Ez igen!
Nagyon komoly teszt,enged meg hogy gratuláljak
Most megyek és "bogarászok"
Nagy respekt!!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Meizu 20 Pro
- Videó Tartalmat gyártok, tehát vagyok!
- Tudástár Hogyan főzzünk sört panelben?
- Retro Retro Kocka Kuckó: merülés a mélyvízben
- Teszt Hány CPU mag kell napjaink játékainak?
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Meggyi001:] Bányászni akartak a videókártyámmal...
- [Re:] [D1Rect:] handras hétköznapi harakirije
- [Re:] Meizu 20 Pro
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] Gurulunk, WAZE?!
- [Re:] Elektromos rásegítésű kerékpárok
- [Re:] [SP!T:] Első negatív Hardverapró értékelésem...
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Sub-ZeRo:] Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
hfrankee
senior tag
huhuhúúúú micsoda remek teszt, nagyon köszönjük
Én egy kicsit furcsálom, hogy a K6-III+ még a celeronnal sem tudta felvenni a versenyt

törölt tag
Gratula eme remek íráshoz El is olvasom még1x!

Peter13
senior tag
Na, ez már nálam is a "hűűűűűb+" kategória. Nagy respekt
Tetszik nagyon, a "tesztalanyok" közül többel is kötöttem közelebbi ismeretséget, és néha meglepő volt látni, hogy azonos órajelen is mekkora különbségek vannak (néha több, néha kevesebb mint amire gondoltam). Nagyon szép munka! Öröm olvasni....
[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."

wiggen123
aktív tag
Ezért égett hát mostanában a K6 retro tuning topik Respect
bacsis: azért volt akkora a különbség, mert még nem rég indul neki az AMD az Inteltől teljesen független proci fejlesztésnek (2. generációja volt ez nekije ), és nem rendelkeztek akkora tapasztalattal és szakembergárdával, mint az intel ezen a téren.
Sometimes you win, sometimes you learn.

^Clown
veterán
Amindenit, emelem a kalapom a gigatesztelő előtt! Köszönjük szépen!

heihachi
addikt
Ez igen, ez nagyon korrekt munka
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
(#9) DeltaPower

DeltaPower
őstag
Ez micsoda teszt, gratulálok hozzá!
SS7 lapnál megpróbálhatnád letiltani az alaplapi cachet, szerintem az foghatta meg olvasásban az L2-vel rendelkező k6-osokat.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

frescho
addikt
Vastapsot a szerzonek
https://frescho.hu

.mf
veterán
Szép, alapos, érdekes cikk, gratulálok!
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Realradical
őstag
Kiváló teszt, élvezetes olvasmány.
Things that try to look like things often do look more like things than things
(#13) DeltaPower válasza DeltaPower (#9) üzenetére

DeltaPower
őstag
érdemes megnézni ezt a linket: [link]
az l3 cache teljesítménye kb negyede az l2-nek.
frescho: beszállok
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

Oliverda
félisten
Igényes és ízléses. Példát vehetne erről a kivitelezési formáról mindenki aki ide ír.
REVOLUT reg. 10 000 Ft bónsszal! CURVE reg. 5 fonttal. WISE váltás 150 000 forintig ingyen: kód privátban! "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

_ocsisajt
őstag
ez a tetszett es ajanlott a vegen odavagott, mint a "nagyoknal"
tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (preferring HC) | Epic genre and Psytrance forever! :)

]Phobos[
senior tag
Nagyon nagy ! Öröm ilyen teszteket olvasni
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!

negro
senior tag
A K6-2/III paros azert volt jo valasztas anno mert a 3Dnow! -val es a 3dfx Voodoo kartyakkal es Glide -al hozta jatekokban ugyanazt a fps szamot vagy tobbet mint a 2x dragabb Intel procis gepek.
Ha jol emlexem vissza akkor K6-2 266 Mhz -em volt elsonek Voodoo Rush-al majd utana K6-2 350Mhz S3+Voodoo II-vel.
[ Szerkesztve ]
''A kreativitás kulcsa abban rejlik, hogy tudod, hogy rejtsd el forrásaid''

zoltanz
veterán
Gratulálok, perfekt teszt lett.
Az nem lehet valami hiba történt a Winrar teszteléskor, hogy ekkora a difi az Intel javára?
A Duron nagyon jó teljesítmény/fogyasztású, jó proci is volt. (Thunderbird Athlon ha tipikus órajelen néztük volna itt, bizti a lista legalján lett volna)
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

