2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

BKV, és a szelektív hulladékgyűjtés...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Azért gondoltam, hogy ezt a címet adom az írásomnak, mert teljesen fölöslegesnek találtam,...

[ ÚJ TESZT ]

Azért gondoltam, hogy ezt a címet adom az írásomnak, mert teljesen fölöslegesnek találtam, hogy mind a 2-ről kettő írást írjak... Amúgyse hosszú történetek.

Egyik nap mentem az iskolába és egyszercsak azt hallom, hogy a kocsik dudálnak. Egyből azt gondoltam, hogy nekem, de nem, hanem a kukásautónak. Nem értettem, hogy miért dudálnak rájuk, ők csak a dolgokat végzik. Ez eddig OK, de nem kukákat, hanem a szelektív hulladékgyűjtő nagy kukákat űrítették ki. Én meg nézrem, hogy először beleönti a ''FEHÉR ÜVEG'' jelzésű kuka tartalmát a teherautóba.
Gondolom magamban, most tovább megy a következő ''FEHÉR ÜVEG'' jelzésű kuka felé a másik utcába, vagy kerületbe és mindenki nyugodtan elmehet... Erre mi történik, látom emeli a másik kukát ''MŰANYAG ZACSKÓ'' tartalmával, ez így ment az újságpapíron át a fém üvegekig. Most valaki elmagyarázná, hogy mit akar ez jelenteni? Azt hogy fölöslegesen gyűjtöm és dobálom a szelektív hulladékgyűjtőbe, a papírt, fémdobozt, fehér üveget, stb.? Jellemző... Ha az ember jót akar tenni akkor se ''hagyják'', mert összerombolják a munkáját.
Mondjuk ez csak egy eset, lehet máshol máshogy megy, de ez akkor is abszurd, de nem tudom lehet, hogy ahova viszik a szemetet, ott utána kiválogatják...

És a BKV-s esetem:

Megyek haza edzésről, megnézem az időt, amikor odaérek a buszmegállóba, mert előttem elment már egy busz... 20:36 OK mikor megy busz? 20:30-kor és 20:42-kor? És most totózzam ki, hogy most éppen a 20:30-as busz ment el vagy a másik?
Mondhatom nagyon kedvesek ezek a BKV-sok, legalább akkor azt írnák ki, hogy jár mondjuk 8 percenként és akkor azt mondom, hogy korrekt... Dehát így?!
Aztán a végén kiderült, hogy a 20:42-es bus volt, mert a legközelebbi már a 20:50-es volt. Nem szidom a BKV-t de nem volt kellemes 14 percen keresztül találgatni, hogy melyik mehetett el... Mert mással is elmehettem volna, ha tudom, hogy a 20:42-es ment el...
Na mindegy, ezt a két dolgot szerettem volna veletek megosztani!

Üdv.: Maka

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.