2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Corator, Matterhorn, Stock 1156 teszt

Megelégedéssel használtam a Coratort, de megérkezett a régi álmom a Matterhorn, lássuk mit tud...

[ ÚJ TESZT ]

Stock and Corator review

Kis bemutatóval indítanék, kezdjük a gyári stock hűtővel:
Képet nem publikálok erről a megoldásról, szerintem mindenkinek világos a felépítése, hisz a S775-ös korszak óta ezt ömleszti az Intel. Három csíkban felhordott gyári pasztával az alján érkezik, ami elég furcsa állagú, kicsit nyúlós. Szokásos push-pin lefogatása van és 8cm-es ventilátora, ami meglepően halknak bizonyult számomra. Erről ennyit.

Következzen a best buy cím jelenlegi címvédője, szóval a kék sarokban a Coolink Corator DS:

A hűtőt Henk kollégától vettem, hisz már Ő is tesztelte itt Logout-on, így nagy meglepetéseket nem tudok írni róla, eléggé kivesézett borda. Személyes véleményem róla: Meglepően nagy dobozban érkezik, igencsak bonyolultan, de igényesen becsomagolva.
Tartozékainak száma pont megfelelő, vagyis csak a szükséges dolgokat találjuk a csomagban (paszta,lefogatók, venticlipek és maga a lapátos).

A doboz

A cooler önmagában vállas jószág, szóval szépen lefedi a proci környékét, értem itt a FET hűtésre és legfőképp az első kettő memória slot-ra. Talpa aránylag jól kidolgozott, és a GDT technológiának hála nem olyan rónára emlékeztető, mint a Cooler Master 212 Plus hűtők első revízióinak felülete.

A tartozékok

A kicsit feljavított talprész

Érdekes továbbá az aszimmetrikus kialakítás, hisz a a venti szívó oldala felől csupán 30, míg a fújó oldalon 40 lamellával bír a hűtő.

A 30 lamellás oldal

A 40 lamellás oldal

A lefogatókról annyit, hogy itt látszik a Noctua-val való rokonság, hisz ugyan azt a SecuFirm2-es lefogatószettet kapjuk a Corator mellé, mint manapság a Baglyokhoz. Nagyon jól kialakított lefogatók, de kifogásolnám bennük azt, hogy az AMD-s KIT-hez gyárilag backplate-tel ellátott alaplap szükséges, míg az Intel-es KIT-nél csak akkor lehet procit cserélni, ha az ember teljesen eltávolítja a lefogatást, szóval nem elég kioldani a 2 csavart a proci cseréhez.

Látszik a hiba

Most következzen a DS aduásza a mellékelt ventilátor, ami egy SWIF2 120P, vagyis a közismert neon-sárga sorozatnak a PWM-es verziója. A PH-s tapasztalatokat alátámasztva hihetetlenül halk és jó a légszállítása. A Coolink batárjáról ennyit, következzék az újonc, aki be akar férkőzni az elit kategóriába.

És felszerelve az alaplapra

A termék gyártói oldala: KATT
Méretek ventivel: 155x140x121mm
Ára manapság: 13450Ft (PC Gear)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.