2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Silverstone TJ-07 mod

Lepusztult állapotban várta a gépház a nagy munkát, de türelem és kitartás nélkül nincs eredmény.

[ ÚJ TESZT ]

Lehetne akár bevezetés is

Mint a cikk címe is utal rá, jelen írás nem is szólhat másról, mint a moddingról, a pc ház átalakításáról.

Na de kezdjük sorban.
Az év elején a prohardver lapcsalád fórumában ( pc-style.hu kedvelőinek topikja) egyik fórumtársunk felelőtlenül felhívta a figyelmünket, hogy az egyik használt cikk kereskedő portálon árulnak egy TJ-07 típusú PC házat.( Azért bátorkodtam felelőtlen jelzőt használni, mert Ő is a licitálók közé tartozott.)

Több sem kellett nekem, megtekintés után eldöntöttem, ez a ház csak az enyém lehet, ami mint a mellékelt írásból kiderül, meg is valósult.

A korábbi házátalakításom egyik mozgató rugója a szóban forgó ház dizájn-ja volt, így számomra korábban eldöntött tény volt, hogy egyszer egy ilyen házat is moddolni fogok. A kereskedelmi forgalomban kapható házért sajnáltam volna a több tízezer forintot kifizetni, hogy utána atomjaira szedjem szét, így ez a kínálkozó alkalom kihagyhatatlan volt.

Mint a fenti képen látszódik, eléggé lepusztult állapotban kaptam meg, így előre jósolható volt a több száz munkaóra száma.
Korábban a prohardver is beszámolt róla, hogy vagyunk az országban egy páran, akik a szabadidejüket, és a megspórolt pénzüket nem sajnálva, mások által felesleges tevékenységnek tartott dolgokra költjük az előbbieket.

A megvásárolt pc ház jó pár hónapig a garázsban porosodott, mert még nem volt eldöntve a végleges koncepció a kinézetét illeten.
Ennek véglegesítésére ragyogó alkalom volt az idén jubiláló 10. DCMM (Deutsche CaseMod Meisterschaft), melyre 2 barátommal sikeresen neveztünk.
Ott láttam meg a meglévő gépházam további alakulásának sorsát.

[link]

Egy Belga versenytársam alakított át egy ugyan ilyen típusú házat, és ami számomra ebben a legfontosabb volt, a vízhűtés kivitelezése.
A legnagyobb pofon számomra az MDPC-n ( Million-Dollar-PC) is megjelent ugyancsak TJ-07 átépítésű gép, melyben a krómozott rézcsővel biztosították a víz keringésének az útját.
A sors fintora, hogy ráadásul ugyanazon hardvereket alkalmazták, amiket én is használok már hónapok óta. Innentől kezdve teljesen koppintásnak tűnik az egész, de mivel már a munkák javával készen voltam, úgy döntöttem folytatom tovább.

Megindult a szükséges alkatrészek beszerzése, ami a krómozott rézcső esetében nem is volt egyszerű, de mint megszállott fanatikusnak, sikerült az országban felkutatnom és beszereznem.

Az MDPC-X-ről is megjött a csomag:

Lassan eltelt a nyár, és drága párom minduntalan a fejemhez vágta, mikor fogok már neki az építésnek, mert lassan jön a hideg idő. Jött is, én meg nem győztem a szabadidőmet ( beleértve a teljes hétvégéket + szabadságokat is) keményen az átalakításra fordítani.

Akkor térjünk rá a szakmai részre, mert szerintem inkább ez érdekli a T. olvasót, nem pedig az én nyafogásom.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Kozmosz ajándék(b)a

    Óriási megtisztelteltetésben volt részem, ami még engem is alaposan meglepett...

  • Lian Li házból Cosmos II

    Egy leköszönő csúcskonfig váltásának története újrafelhasznált vízhűtéssel.

  • Bitfenix Outlaw

    Egy minőségibb kuckót kerestem, ami jól is hűt, kinézetére nincs panasz, a tetején lehet bekapcsolni, és USB 3.0-ás.

  • Egy HP Pro 3010 utóélete

    Bár a BTX rövid ideig élt, az első generációja használható ATX gyanánt is. Én pedig rajongok érte!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.