2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Csepegés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Tél volt. Február eleje, amikor még elég hideg van egy havazáshoz. Már délután szállingózni kezdett a hó.

[ ÚJ TESZT ]

Tél volt. Február eleje, amikor még elég hideg van egy havazáshoz. Már délután szállingózni kezdett a hó. Az emberek erről nem vettek tudomást, hiszen semmi különös nem volt benne. Péntek délután volt. Csúcsforgalom és szmog köszöntötte az első néhány földre hulló apró hópelyhet. A hópelyhek nem gondolkoznak, nem beszélnek.

A kis vízcsepp fázott. Érezte ahogyan teste elnehezül, és lassan esni kezd. Nem tudta hova, de határozottan érezte ahogyan elindult lefelé. Félholtan, hópehellyé fagyva, a szél minden kénye s kedve szerint hullott, és arra ment amerre a szél fújta. Ha akart volna sem mehetett volna másfelé. Miközben zuhant arra gondolt, milyen volt amikor még egy szép felhőben vízpáraként pihenhetett. Emlékezett a napsütésre, a gyönyörű csillagos égboltra. Egyre sötétebb és hidegebb volt.

Nem tudta hova tart, de nem érzett kétségbeesést vagy rémületet. Érezte, hogy rosszabb már nem lesz, és egy kicsit ismerős is volt neki a helyzet. Nem tudta honnan jött ez az érzés de nyugalommal töltötte el. Sokáig tartott mire elérte a kis ház tetejét, még bukdácsolt egy picit aztán megállt. Már nem érzett semmit, csak lebegést. Mintha nem is létezett volna. Egy kis fény szűrődött az utcai lámpa felől, de ezt leszámítva nagyon sötét volt. Aztán nemsokára fényesség kerekedett, és már nem fázott annyira. Egyre melegebbnek érezte a környezetét, egyre könnyebbnek a saját testét. Egyre több hópehely olvadt fel körülötte.

Folyni kezdtek lefelé az öreg palatetőn kitöltve a repedéseket, és a hibákat. Elérték az ereszcsatornát, egyre többen és többen amíg a csatorna már nem tudta levezetni a temérdek vizet, túlcsordult. A lépcsőn egy tócsa jelent meg, és időnként csobbanással csapódott be egy-egy újabb vízcsepp.

Nagyban. Fotó: Deutsch Richárd - riccio

A kis cseppecske egyre nagyobb fényességet és melegséget érzett maga körül, és a ragyogásban egyre könnyebbnek és könnyebbnek érezte magát. Felfelé kezdett szállni, és érezte az örök körforgás része lesz, mert ez így van jól.Szeretett volna még erről filozofálni de a vízcseppek nem gondolkoznak és nem beszélnek. Ugye?!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.