2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

Apple pletykák határok nélkül

Az Apple vitathatatlanul korunk egyik legsikeresebb vállalata. És az egyik legjobban "kipletykált" is.

[ ÚJ TESZT ]

Mi jöhet 2012-ben

És végezetül még szeretném én is leírni nektek, hogy szerintem mire lehet számítani a 2012-es évben az Apple termékeit illetően.

iPad

Bemutatják a következő, harmadik generációs iPadet, valamikor február végén, és március elején kerül a boltokba, hazánkban március végén.

Ebben 4 magos A6-os processzor lesz, magonként 1Ghz órajellel (lekorlátozva 800Mhz-re), várhatóan 1GB RAM-al, és ami a legfontosabb, egy retina kijelző, vagyis a jelenleginél 4x nagyobb pixelsűrűség.

Dizájnban nem hinném hogy nagy lenne a változás, legfeljebb minimális különbségek.

Emellett még érkezik a Siri iPadre, valamint valószínűleg az előlapi kamera 720p-s HD-re lesz képes, míg a hátlapi kamera 1080p HD videók készítésére lesz alkalmas.

A méreteket tekintve továbbra is 16, 32, 64GB-os változat lesz, Wifi-only, és Wifi+3G modell egyaránt, a 3G modellből pedig nem lesz külön Verizon és GSM modell (mint most) hanem egybe lesz a kettő, ráadásul támogatni fogja a 4G/LTE szabványt is.

iMac

Ugyancsak március-április környékén érkezik majd az új iMac család, itt dizájnban nem lesz változás, pusztán a merevlemezek, RAMok, videókártyák és processzorok lesznek jobbak, valamint nagyobb lesz a választék az SSD-ket illetően.

Én személy szerint nagyon várok már egy 30"-os iMac modellt, és a jelenlegi 21,5"-os helyett egy 24"-osat, de valószínűleg ez az upgrade még vár egy generációt.

MacBook Pro/Air

Ez az a termékcsoport, aminek a külseje már 2008 óta semmit sem változott. vagyis 4 éve ugyanazzal a házzal kínálják a modelljeiket, nagyon időszerű lenne már némileg vékonyítani, valamint a kijelzők felbontását növelni.

A 13"-os Air kijelzője 1440x900-as pixelsűrűségű, míg ugyanez a MacBook Pro családban a 15"-os kijelző alapkiszerelése, és a 13"-os Pro csupán 1280x800-as felbontású.

A MacBook Pro frissítés várhatóan nyár elején, júniusban lesz esedékes, itt is jobb processzorok, videókártyák, tárolóegységek és több RAM lesz, no meg remélhetően a kijelzők jobbá tétele, és a dizájn modernizálódása. Az Airek frissítése lehetséges hogy korábban lesz mint a Pro frissítése, de erre is legkésőbb júniusig sor fog kerülni.

iPhone

Az iPhone következő generációja csak ősszel fog megjelenni, a karácsonyi szezonra állítva. Most hogy az Apple a 4S piacra dobását a szokásos nyári időpont helyett őszre halasztotta, rekord mennyiségű eladást produkált, köszönhetően a karácsonynak.

Az iPhone 5 (vagy ki tudja mi lesz a neve) nagyobb kijelzőt kap, hiszen már az összes konkurens nagyobb kijelzőket használ, és ez egyszerűen kell, valamint a szokásos dolgok, több RAM, jobb proci, jobb kamera, és az is biztos, hogy új külsőt kap. Megjelenése pedig október elején várható.

iPodok

Ez a termékcsalád legutóbb semmiféle lényeges változáson nem ment keresztül, csak a szoftverek frissültek (nano és touch esetében) valamint kiadták a Touchot fehér változatban. Az iPodok bemutatása hagyományosan szeptemberben szokott történni, így nem hinném hogy előtte frissítenék a családot.

Ami viszont várható, hogy a touch megkapja az iPhone 4S hardverét, a nano esetleg kap egy kamerát, a Classic pedig végleg eltűnik.

Apple TV

Az Apple TV egy igen érdekes dolog. Már jó rég óta létezik, az első generációban HDD volt, és arra tehettük fel az iTunes könyvtárunkat, és játszhattuk le TV-re kötve a médiatartalmainkat.
Aztán 2010 szeptemberében kijött a következő generáció, háttértár nélkül, ami wifin keresztül tette lehetővé a filmnézést, de csak 720p HD-ben, és azóta sem adták ki azt a változatot, ami az 1080p HD-t támogatja.
Ennek két oka lehet szerintem. Az egyik, hogy várnak az iPad 3-al debütáló A6-os négymagos processzorra, ami már biztosan képes lesz fullHD videólejátszásra, és majd azután adják ki az új Apple TV dobozkát.

A másik eshetőség, hogy valami sokkal nagyobb dologban gondolkoznak, egy rendes TV piacra dobásán. Ez azért is lehetséges, mert legutóbb két éve hozott létre új terméket az Apple (ez volt az iPad) és kellene már valami teljesen új termék, nem csak a régiek időnkénti frissítése. És ez lehetne egy valódi, IPS panellel ellátott FullHD (vagy talán még jobb) TV, ami valóban a világ első igazi okostévéje lenne (merthogy a Samsung és társai nem igazán nevezhetőek annak). Ha ez a forgatókönyv valósul meg, én szeptemberre gondolnám az új Apple TV premierjét. És szerintem egy 40"-os TV-ért 1200 dollárt kérnének el. (ez nálunk 350 000Ft)

Ennyit az én elképzeléseimről, majd év végén meglátjuk hogy mi lesz belőle.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.