2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

BL, 4. forduló - keddi összegzés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Döntetlenek estéje, és ebből adódóan a meglepetéseké is. 2 csapat a 16 között, a City tovább vergődik.

[ ÚJ TESZT ]

A BL 4. fordulójának mai 8 mérkőzése talán az eddigi sorozatban a legnagyobb izgalmakat hozta és a legtöbb döntetlent is. 5 döntetlen született és 3 hazai siker, annak ellenére, hogy még az első félidőt követően 4 mérkőzésen az idegenbeli csapat állt nyerésre. Vezett a Dortmund, az Arsenal, a Málaga és az Ajax, de végül be kellett érniük egy-egy ponttal. A forduló első fele nem volt mentes a játékvezetői tévedésektől sem.

A-CSOPORT
Az A-csoportban a Porto számára adott volt a lehetőség, hogy továbbjussanak. Idegenben, a Dinamo Kijev otthonában szerepeltek a portugálok. Egy igazán kiegyenlített mérkőzésen a végeredmény is ehhez híven igazságosan egy döntetlen lett [0-0]. Ezzel a döntetlennel a Porto bejutott a nyolcaddöntőbe és a az A-csoportban 10 ponttal áll ennek megfelelően az élen.

Miguel Veloso [balra - Dinamo Kijev] és Joao Moutinho [FC Porto] - honfitársak csatája

A másik összecsapás a PSG – Dinamo Zágráb találkozó volt. A PSG álmosan kezdte a mérkőzést, hiszen nagy helyzete először a Dinamonak volt, de nem ment be. Fokozatosan talált magára a PSG, amely a 13. percben megszerezte a vezetést Alex révén. A gólpasszt Ibrahimovic adta, ahogy később még 3-at is, így a svéd befejező most előkészítő szerepben alkotott zseniálisat és csapata 4-0-ra ütötte ki Párizsban a Zágrábot. A 2. félidőben Matuidi, Ménez és a csereként beállt Hoarau szerezték a gólokat. A 2. és a 3. találat között mindössze 4 perc telt el. A PSG az újabb sikerének köszönhetően még ugyan nem jutott tovább, de borítékolható, hogy ott lesznek a nyolcaddöntőben, erre mérget is vehetünk, hiszen 9 ponttal másodikak a 10 ponttal már továbbjutott Porto mögött. A 3. Kijevnek 5, az utolsó Zágrábnak pedig 0 pontja van. A horvátok a tavalyi rossz szereplésüket idén is megismételhetik, ha pont nélkül esnek ki a sorozatból és még az Európa Ligát sem érik el. A Kijev már lényegében készülhet az Európa Ligára.

Jéremy Ménez, a PSG 3. góljának szerzője

B-CSOPORT
A B-csoport rangadóját, a Schalke 04 – Arsenal összecsapást a Digisport 1-en nézhettük élőben, amely nem kis izgalmakat hozott azok számára, akik úgy döntöttek, ezt a rangadót tekintik meg az este folyamán. Gelsenkirchenben a jól kezdő Schalke-t hidegzuhanyként érhette Walcott 18. percben szerzett találata, amellyel az Ágyúsok kerültek előnybe. Nem sokkal később újabb találatot szerzett a londoni együttes Giroud révén, aki a 26. percben vette be Unnerstall kapuját. Ekkor már úgy tűnt, hogy lefutott lehet ez a mérkőzés és jól is játszott az Arsenal. Ehhez képest az izgalmakat fokozva Huntelaar az első félidő hosszabbításában, a 47. percben óriási gólt szerzett, ezzel szépítve az eredményen. A 2. félidőben végig jobban játszott a Schalke annak ellenére, hogy az Arsenal jól kezdett a szünetet követően. Nagy védelmi zavarában kapott egy újabb gólt az Arsenal. A 67. percben Farfan volt eredményes, vagyis az ő nevére írták a gólt. A perui lövését követően Vermalen kapott bele a labdába, ami a hálóba zuhant. Vermaelen labdaérintése nélkül is betalált volna a játékszer a hálóba, szóval nem rajta múlott. A csúszós talajon nagy hajrát indítottak a csapatok, de a Schalke jobbára csak a labdát őrizte. Másodpercekkel a lefújás előtt azonban Walcott került 100% ziccerbe, amit ki tudott hagyni úgy, hogy a labdát erőtlenül a gelsenkircheniek kapusának a lábára gurított. Így nem módosult az eredmény és az Arsenal pontot rabolt a Schalke-tól [2-2], de továbbra is 1 ponttal a németek mögött állnak a tabellán.

Theo Walcott a Schalke elleni gólját követően - talán túl korai volt az öröm?

Az Olympiakosz – Montpellier találkozón sajnos nem kapott lehetőséget a görögök hálóőre, Megyeri Balázs. Az Olympiakosz már a 4. percben vezetett és ezt az eredményt sikerült is tartania, de csak a 66. percig, amikor Belhanda büntetőből vette be Caroll kapuját. A vége itt is izgalmasra sikeredett, de a hazai csapat végül 2 gólos győzelmet aratott. A 80. percben Greco, majd a 82. percben Mitroglou volt eredményes hazai részről, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt. A mérkőzés szinte minden tekintetben kiegyenlített volt. Ugyan többet birtokolta a labdát a Montpellier, szinte ugyanannyi kísérlete volt a két csapatban, a végén mégis az Olympiakosz örülhetett. Így a görögök tapadnak a Schalke-hoz és az Arsenalhoz. A csoportot a Schalke 8 ponttal vezeti, második az Arsenal 7 ponttal, harmadik az Olympiakosz 6 ponttal. Nagy lesz a tülekedés a továbbjutásért és a gelsenkircheni döntetlen az Olympiakosznak kedvezett. Az utolsó 2 fordulóban óriási küzdelemre lehet számítani. A Montpellier utolsó 1 ponttal és az Európa Liga szereplésre sem igazán maradt már esélyük.

