2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bitfenix Prodigy - a kisóriás

Megérkezett a Bitfenix első belépője az ITX-es házak piacára. Erős kezdés...

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Ez ugye teljesen szubjektív...

Sokan támadták/támadják a házat, hogy nagyon hasonlít az almás cég egy bizonyos termékére. Van benne valami, de ettől függetlenül a forma egyedi, amellett, hogy egyszerű és letisztult. Feketében is nagyon elegáns, de szerintem fehérben mutat nagyon jól ez a kuckó.

Szemből nézve a ház jobb oldalán található a bekapcsoló- és újraindító gombpáros, az állapotjelző ledek és előlapi kimenetek társaságában. Ezen az oldalon nincs kialakított perforáció.
Utóbbiak 2db USB 3.0 és egy mikrofon, fejhallgató párosból állnak.

A másik oldalon egy nagy méretű perforáció van, hogy videokártyánk elegendő levegőhöz jusson. Felül egy porszűrős, eltávolítható rács van, ami alatt a két 120mm-es ventilátorhely található.

Az egyik legszembetűnőbb dolog kívülről a ház alján és tetején található fogantyú/talp páros. Ezeket 4-4db csavar eltávolítása után eltávolíthatjuk … de miért tennénk?! Ezek a gyártó által FyberFlex-nek nevezett kompozit anyagból készültek.

Ránézésre és első tapintásra egyszerű műanyagnak tűnik, de nyugodtan üthetjük, hajlíthatjuk – nem törik el. Ezekre és az előlapra úgynevezett SofTouch borítás került, amely matt színű, puha és kellemes tapintású, így minőségi érzést kölcsönöz már kívülről is, ráadásul az ujjlenyomatot se nagyon gyűjti.
A fekete változatnál az egész előlap perforált lemezből van, míg a fehérnél "teli" az előlap és csak a fekete keret van perforálva, de ez is elegendő, hogy a gépünk friss levegőhöz jusson.

Hátulról már látható, hogy ez a ház szabványos ATX-es tápegységet fogad és két bővítőhellyel rendelkezik. Hátulra egy 12 vagy 14cm-es ventilátort szerelhetünk. Ez utóbbi méretet sok ATX-es házikó is megirigyelhetné.

A tápegység egy külön keret felszerelése után csúsztatható a helyére. Ventilátorral felfelé vagy lefelé is beszerelhetjük, ahogy számunkra szimpatikus.
Ennek és az oldallapnak a rögzítése kézzel is tekerhető csavarokkal történik.

A ház alján látható a tápegység számára kialakított perforáció és a hozzá való porszűrő. A talpaknak köszönhetően a ház alja 4,5cm-re van a padlótól/asztallaptól, így akár lefelé néző ventilátorral is bőven kap levegőt a tápegység. Én ezt a beszerelési irányt ajánlom, ugyanis a tápegység és az alaplaptartó tálca között durván 1cm van, így felfelé néző venti esetén onnan nem kaphat sok levegőt a tápegység.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

  • A Törperőmű

    A gépépítés szépségei, nehézségei, gondolatok a fejleszthetőségről, szubjektív preferenciák.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.