Yutani
nagyúr
Uraim,
Köszönöm az elismerő hozzászólásokat, mosolyt csaltatok az arcomra!
#2 Bacsis: Ahogy priviben is kifejtettem, a K6-ok FPU-ja sokkal gyengébb a Celeronoknál, ezen csak a 3DNow! segíthetett valamit, az L2 cache nem tudott annyit dobni a 3D játékokban nyújtott teljesítményen.
Legendás volt anno a Quake 2 sebességnövekedése K6-on a 3.20-as 3DNow! optimalizációt tartalmazó patch feltelepítése után. Ott le tudta győzni a Celeront azonos órajelen, de Quake III-ban már alulmaradt. Állítólag az újabb részben el volt rontva a 3DNow! támogatás.
#15 _ocsisajt: Szerettem volna egy prohardveres tesztekre hasonlító saját művet készíteni. Abba ez is beletartozik.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
Hát ahogy azt mondani szokás " Jó mulatság férfi munka volt! "
Minden elismerésem, remek teszt sikeredett
Nekem 500 Mhz-s procim pont nem volt. Valahogy kimaradt. 375 Mhz-n ment egy Celeron-A aztán meg egy copermine-128 ment 978 -on. Utánna meg beköszöntött az Athlon éra, amit mai napig folytatok

Ádyka
őstag
Nagyon klassz írás!
Ismét, sokadszor bebizonyosodott, hogy a mendocino cerka best buy volt. A PII sehol nem volt hozzá ár/teljesítmény arányban. Valamint, hogy a socket 7 alá rakott chipsetek soha nem érték utol egy jó BX chipset képességeit.
Én is egy egy hasonló tesztet terveztem, és pont 500 MHz-en, mert az az órajel amit viszonylag mindegyik szerpelővel el lehet érni. Csak túl lassú voltam és lusta. Így meg van oldva a dolog, nem csinálok semmit
Viszont számomra iszonyatosan hiányzott a COPPERMINE CELERON 128 a tesztből! Pedig a Duronok, és a K6-ok ellen készült annó.
Miért maradt ki?
[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

Yutani
nagyúr
Itt van néhány link a K6 vs. Celeron témában:
Tom's Hardware Guide: Matrox G400 review (Quake 2 oldal)
Az első tesztben jól látható, hogy a K6-III+ azonos órajelen nem tudja megverni Q2-ben a PII 450 procit, csak megközelíteni (nincs info arról, hogy a 3.20-as patch telepítve volt-e).
Tom's Hardware Guide: 600 MHz with Socket 7: The AMD K6-2+
A második teszben pedig az látható, hogy a 600 MHz-es K6-2+ helyenként megveri az 500-as Celeront, de Quake III-ban pont egyforma gyorsak, és azonos órajelen jóval lassabb.
#tarcsad

Ádyka
őstag
Közben leesett. Nehéz lett volna 500 MHz köré belőni. Az a fránya 500 MHz.
[ Szerkesztve ]

Yutani
nagyúr
Azért nem került bele, mert nem létezik 500 MHz-es Coppermine-128 Celeron. Persze ha nagyon akarnék, tudnék egy PPGA 533 vs. FC-PGA 533 tesztet produkálni.
Az SSE utasításkészletnek köszönhetően lennének tesztek, ahol gyorsabb lenne a CuMine, de ha jól tudom, azon kívül nagyjából megegyezik a teljesítményük.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad

Ádyka
őstag
Nekem a samuel és samuel 2 magos cyrixaim, 3-tól 8-ig minden szorzót megesznek Abit BF6-ban.
Csodálatos a cyrix MII 400, annó nem is szivesen adtam vissza.
[ Szerkesztve ]

Bounti
aktív tag
Gratulálok! Nagyszerű, és érdekes írás. Azthiszem elolvasom mégegyszer.
Grat.
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!

Badman 4ever
őstag
Nagyszerű teszt!
Bár a memóriateszteknél a lapkakészlet megviccelhetett, mert a saját 500 MHz-es PIII-am, majdnem 800 MB/s-al ír és olvas is egy Intel i440BX lapkakészlet mellett és az összes Coppermine-os 100 MHz-es busszal rendelkező PIII-ból és Celeronból ugyanennyit hajtott ki ez a lapka.

Yutani
nagyúr
Hú, akkor neked ritka C3-aid vannak, mert ezek elvileg mind szorzózárasok.
Az MII-t semmiképpen sem akartam kihagyni a tesztből!
#29 Badman: Igyekeztem mindent a legjobban beállítani. Nem tudom, hogy egyes Intel procik nálam miért maradtak el annyira az elméleti maximumtól.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad

frescho
addikt
Erdekelne, hogy az FSB alul, illetve tulhajtas mennyit jelenthet a tsztekben. Ujabb prociknal nehany teszt nagyon erzekeny ra.
C3-hoz egy adalek: VIA szolgal az itthoni szerveremben, masolasnal az scp 2.3MB/s korul ingadozik. Harmat gyenge az FPU-ja.
https://frescho.hu