Az Olympiakosz öröme a hajrában megnyert mérkőzésük után

C-CSOPORT
A C-csoportban az Anderlecht a Zenitet fogadta. A mérkőzés kevés helyzetet hozott és kiegyenlített játékot. Ennek ellenére az eddig 1 pontos Anderlecht 4 ponttal áll a tabellán, így már a Zenit előtt, hiszen a 17. percben megszületett a mérkőzés egyetlen gólja, amit Mbokani szerzett, így 1-0 győzni tudott hazai pályán az Anderlecht

Mbonaki gólja meghozta az Anderlecht sikerét

A másik mérkőzés a csoport rangadója volt. Az AC Milan az eddig száz százalékos Málaga-t fogadta a San Siro-ban. Óriási fölényben futballozott a milánói csapat, a vége mégis pontosztozkodás lett. A 40. percben Eliseu megszerezte a vezetést a Málaga számára. Sokáig nem is tudott válaszolni erre a Milan, ám a 73. percben Pato vette be a spanyolok kapuját. Ennek a döntetlennek köszönhetően a Málaga is már a nyolcaddöntőbe jutott, ugyanolyan módon, ahogyan ezt a Porto is tette. A Milan-nak nem lesz könnyű a továbbjutás, de kötelező feladatként tekinthetnek erre

Milánói bánat és málagai öröm a vendégek vezető gólját követően

D-CSOPORT
A halálcsoport is nagy izgalmakat hozott. A Real Madrid a Dortmundot fogadta. A Real nagy fölénye ellenére a Dortmund szerezte meg a vezetést a 28. percben Reus révén. Erre Pepe viszonylag hamar tudott válaszolni, így a 34. percben újra döntetlenre állt az összecsapás. Azonban a szünet előtt a Dortmund örülhetett, hiszen Arbeloa öngóljával ők vonulhattak előnnyel pihenőre. Úgy tűnt, hogy a Dortmund elviszi a 3 pontot. A Realnak egy szabályos gólt nem adott meg a játékvezető. A 89. percben pedig Özil szabadrúgását követően hibázott nagyot a Dortmund kapusa, Weidenfeller, így 2-2 lett a végeredmény. Persze a madridiak bánkódhatnak a meg nem adott góljuk és az öngól miatt, mégsem mondhatjuk azt, hogy nem érdemelte meg az 1 pontot a Dortmund.

C. Ronaldo csalódottsága a Dortmund elleni 2-2 után

A Manchester City eközben az életéért küzdött, de 17 percnyi játék után halottnak tűnt az angol csapat. A 10. percben szöglet után Siem de Jong szerzett vezetést az Ajaxnak, majd 7 perccel később szintén ő, szintén szöglet után talált a hálóba, de most fejjel. Viszont hamar feltámadt a City, mert a 22. percben Yaya Touré csillapította valamelyest az amszterdami örömünnepet a góljával. Nagyon kiegyenlített volt minden téren a mérkőzés és ennek megfelelően a 74. percben ez már a gólok tekintetében is megmutatkozott. Agüero bevette az Ajax kapuját és ezzel beállította a 2-2-es végeredményt. Ennek ellenére nagy esély van arra, hogy a City elvérzik, de még egy kis remény van az Európa Ligára. Mindemellett a City játékosa, Agüero két érvénytelenített találatot szerzett. Ennek tudatában még azt is megjegyezhetjük, hogy finoman szólva sincs szerencséje a Citynek a BL-ben.

Siem de Jong duplája pontszerzést ért Manchesterben

Kedden este tehát ezt a 8 mérkőzést rendezték meg. Izgalomban nem volt hiány, ahogy meglepetésekben és fordulatokban sem. Szerdán jön a 4. forduló másik 8 meccse, pályára lép a Barca, a Manchester United, a Chelsea, a Juve, a Bayern és a Valencia is, szóval az izgalmas és jó meccsek sorának még koránt sincs vége.

A 4. forduló keddi játéknapjának eredményei:
Dinamo Kijev – FC Porto 0-0
PSG – Dinamo Zágráb 4-0 (1-0)

Schalke 04 – Arsenal 2-2 (1-2)
Olympiakosz – Montpellier 3-1 (1-0)

AC Milan – Málaga 1-1 (0-1)
Anderlecht – Zenit 1-0 (1-0)

Real Madrid – Dortmund 2-2 (1-2)
Manchester City – Ajax 2-2 (1-2)

A 4. forduló után az első 4 csoport állása:

A-csoport
1. FC Porto - 10 pont TOVÁBBJUTOTT!
2. PSG - 9 pont
3. D. Kijev - 5 pont
4. D. Zágráb - 0 pont

B-csoport
1. Schalke - 8 pont
2. Arsenal - 7 pont
3. Olympiakosz - 6 pont
4. Montpellier - 1 pont

C-csoport
1. Málaga - 10 pont TOVÁBBJUTOTT!
2. AC Milan - 5 pont
3. Anderlecht - 4 pont
4. Zenit - 3 pont

D-csoport
1. Dortmund - 8 pont
2. Real Madrid - 7 pont
3. Ajax - 4 pont
4. Manchester City - 2 pont

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.