2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ConCorde tab AMAZON bemutató

37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

[ ÚJ TESZT ]

Kamera, hálózatok, szenzorok, hang, üzemidő

A tabletben elöl egy 0,3 MP-es, hátul pedig egy 2 MP-es kamera található. Sajnos mind a kettő pocsék képeket készít, és a kamera alkalmazás sem sikerült valami jól. Ha álló helyzetbe forgatjuk a készüléket, a nav bar nem fordul el a képernyővel. Kár volt a hátlapi kamerát erőltetni, még autófókusz sincs rajta, ez a tipikus festeni szebbet lehetne effektus sajnos.

Én jobban díjaztam volna, ha csak előlapi kamerát raknak a készülékbe, de az legalább normális minőségű lett volna. Pár tesztképet felrakok, igazából többnek nincs értelme, már 1-1 képből is le lehet vonni a tanulságot a minőséget illetően.

Kattints a nagyobb képért!

Hátlapi kamera

Kattints a nagyobb képért!

Előlapi kamera

A ConCorde masinája rendelkezik Bluetooth lehetőséggel, valamint 802.11b/g/n WiFi kapcsolódást tesz lehetővé 2,4 GHz-en. A WiFi jelerőssége közepesnél egy kicsit jobbra sikerült, de egy 2 szintes családi házban bőven használható volt, még a teraszon is. Az üzletben a csere napján megkértem az eladót, hogy megnézhetném-e, hogy a két készülék hány hotspotot lát, és míg a WayteQ 4-et látott, addig a ConCorde gépe 15-öt.

Ha a hátlap nem (teljesen) fémből lenne, talán meg ennél jobban is tudna teljesíteni. Se GPS-t, se NFC-t nem kapunk, de ebben az árszegmensben nem is kell rá szerintem számítani. Külső GPS bluetooth kapcsolattal természetesen használható. OTG-n keresztül dughatunk rá többek között mobilnetes sticket, és a beállításoknál külön menüpont van szentelve a támogatott típusok megjelenítésére.

A gépbe csak G-Sensor, és gyorsulásmérő került, a fényérzékelőről le kell mondanunk, így csak manuálisan állítható a fényereje a gépnek.

A hang nem túl erős, kicsit dobozhangú. A hangszórónak biztosított nyílás nem igazan tudja kivezetni a hangot a készülékből, a mély hangokat ne is keressük. Ha valaki filmet szeretne nézni a gépen, akkor fülhallgató beszerzése erősen ajánlott, már csak azért is, mert nem felénk sugározza a hangot a készülék, ami elég zavaró lehet.

Az üzemidő sajnos csak átlagos. Én 3-7 órára saccolom, felhasználástól függően. Átlagosan 4,5-5,5 órát lehet böngészni az eszközzel. Talán a szoftverfrissítés majd kitolja egy kicsit az üzemidőt. A töltés 4%-ról 100%-ra kicsit több, mint 3 és fél órát vett igénybe, ami megint nem mondható kiemelkedő teljesítménynek. Az aksi nálam kissé becsapós, sokáig 100%-on van, majd elkezd merülni normál tempóban, és olyan 30% körül hirtelen elkezd esni. A feltöltés hasonlónak mutatkozott.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.