2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Modding rovat

Antec-ASUS-NVIDIA

2013-as Veletech moddingverseny nyereményház átalakításának története. Jelige: családon belül marad!

[ ÚJ TESZT ]

Plexicsövezés

Korábbi fejezetben már ugye elkészült a csövezés a vízhűtéshez, amivel a DCMM-n Kölnben is kint voltam. Mint utaltam is rá, régi tervem volt, hogy a vízhűtéses gépek építéseiből még hiányzott a plexicsöves megoldás. Ehhez 12/10 víztiszta csövet szereztem be. Igen ám, de ehhez méretezett csatlakozóim nem voltak. Semmi gond, a meglévő Phobya SLI csatlakozókat fogom felhasználni, aminek ugye a külső átmérője 10 mm.

Az elképzelés a következő: a méretre hajlított csövek végeibe ezeket a csatlakozó idomokat 2 komponensű műgyantával beragasztom, majd fekete zsugorcsővel eltüntetem a ragasztási felületet. Az elképzelést tett követte.

A plexicsőhöz vásároltam 9,5 mm-es szilikonrudat, amit WD40 segítségével belevezettem a csőbe, és hőlégfúvó felett tartva szépen, egyenletesen, míg a saját súlyától meg nem hajolt a cső, felmelegítettem.

Egy munkaközi fotó, jól látszik a kenőanyag a cső belső falán

Ezután a kívánt mértékig meghajlítottam, majd kihűlés után a hajlító segédet kihúztam a csőből. Arra különösen figyelni kell, hogy a plexi ne melegedjen túl, mert akkor apró légbuborékok keletkeznek a felületén, és így nem túl esztétikus a látvány, amit el szeretnénk érni. A plexicső előnye a rézcsővel szemben, hogy házilagosan sokkal kisebb és szebb íveket lehet készíteni, ami igazán esztétikussá teszi gépünket.

Ellenben az én általam választott kivitelezés több hibát is rejthet magában, pontosan a többszörös illesztés kapcsán, ezért nagyon körültekintően kellett eljárni a végcsatlakozók beragasztásánál. Fontos dolog még a pontos hajlítási illesztés, legfőképpen a rövid szakaszokon, különben feszültséget viszünk a csőbe, ami adott esetben szivárgáshoz vezethet.

Egy véglegesített zsugorcsöves megoldás

Végezetül pár fotó:

Az alábbi linken a munkafolyamatról készült fotók megtekinthetők.

A gép még nincs teljesen kész állapotban, az Oldallap fejezetben bemutatott festés fog folytatódni a gépház túlnyomó részén, valamint kiegészül még az NVIDIA és ASUS névjegyéhez köthető látványelemekkel. A kész formával legközelebb a 2014-es Veletech kiállításon találkozhat a kilátogató, mert bízom benne, hogy a rendezvény megrendezése továbbra is garantálva lesz a házigazdák részéről.

Szép napot mindenkinek!

Előzmények

  • Pandora Mod

    Az Avatarért való rajongásom egy Pandora témájú casemod készítésében öltött testet...

  • Monitor PC projekt!

    Hogyan készült burkolat nélküli monitorokból, perofált lemezből és MDF lapokból egybeépített számítógép.

  • Veletech 2013 élő tudósítás

    Készülődnek a Veletech 2013 kiállítói, hamarosan nyílik a kiállítás, már nagy a mozgolódás itt.

  • BaluC - Trophy (AvP 2012)

    A modding és az Alien-Predator téma iránt érzett rajongásom ismételt megnyilvánulása lett.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.