2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Amoi N828 - Megfizethető alternatíva

Gombamód szaporodnak a kínai okostelefonok, ezek közül egy újra hívnám most fel a figyelmet.

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Külső

Az N828, akár a kínai telefonok többsége, nem a korszakalkotóan innovatív formatervéről lesz híres, viszont szerencsére "gagyi" hatást sem kelt.
Sőt! Prímán összeszerelt készülékről beszélhetünk, az illesztések rendben vannak, nem ropog, nem recseg, teljesen korrekt darab.

A telefon pontos méretei: 132 x 67.2 x 10.8mm. Nem nagy, nem kicsi, pont kézre áll.

Az előlapon nincs semmi felirat, ami a gyártót hirdetné, az egész területet a 4,5"-es 960x540 pixelfelbontású qHD IPS kijelző uralja. Ekkora képátló mellett - véleményem szerint - még éppen ideális ez a felbontás, bár a sasszeműek nyilván a HD-ra esküsznek. A betekintési szög és a színek jók, a fényerő talán lehetne kicsit acélosabb, de azért még bőven elfogadható.

Alul három érintő gombot találunk, felül pedig az előlapi kamera és a közelség-/fényérzékelő csücsül. Az állapotjelző LED sajnos lemaradt, ez mondjuk lehet probléma, ha szeretünk csak rápillantani a készülékre, hogy érkezett-e üzenetünk.

Oldalt a hangerő gombok, fent a bekapcsoló gomb és a micro-USB kaptak helyet. A szilikontokban a hangerő szabályozó kezelése kicsit körülményes, nem igazán érezni, hogy benyomtuk-e azt a gombot rendesen. Tok nélkül nincs ilyen probléma.

Hátul már azért elővillan egy "Amoi" felirat, ezt viszont, ha használjuk a kapott szilikon tokot, nem fogjuk sűrűn látni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.