2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Corator, Matterhorn, Stock 1156 teszt

Megelégedéssel használtam a Coratort, de megérkezett a régi álmom a Matterhorn, lássuk mit tud...

[ ÚJ TESZT ]

Alpenföhn Matterhorn review

A piros sarokban a kihívó, az Alpenföhn Matterhorn:

A hűtőt ma reggel hozta a futár, miután kicsomagoltam a védőfelszereléséből, megláttam az ízléses dobozt, ami meglepetésemre sokkal kisebb volt, mint a Corator csomagolása. A dobozon kis kivágás található, amin megszemlélheti a leendő tulaj a gyönyörű, feketére nikkelezett lamellákat.

A doboz

Kibontva a csomagot először a venti dobozát tekintjük meg, alatta finom polifoamba csomagolva pedig ott rejtőzik a hűtő, a pincében pedig a lefogatók, clipek, adapterek vannak egy újabb dobozban. Kezdjük a bordával, ami nagyon szemrevaló fémkészítmény, minőségi hatást kelt. Fedőlapját és talpát a lányok nyugodtan használhatnák piperetükörnek, ami a talpazatnál nagy előny, hisz biztosak lehetünk a tökéletes kontaktban a procival, viszont a fedőlap nagyon szedi az ujjlenyomatokat, ennek ellenére gyönyörű. 6 hőcsövet oszlattak el kicsit eltolva egymástól a tervezők a lamellákon. Számomra a borda erősen hajaz a Xigmatek Thor's Hammer-re, ami a kinézetét illeti, de annál keskenyebb és remélhetőleg hatásosabb.

Maga a hűtő

A tükörnek is beillő talprész

A lefogatók nagyon jól megoldottak, ennél a modellnél mutatkozik be az Alpenföhn MPM (Multi-Positioning-Mounting) rögzítőrendszere, ami sokkal hatásosabb és stabilabb az előző megoldásnál. Nagy előnyének tartom azt, hogy akár kézzel is szerelhető, nem szükséges csavarhúzóhoz nyúlni, illetve van anyag a lefogatókban, nem vékony fémből készültek. Minden foglalathoz találunk megfelelő lefogatást (AM2,AM3,S775,S1156,S1366), mindegyikhez backplate is dukál, kivéve az 1366-hoz, ott valamiért ez kimaradt és inkább 4 műanyag tömegoszlatóval oldja meg a stabil rögzítést.

A tartozékok és lefogatók

Tehát a lefogatás jeles, most jöjjön a szintén újdonság, a Föhn120 Wing Boost ventilátor A dobozból kivéve azonnal feltűnik, hogy nem a szokásos formával van dolgunk. A keret nagyon hajaz a 140mm-es ventik megoldásához és az Alpenföhn ezt megfejelte azzal, hogy gumiszerű borítást kapott az egész, így csökkentve a rezonanciát. A lapátok kék színűek és 9 db van belőlük. Fordulatszám tartománya 500-1500rpm, vagyis nagyon halk, de erős is tud lenni ha kell. Jár hozzá egy 5V-os és egy 7V-os adapter, előbbivel 500-ra, utóbbival 900-ra rögzíthetjük a venti fordulatát. Egyébként a dobozban két pár ventilátor rögzítő clip van, szóval nincs akadálya egy második légkavaró felszerelésének sem.

A ventilátor

Bevetésre készen

A termék gyártói oldala: KATT
Méretek ventivel: 158x138x100mm
Ára manapság: 12900Ft (Merlinhardver)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.