2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ConCorde tab AMAZON bemutató

37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver

Az AMAZON lelke egy Allwinner A31s SoC, ami sajnálatos módon még csak 40 nm-es gyártástechnológiával készült, így ez a melegedésben, és a fogyasztásban is visszaköszön. Szerencsére nem melegszik nagyon, csak ha combosabb játékokkal izzasztjuk meg, átlagos használat mellett maximum langyos lesz. A processzor 4x1,2 GHz-es Cortex A7, a GPU pedig egy Imagination PowerVR SGX544MP2 355 MHz-en járatva.

A gép 1 GB DDR3 memóriával, és 8 GB belső tárhellyel van felvértezve, ami alapjáraton 1 GB-ot biztosít appok telepítésére, és 4,49 GB-ot mint tárhely. Sajnos hiába a négy mag, a benchmarkokban nem fog kirívóan teljesíteni a táblagép, de ettől nem kell elkeseredni, mert a valós használat kifejezetten kellemes.

Kattints a nagyobb képért!

Antutu: 12565

Kattints a nagyobb képért!

Quadrant: 5305

A gépben csak a szokásos Android lagok fedezhetőek fel, néhány program meg-megakad, de teljesen kulturált, pedig én eléggé háklis vagyok az ilyenre. Szoftvertelepítésnél azért várni kell, amíg feltelepül az app, mert addig rendesen izzad a processzor. A WayteQ 79-qci-vel összehasonlítva talán ennél még kevesebb lag volt felfedezhető, pedig papíron az RK3188 SoC erősebb. A programok gyorsan nyílnak, a multitask is teljesen jó, a böngészési sebesség is kellemes.

Ami talán pár embernek elsőre furcsa és ijesztő előjel lehet, hogy a bekapcsolás nem azonnal történik, várni kell 1-2 másodpercet, mire feléled a készülék. A kijelző 7,85"-es 1024x768 felbontású IPS. Semmi extra, a betekintési szögek jók, a színek is rendben vannak. A fényerő teljesen korrekt, még napsütésben is olvasható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.