2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

ConCorde tab AMAZON bemutató

37.000 forintért kapunk egy kellemes sebességű hardvert, közepesen jó WiFi-vel, jó összeszerelést, egy év garanciát.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, külső, tartozékok

Mivel a WayteQ tabja elhasalt a WiFi szempontjából, és a sebessége is hagyott maga után némi kellemetlen szájízt a benchmarkok ellenére is, mint a lassan megnyíló programok, helyenként döcögős működés, így az Edigitalban ki is cseréltettem a ConCorde 7,85"-es tabletjára. Úgy gondolom, hogy ez a méret tökéletes a tartalomfogyasztásra, mivel nem túl nagy és nehéz, de a rendes 7"-es társainál jobb élményt nyújt a 4:3-as képarány a 7,9"-es képátló mellett.

A ConCorde számomra ismeretlen márka volt, de annyit tudtam, hogy kínai termékeket forgalmaz itthon saját márkanév alatt hivatalosan, de hasonló profilú cégek közül eddig leginkább a Wayteq-et ismertem jobban. Termékpalettájukon megtalálhatóak telefonok, táblagépek, hordozható lejátszók, tartozékok és egyéb eszközök.

Kattints a nagyobb képért!]

Nem a szokványos fehér külsőt kapjuk

A tablet elejét a fekete szín uralja, a szokványos fehér küllem itt mellőzve lett. A hátlap alumíniumból készült, és az alján ott virít a ConCorde tab AMAZON felirat. Tapintása kellemes, de sajnos eléggé csúszós, így vigyázni kell a használat közben, mert könnyen kieshet a kezünkből. A hátlapon található meg a hangszórónyílás, és a 2 MP-es kamera. Oldalt a fekete műanyag hangerőszabályzók, a bekapcsológomb, és a microSD bővítőhely, ebből pedig 32 GB-ig tudjuk bővíteni a masinát. Felül mikrofon, reset gomb, miniHDMI, és 3,5"-es jack csatlakozók találhatóak.

Az összeszerelés nekem teljesen rendben van, a fekete gombok kicsit lötyögnek, viszont eléggé belesimulnak a hátlapba, amitől kissé nehézkessé válhat a megnyomásuk. Elöl még fellelhető egy 0,3 MP-es kamera is. A készülék 335 grammot nyom, és 8,2 mm vastag, tehát a hosszabb használat sem fog gondot okozni. A készülék elején az üveg mossa picit a kijelző képet, de cserébe kellemesen gördül rajta az ember ujja, és nem gyűjti az ujjlenyomatokat se.

Kattints a nagyobb képért!

Szokványos alu hátlap. Talán a hangszóró lehet szokatlan

A tablet egyszerű, négyzet alakú dobozban érkezett. Semmi csicsa, az eleje fehér, a hátulján pedig a specifikáció, és képek a készülékről. Az AMAZON-hoz kapunk egy OTG kábelt, egy microUSB-USB kábelt, egy olcsó fülhallgatót, és egy 2 A-es töltőt is. A töltést szerencsére USB-n keresztül valósították meg, ami szerintem elég nagy plusz pont. A töltője egyébként nem tűnik túl jó minőségűnek sajnos. A fülhallgató helyett hasznosabb lett volna egy miniHDMI-HDMI kábelt mellékelni.

Nem vagyunk elkényeztetve

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • ConCorde SmartPhone 5500

    40.000 Ft környékén egy hazai garanciával és szervizhálózattal rendelkező, kifejezetten jó készüléket kapunk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.