hűtőpaddal. Régóta szeretném kiváltani a laptop kijelzőjét is egy nagyobb monitorral/tv-vel, de jelenleg nincs rá anyagi kapacitás - talán majd a jövőben.

Jogos lehet a kérdés, hogy miért nem rakok össze egy asztali gépet, ami az XPS árának feléből (vagy még kevesebből is) megvan, és esetleg mellé még egy olcsó laptop. Gondolkodtam már rajta, de valahogy nekem az erősebb laptop megoldás vált be a legjobban. Ha akarom felkapom, és viszem magammal (még ha nem is olyan mobil a gép, mint pl. egy netbook), bármikor ott lehet nálam a teljesítménye.
Mindennapos ingázásra nem ajánlom - legalábbis gyengébb embereknek nem -, de ha csak néha-néha viszi magával az ember, akkor tökéletes lehet.

Néhány mérés/teszt képekben

A fenti teszteken kívül kipróbáltam néhány játékot is. Nem vagyok hardcore gamer, inkább csak alkalmi játékos, és arra ez a gép bőven elég. A 3DMark06-ban 720p felbontáson elért 10000 fölötti, illetve a natív 1600*900 pixelen elért ~8500 pontból lehet következtetni, hogy egész jól futnak rajta az új játékok is. Amiket kipróbáltam: Mass Effect 3, Crysis 2, RAGE, GRID, FEAR 3, BF 3, Sniper Elite v2. Ezek mind gyönyörűen futottak - még ha itt-ott némi kompromisszumot is kellett kötni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.