2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

BL, 4. forduló - keddi játéknap

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A City az életéért, a Málaga és a Porto a hibátlansága megőrzéséért küzd, de lesz Real - Dortmund is.

[ ÚJ TESZT ]

Második oldal

A B-csoport is tartogat izgalmakat kedd estére.
Schalke – Arsenal rangadót rendeznek, az Olympiakosz pedig a Montpellier-t fogadja. Az előbbi párharcnak a tétje a csoportelsőség megszerzése, az utóbbinak pedig a továbbjutó hely elcsípése vagy az európai kupaporondról való kiesés elkerülése lehet. Ugyanakkor az Olympiakosz egy esetleges győzelemmel a 2 nagy [Schalke, Arsenal] nyakában loholhat, de egy londoni botlással szorossá tehetné a befutót és 3 csapat versengene a 2 továbbjutó helyért.

A Montpellier képes meglepetésre, ahogy a Schalke-t is sikerült meglepniük a 2. fordulóban, ahol emberhátrányos helyzetben lőttek egyenlítő találatot [2-2]. A Schalke pedig idegenben diadalmaskodott az előző körben az ellen az Arsenal ellen, aki egy 7-5-ös Reading elleni Ligakupa győzelemmel, majd egy 2-1-es Manchester United elleni vereséggel hangolt a gelsenkircheni mérkőzésre, ami rangadónak tekinthető. A bajnokságban botladozott az Arsenal, a BL-ben ment nekik, mégis botlottak legutóbb, de visszavághatnak a fájó, hazai vereség miatt [Arsenal - Schalke 0-2].

Az Olympiakosz idegenben a Montpellier-t verte[1-2], a Schalke-tól és az Arsenaltól kikapott. A görögök hálóját reményeink szerint újra Megyeri Balázs fogja őrizni, ellenállva a gall rohamoknak.

Ibrahim Affelay[Schalke 04] az Arsenalnak lőtt gólját követően

Az A-csoport egy igazán érdekes csoport.
Itt található a 2004-es BL-győztes Porto, a dúsgazdag Paris Saint-German, a Mönchengladbach-ot könnyedén búcsúztató Dinamo Kijev, és a gyengécske Dinamo Zágráb. A csoport jelenlegi sorrendje megegyezik azzal, ahogyan én felsoroltam a csapatokat. A Porto favoritnak tűnik, miután a 2. körben hazai pályán legyőzte a PSG-t. Igaz, csak 1 góllal [1-0], de ez is ugyanolyan 3 pontot ér, mintha kiütéses sikerrel lepte volna meg a franciákat[?] a Porto.

Zlatan Ibrahimovic a PSG egyik legmeghatározóbb embere, aki a francia csapat csúcsigazolásának számít. Azt várták sokan, hogy a sztárokkal teletűzdelt PSG tarolni fog, ehelyett a Hulkot [Zenitbe] elengedő Porto a brazil csillag nélkül is sikeresen vezeti csoportját.

A Dinamo Kijevet viszont már nehéz volt legyűrnie a Portonak, mégis megtették ezt az ibériaiak és 3-2-re nyertek hazai pályán. Idegenben a Zágráb ellen könnyen nyertek az 1. fordulóban [0-2]. A PSG az 1. fordulót egy kiütéses győzelemmel [4-1] kezdte hazai pályán a Kijev ellen. Így a fagyos kijevieknek nem volt meleg fogadtatásban részük. De a 2. körben sikerült a Kijevnek is győznie, méghozzá a Zágráb ellen. A Zágráb 3 vereséggel utolsó, előtte a Kijev egy győzelemmel, a PSG 2-vel 2., a Porto pedig listavezető a hibátlan teljesítményének köszönhetően.

A Dinamo Kijev – Porto találkozóra érdemes figyelni ebben a csoportban, de ha a Zágráb a tavalyi kudarcot szeretné feledtetni és most nem újra megismételni az akkori szereplésüket, akkor a legjobb alkalom számukra a PSG elleni meccs, hiszen egy PSG elleni meglepetés méltó bizonyítéka lenne annak, hogy a Zágráb is tud ám jól játszani és nem csak résztvevője a BL-nek, hanem képes sikereket is elérni.

Ideye Brown [balra - Dinamo Kijev] és Fernando [FC Porto] a Dragao gyepén

Lehet szemezgetni, jobbnál jobb meccsek lesznek és itt a 4. forduló párosításai [a találkozók szokás szerint 20:45-kor kezdődnek, hiszen a keleti csapatok idegenben fognak szerepelni]:

A-csoport:
PSG – Dinamo Zágráb
Dinamo Kijev – FC Porto

B-csoport:
Schalke – Arsenal
Olympiakosz [Megyeri Balázs] – Montpellier

C-csoport:
Anderlecht - Zenit
AC Milan – Málaga

D-csoport:
Manchester City – Ajax
Real Madrid – Dortmund

Úgy tűnik, a legizgalmasabb összecsapások a csoport alakulásának szempontjából a D-csoportban lesznek, hiszen a City ki-ki meccset fog játszani otthon, a Dortmund pedig Madridba látogat, hogy német csapat újra 3 ponttal és szinte biztos továbbjutással hagyhassa el a Bernabeu gyepét.

Persze lesz TV-közvetítés is, nem is kevés. Íme:

20:00-23:00 Real Madrid – Dortmund [ÉLŐ – SPORT1]
20:15-23:00 Schalke 04 – Arsenal [ÉLŐ – DIGISPORT1]
20:40-22:45 Manchester City – Ajax [ÉLŐ – DIGISPORT2]

23:00 Összefoglaló [ÉLŐ – DIGISPORT1, SPORT1]
23:40-01:30 AC Milan – Málaga [FELVÉTELRŐL – DIGISPORT1]

Elég jó a felhozatal, a java képernyőre kerül, minden fontos mérkőzést megtekinthetnek a futballrajongók és semmiről sem maradhatnak le a megszokott összefoglalóknak köszönhetően.

Izgalmas játéknap áll előttünk a meccsek végkimenetétől függetlenül, hiszen jók a párosítások, amit az is tetéz, hogy a csoportokban csapatok sorsai dőlhetnek el ma este. Jó szurkolást mindenkinek és gól gazdag kedd estét kívánok!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.