Yutani
nagyúr
Még annyit, hogy a CUSL2 alaplapban leteszteltem a Coppermine PIII processzort, és kijöttek az adott eredmények. Utána beleraktam a két PPGA Celeront meg a 3 VIA processzort, és kijöttek szintén az eredmények. Nem tudom, hogy lehetett volna változtatni a beállításokon, hogy az 5*100 Celeronon is 800 MB/mp körüli érték jöjjön ki.
#tarcsad

Ádyka
őstag
Nem hiszem, hogy proci ritka, hanem a inkább a BF6 ami átveri kicsit. Én nem tudom biztosra, hogy valóban lockosak a C3 procik.
Szóval igen, 3-tól 8-ig minden szorzót megesznek nálam, de van egy kakukktojás. A softmenu III-ban, 12x és 3x között van még valami állítás, amit a bios nem ír ki. Nos XP boot után kiderül, hogy akkor 9X-et ad cyrixnak, így belőttem 600 MHz-re. Viszont a softmenuben valós 9x-re téve, simán 8x-nek jön be.
Valamint a sámuel 2 nekem 16 Mb L2-vel van.
[ Szerkesztve ]

Straw
senior tag
Az ilyen gyöngyszemek miatt érdemes a Logout-ot olvasni!
Csatlakozom az előttem szólókhoz hatalmas respect és nagyon jó kis írás. Gratula
42

kaito83
csendes tag
Nagyon, nagy. Rég láttam ilyen remek írást, csak gratulálni tudok hozzá

Yutani
nagyúr
Nem tudom, van-e hiba a WinRAR tesztben. Most kipróbáltam egy Athlon XP 2000+ procival ugyanabban a konfigban, és 1250 MHz-en 194 kB/mp jött ki, 1660 MHz-en (2000+ sebesség) pedig 245 kB/mp. Pedig aztán a RAM CL2-ben van, és nem tudom, mit állíthanék még be, hogy jobb legyen.
#tarcsad

zoltanz
veterán
Én nem vettem észre ekkora difit, érdekes, érdekes.
Talán próbaképp csinálni kellene egy tesztet pl egy kb 200 MB DAT fájlt (azt jól lehet tömöríteni akár az 1/5 re is.) ráengedni egy másik hasonló progit.
Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

Peter789
senior tag
gratula! hát igen, megerősítetted a személyes tapasztalatomat, a K6-2 rondán alulmarad még a cerkákkal szemben is. amikor ezek voltak a jó cuccok, akkor is ezt vontam le tanulságként... aztán jött a K7, Tbird és barátai, és szépen xarrá verték bármelyik péhármast... egyszer lent, egyszer fent
érdekes volna a mai procikat visszaórajelezni ilyesmire, és összemérni egy Tbird-el, hogy mennyit fejlődött azóta a technika...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora

capulet75
addikt
A jó öreg t-bird még mindig megmelengeti a szivemet ha rá gondolok.
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.

joi29
őstag
-Ja az első pofon volt az Intel számára, akkoriban jöttek az első
olyan videók amiben a Pentiumok és cerkák hűtő nélkül is elvacakoltak
míg a T bird-ök megsültek üzemzavar közepette.
-Igy akarták bitonyitani az Intel cpu-k technológiai fölényét azzal szemben,
hogy ahol lehetett az AMD elagyabugyálta őket.
-Egyébként azok a videó tesztek egy rakás sz@.t-sem értek mert ugye ki az
az idióta aki játékközben veszegeti-feszegeti lefele a prociról a hűtést...
Yutani Gratula

dragonfx
veterán
hát igen annak idején az athlon nagyon sikerszéria volt az amd.nek mega P3 is verhetetlen volt kategóriájában.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Kösz Yutani, ez igencsak király tesztsorozat volt! Nem piskóta meló...
Köszönöm, hogy bebizonyítottad: a K7 architektúra is jobb volt, mint amit az intel fel tudott mutatni ellenük.
https://www.coreinfinity.tech

neduddki
nagyúr
HI!
csak nem mukodik az ex-k6-2-500-asom???:- )))
udv
neduddki
p.s. eskusozm majd elolvasom
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

atkahun
tag
Király teszt, csak így tovább!
Én alapvetően AMD párti vagyok,és ez (még ha nem is a retro procik terén) egy baromi nagy megerősítésként hat számomra,úgyhogy thanx
...

DarthSun
nagyúr
Had álljak be a gratulálók sorába ! Egyszerűen szenzációs.Alapos, precíz, következetes.
Köszönet

zoltanz
veterán
Másodszora meg a chipseteknél nyalt vissza a NV az Nforce -kkal, nagyon jók voltak és költséghatékonyak is.

Motion_Blur
félisten
SuperPí 1m-nél leesett az állam
Olvasom tovább, iszonyat jó kis teszt és nagyon igényes!
[ Szerkesztve ]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
Elemzés CLUB 500 - megateszt