2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

CUBOT QUEST - törj össze, ha tudsz

A Cubot strapafonját, a King Kong 3-at kemény próbának vetettem alá, amit jól teljesített, és itt az utódja.

[ ÚJ TESZT ]

Kamerák, multimédia

A Cubot Quest hátlapján, jól védett helyen, egy 12 megapixeles, Sony IMX 486 szenzor, 6 darabból álló lencsekészlettel, f/1.8 rekeszértékkel vitézkedik, kiegészítve egy 2 megapixeles kamu modullal. Az alacsony apertúra figyelemreméltó, minél alacsonyabb ez az érték, annál több fény jut a szenzorra, ami alapvető feltétele a jó fotóknak. A dupla tónusú LED-es villanó fényereje korrekt.

Az önarcképek 8 megapixeles felbontásban, f/2.2 rekeszértékű kamerával készülhetnek, meglepően jó minőségben, segédfény azonban nem áll rendelkezésre. Szelfizés közben az arckövetés jól működik, az arcszépítés kevésbé. Videót rögzíteni Full HD felbontásban lehetséges, 30 fps sebességgel, MPEG-4 formátumban, gyenge kép- és hangminőségben. Ajánlom az Open Camera alkalmazás letöltését, jobb minőségű képeket és videókat lehet vele lőni.

Az alábbi tesztképek születtek a hátlapi és az előlapi kamerával, a gyári kamera alkalmazással, automata módban, alapbeállításokkal.

A képek teljes méretben, valamint további képek itt láthatóak.

A mesterséges mélységélességgel (bokeh effekt) ebben az árkategóriában felesleges kínlódni, ami nem túl nagy meglepetés. Az elkészült képeknél a színek kellemesen természetesek, nem túltelítettek, a dinamika és részletesség jó, a vonalélesség sem vészes, bár azért a széleken elmosódik néhány dolog. A jól működő PDAF autofókusz is segít a vállalható fotók elkészítésében. Rossz fényviszonyok mellett a Cubot Quest gyorsan eléri a korlátokat, a képek elmosódnak, zajosodnak.

A kamera szoftver egyszerű és könnyen kezelhető. Van pár extra funkció, választhatunk a Mono, az Arcszépség, a Bokeh, az Éjszakai és Pro módok között. A Camera2 API támogatás adott, a RAW mentés azonban nem támogatott. Az érzékenységet, az expozíció-korrekciót és a sémás fehéregyensúlyt kézzel is beállíthatjuk a Pro módban. Hasznos funkció, az önműködően bekapcsolódó éjszakai mód, amely a fentebb lévő képen, a Quest felirat mellett is látható, hold ikon jelez.

A hátlapon, a bal alsó sarokban felfedezhető hangszóró rács alól, átlagos minőségben és hangerővel áramlik ki a muzsika. A mono hangszórón az RDS-információk megjelenítésére képes FM-rádiót is hallgathatjuk, persze csak akkor, ha bedugtuk Jack USB C Adapter 2 In 1 adapteren keresztül a fülesünket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cubot Quest Lite

    A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

  • Ulefone Armor 6E – leégés kizárva

    Vérbeli strapatelefon, mely meggyőző hardveres, multimédiás és adatkommunikációs képességekkel rendelkezik.

  • Cubot X20 Pro - Kommandó

    Tripla kamerával, erős hardverrel, minőségi anyagokkal mutatkozott be a Cubot új, költséghatékony zászlóshajója.

  • Ulefone Armor 3W - a túrakirály

    A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.