2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Bitfenix Prodigy - a kisóriás

Megérkezett a Bitfenix első belépője az ITX-es házak piacára. Erős kezdés...

[ ÚJ TESZT ]

Belső

A ház, a kialakításának hála, elég sok helyen megállja a helyét.
A sok HDD helynek köszönhetően szerver/hálózati adattároló is lehet, de akár csúcs játékgép is építhető bele, még vízhűtéssel is.

Alapesetben a teljes értékű, 5,25"-ös ODD mellett 5db 3,5"-es HDD és 4db 2,5"-es HDD/SSD rakható a házba. Ha nincs szükségünk 3,5"-es HDD-re, akkor összesen 9db 2,5"-es hely áll rendelkezésünkre.

A HDD rögzítő keret a gyári állapothoz képest 180°-al elforgatva is berakható, így merevlemezeink csatlakozói szem előtt lehetnek, ha erre van szükség.

A keret eltávolítása után szellősebb kép fogad minket, így már a VGA hossza sincs korlátozva. GTX690 vagy HD6990 ... nem probléma.

Merevlemezeinket a ma divatos műanyag keretbe rakhatjuk, amiket utána egyszerűen a helyére csúsztatunk és kész is vagyunk. 3,5"-es meghajtóinkat gumis csavar rögzíti, 2,5"-es meghajtóinknak pedig 4 csavarhely van kialakítva a műanyag keret alján, így ez esetben csavarhúzóra van szükség.
2,5"-es meghajtót rögzíthetünk még a jobboldali oldallap belsejére (2db-ot), az alaplaptartó tálca elejére (2db) és egyet a ház aljára is, ha kiszereltük az összes HDD tartó keretet.

Az alaplaptartó tálcán elöl és felül is vannak nyílások kialakítva, megkönnyítve ezzel a kábelek elvezetését. A nyílások széle megfelelően vissza van hajtva, így nem kell sérülésveszélytől tartani.
Az alaplapot tartó távtartók viszont elég rövidek, így néhány nagyobb hűtőhöz járó hátlap felrakása gondot okozhat.
Az alaplaptartó-tálcától a tetőig közel 21cm áll rendelkezésünkre.

A tápegységünk 4db gumibakon ül. Itt ~18cm áll rendelkezésünkre, de a 16cm-nél hosszabb tápegységek esetén már komoly gondot okozhat a kábelek elvezetése.

Az előlapi csatlakozóknál megtalálható a HD Audio és AC97 kompatibilis audio csatlakozó, a hagyományos (USB2.0 és régebbi) és 19pin-es USB3.0. Emellett a szokásos bekapcs, reset- és állapotjelző ledek vannak még jelen. Hál' Istennek ezek teljesen fekete kábelen ülnek.

Az előlapi csatlakozók teljesen modulárisak, így barbár megoldás nélkül eltávolíthatjuk azt, amelyikre nincs szükségünk.

Két kép szöveg nélkül:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

  • A Törperőmű

    A gépépítés szépségei, nehézségei, gondolatok a fejleszthetőségről, szubjektív preferenciák.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.