2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

CLUB 500 - megateszt

5 platform, 6 alaplap, 15 processzor: retro megateszt!

[ ÚJ TESZT ]

Direct3D játék tesztek

Viper Racing demo v2.2

Az első Direct3D játék csak a DirectX 6.1 verzióját támogatja, de a processzorokat maximális beállításokkal 1024*768-ban igencsak megdolgoztatja.

Ez az első (és egyetlen, tegyük hozzá) teszt, ahol a Coppermine PIII elveszik a középmezőnyben.
A tabellát a Thunderbird, a Spitfire és a Deschutes magos processzorok vezetik szinte azonos eredménnyel, őket követi a tuningolt Celeron.
A Katmai-tól a Coppermine-ig tartó négyes bő 1 FPS-en belül végeztek, majd jóval alacsonyabb értékekkel az AMD K6 processzorok következnek. Furcsamód a K6-2 meg tudta előzni a K6-2+ processzort, illetve inkább úgy mondanám, hogy valami oknál fogva a pluszos verzió nem teljesített az elvártnak megfelelően.
A Cyrix-VIA különítményben az MII fel tudott mutatni egy győzelmet az Ezra felett, de a Samuel2-t nem tudta megelőzni. Megint csak az L2 cache nélküli Cyrix III futott be utolsónak.

Unreal Tournament 2004 demo

A DirectX 7 és 8 effekteket alkalmazó Unreal Tournament 2004 demóját a HOC benchmark programmal mértem. A beállításokat maximumra tettem, lemértem 640*480 és 1024*768 pixeles felbontásokban. Mivel azonban néhány tized FPS eltérés volt a két beállítás között, az utóbbi eredményéből készítettem grafikont.

Talán nem meglepő, hogy az utolsó benchmarkban is a K7 processzorok vezetik a mezőnyt, élükön a Thunderbirddel, bár a harmadik helyezett Argon nyakán elhanyagolható különbséggel ott van a Coppermine. 5 FPS-sel lejjebb az 5*100 MHz-en hajtott Celeron a Katmai-jal együtt valamennyire meg tudta előzni a Deschutes Pentium II-t.
A gyári Celeron 500-tól kezdve egy mondhatni lineáris csökkenés látható, melynek értéke 2 FPS processzorról processzorra. A K6-2-t meg tudták előzni a C3 központi egységek, és őnála csak a Cyrix MII bizonyult lassabbnak.
A tesztprogram a VIA Cyrix III processzoron nem volt hajlandó lefutni. Ez valószínűleg az L2 cache hiánya miatt lehet, érdemes lenne kipróbálni egy szintén L2 cache nélküli Covington magos Celeronon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.