2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Az Apple buborék

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Valami történt a világ egyik legnagyobb tech vállalatával... Ez az írás az okokat és a "Hogyan tovább?"-ot fejtegeti.

[ ÚJ TESZT ]

Quo Vadis?

Merre tovább megkezdett alma?

Szerintem az Apple-nek nem kell semmiféle innovációt felmutatnia. Elérkeztünk oda, hogy nem is lehet. Most egy olyan fázisban van a tech-ipar, amikor van nagyon sok kész, kiforrott termék, de a jövő nagy áttöréseit most kutatják, illetve próbálgatják a prototípusokat.
Tovább megyek. Véleményem szerint az Apple sosem volt egy innovatív cég. Az Apple egy valamiben volt eddig a legjobb. Összegyúrni a meglévő technológiákat, és azt egy elegáns, gusztusos tálalásban tárni a vevők felé. Ebben eddig verhetetlenek voltak. Ez az elsőbbség szenvedett csorbát az elmúlt években.
Mit kellene tenni? Amire már céloztam, megvágni az egész portfóliót és sokkal kevesebb termékre koncentrálni. Ez egyrészt sokkal kevesebb fejlesztési, gyártási, raktározási költséggel járna, valamint a cég figyelme is koncentráltabb lenne.

Kettő. Nem kellene mindenen spórolni. Igen az alap iPhone-ba is bele kellene rakni a 32GB-ot, és ha már van SE, kapja meg az 5 megapixeles előlapi kamerát, és a második generációs TouchID-t. A MacBook Air-be a 256GB-os háttértárat kellene tenni, az iPad Pro-hoz meg adni kellene minimum a Pencil-t, de a billentyűzetet is.
Ezek azok az apróságok, amik visszahoznák a vevőket, és amivel utolérné az Apple a konkurenciát. Igen utolérné és nem lekörözné. Ma már papíron gyakorlatilag az összes termékkategóriában találunk erősebb konstrukciót mint amit az almás cég kínál. Ugyanakkor sokan vannak olyanok, akik ha a papírforma szerint ugyanazt találják két termék esetében, inkább Apple terméket vesznek, ha nem nagy a felár. (Én is hozzájuk tartozom)

És végül Apple Watch és Apple Car. Ez előbbiről nem tudok nyilatkozni. Sosem rendelkeztem ilyennel, és egyelőre nem is látom, hogy milyen pluszt tudna adni az áráért. Szerintem ez egy prototípus termék, és az Apple-nek nem kellett volna kihoznia. Még.

Ez az amiről lehet álmodozni csak felesleges

AppleCar: Véleményem szerint esélytelen, hogy lesz ilyen a közeljövőben, vagy egyáltalán bármikor a jövőben. Ez egy olyan piac, ahova belépni borzasztó nehéz, és nagyon költséges. Még mielőtt valaki felhozná a Tesla-t, elárulom, hogy ők is szenvednek. Egyáltalán nem egy sikersztori a cég, pedig gyakorlatilag mindent jól csináltak. Talán a Model 3 sokat fog segíteni a vállalatnak, de még ez is nagy kérdés. Nem tudom, hogy az Apple mivel tudná felülmúlni mondjuk a BMW, Lexus, vagy Mercedes luxuskínálatát. (Népautót meg biztosan nem terveznek, mert abból nem lehet megélni, csak nagyon hosszú távon, és egyébként sem illene az Apple profiljába)

Összegezve ezt az írást a legfontosabb, hogy az Apple-nek nem kell feltalálnia a spanyol viaszt. Elég a jelenlegi technológiákat összegyúrni és nem spórolósan a vásárlók rendelkezésére bocsájtani. Ha ezt az Apple megcsinálja, szárnyalni fog. Újra.

Remélem hasznos gondolatébresztő volt a cikk és nagyon kíváncsi vagyok az tisztelt olvasók véleményére is!

Forrás: A cikk második felének szellemi forrása az imagazin.hu 2016.04.30-i cikke. Szerző: Handras

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.