2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Corator, Matterhorn, Stock 1156 teszt

Megelégedéssel használtam a Coratort, de megérkezett a régi álmom a Matterhorn, lássuk mit tud...

[ ÚJ TESZT ]

Előzmény

Első címlapos írásomban összevetek két csúcskategóriás CPU hűtőt, illetve a miheztartás végett a gyári cooler is feltűnik a színen. Lássuk tehát...
A múlt héten sikerült lecserélnem az AMD Phenom II-es konfigom (pontosabban a deszkát és a procit), valahogy nem éreztem jól magam az AMD világában. Az új rendszer egy Biostar TH55XE-ből és egy Zé_Mester-től származó válogatott FPO-jú i3 530-ból áll. Nagyon meg vagyok elégedve vele, hisz bitangul megy tuningban, nem eszi le a gatyámat (bár e szempont abszolút másodlagos) és én jobban érzem magam ezzel a géppel.
Mikor megérkezett e két komponens, akkor rá is pattintottam a Corator-t, hisz egy ilyen procit, sőt bármelyiket, manapság bűn a gyári hűtőnek nevezett fémfecnivel hűteni. A hűtő viszont nagyon silányul feküdt fel a procira, így kicsit megegyengettem 800-as papírral a talpát. Sokkal jobb lett a helyzet, meg persze én is megnyugodtam.
Nekiálltam tesztelni a Corator-t, hogy mennyire képes hűvösen tartani a nagyon alacsony VID-el (1,056V) rendelkező kis 530-at. Meg voltam elégedve, de ekkor eszembe jutott, hogy ki kellene próbálni mást is, hogy miként megy. Fel is kerestem Merlinclub kollégát és lebeszéltem vele, hogy elcserélem a Corator-t egy Matterhorn-ra, hisz régen dédelgetett álmom a "Batman cooler". Sikerült nagyon jó feltételekkel megoldani a bizniszt és ma már nálam is volt a német csoda.
Gondoltam minden adott egy teszthez, de hát 2 versenyző még nem elég, ekkor akadt meg a kis gyári megoldáson a szemem. Gondoltam: "Remek, legalább kiderül, hogy mennyire alázza meg a stock bordát a mostani elit kategória."

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.