2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Antec-ASUS-NVIDIA

2013-as Veletech moddingverseny nyereményház átalakításának története. Jelige: családon belül marad!

[ ÚJ TESZT ]

Oldallap

Elérkeztem (időrendben természetesen nem) az oldallap átalakításához. Mivel ezt a gépet napi szinten használjuk, így az oldallapját ezúttal nem plexiztem be, helyesebben nem olyan értelemben, mint az általában lenni szokott. Mivel a grafikus kártyák benne az nVidia termékei, így úgy gondoltam, ennek megfelelően alakítom. Először is letöltöttem egy kiválasztott grafikai tervet a netről, majd kinyomtattam, kivágtam.

Ez volt az elképzelésem.

Egy korábbi modomból - TJ07 - megmaradt a plexizés miatti oldallap egy nagy része, így ez lett az alapanyag. Ez 1,5 mm vastag szálcsiszolt alumíniumlemez, amit maszkolószalaggal lefedtem, a kivágott papírlogót felrajzoltam, majd dekopírfűrésszel körbevágtam.

A kivágott, majd gondosan tűreszelővel méretre igazított mintákat 5 mm-es átlátszó plexilemezre helyeztem, majd körberajzoltam. Ennél szándékosan vastag filccel dolgoztam, valamint a vágásnál pluszban elhagytam a jelölés mellett még 2 mm-t.
Ezzel a tervem - a plexibe integrált LED-sorokkal - a kontúrvilágítás elérése volt.

A plexibe 5 mm-es fúróval, a LED-ek elhelyezkedésének megfelelően furatokat helyeztem el, majd ezeket szilikon ragasztóval rögzítettem a plexihez. A kötési idő után a plexit és az alumínium profilokat 2 komponensű műgyantával illesztettem össze, és pillanatszorítók alkalmazásával biztosítottam a minél tökéletesebb ragasztási felület létrejöttét.

Következett az oldallap festése. Először fehérre lefújtam, természetesen nem egyenletesen, majd száradást követően expandált lemezt felhelyezve ismét fekete színre ( gyári állapotra) fújtam le. Az alábbi képen látható hatást sikerült elérnem.

Az előzőleg bevezetékelt LED-ek kivezetéseinek helyeinél az oldallapot átfúrtam, valamint a plexi hátuljába 2 mm-es lukakat fúrtam, amit aztán átjelöltem a ház oldallapjára, és fúrás után ezen keresztül lemezcsavarokkal rögzítettem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Pandora Mod

    Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

  • Monitor PC projekt!

    Hogyan készült burkolat nélküli monitorokból, perofált lemezből és MDF lapokból egybeépített számítógép.

  • Veletech 2013 élő tudósítás

    Készülődnek a Veletech 2013 kiállítói, hamarosan nyílik a kiállítás, már nagy a mozgolódás itt.

  • BaluC - Trophy (AvP 2012)

    A modding és az Alien-Predator téma iránt érzett rajongásom ismételt megnyilvánulása lett.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.