2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

A vevőért mindent?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A vevőért mindent? Úgy tűnik idehaza inkább a fordítottja van érvényben. Ritkán írok ilyesmi...

[ ÚJ TESZT ]

A vevőért mindent? Úgy tűnik idehaza inkább a fordítottja van érvényben. Ritkán írok ilyesmi témában, de úgy látszik én sem maradhattam ki a jóból,megkaptam a magamét egy szemtelen biztonsági őr képében....

2007.07.08-án, vasárnap a Kerepesi úton lévő (Park Plazza mellett) Kaisersbe szerettem volna beugrani a szomszéd kislánynak jégkrémet venni. A bolt vasárnap 13:00-ig van nyitva, mi körülbelül 12:53ra értünk oda.

Az ajtóban egy rövidgatyás , rövidpólós fiatalember állt, és azt mondta , ő biza minket be nem enged. Mondom, de hiszen még nincs is 1 óra, hogyhogy nem mehetek be, csak egy jégkrémet vennénk. Erre ő: rosszul jár az órám, 1 óra már elmúlt. Mondom ne hülyéskedjen már, 12:54 van. De ő biza nem enged be, akármit is csinálok és akkor is az én órám rossz.

Ekkor jött ki a boltból egy vásárló, aki meghalva beszélgetésünket, szólt, hogy igen, 12:54 van. Megköszöntem, Gyere Bea! -szltam a szomszéd lánynak és az őr mellett beslisszoltunk a boltba. Az persze utánam szólt, hogy Szakadjál meg! (+egyéb cifra dolgok) Úgy gondolom, hogy egy ilyen magatartás nem éppen vásárlóbarát, sőt, egyszerűen méltatlan, és undorító egy olyan hellyel szemben, ahova én azért megyek, hogy a pénzemet költsem. (Az most lényegtelen, hogy keveset vagy sokat. Ők vannak értem, és nem fordítva. )

A jégkrémet megvettük, 12:58-kor pedig a kasszát is elhagytuk. A biztonsági őr persze nem állta meg, hogy kifelé menet ne szóljon hozzám. Azt mondta így: ha nekimentem volna , akkor abból nagyon megjártam volna. Mondom bocs, de nem mentem neked, amúgysem vagy hivatalos személy.
PErsze azt mondta rá, hogy de az. És csak örüljek, hogy nem mentem neki.

Otthagytam , de a ''Szakadjál meg!''-et nem felejtem, kár, hogy azóta nem jutottam el oda, hogy beszaladjak és írjak a panaszkönyvbe.

Az őr (lehet annak nevezni egy mintás pólós, rövidgatyás fiatalembert,
akin semmi azonosító nincs?? ) meg jobban tenné, ha megtanulná, milyen is
a jómodor, és nem nyögne be egy nőnek ilyet, hogy szakadjál meg.


-----------------------------------------------------------------------------------------------
Szerk. :

Hétvégén elmentünk motort mosni. Ami a közelben van OMV kút, ott éppen nem működött a kézimosó, nosza pattancs fel motorra, indulás . Kivételesen egy Mol kúthoz tértünk be, hogy na itt most mi motort mosunk. Sajnos zsetonos volt, nem pénzes, ezért hát elmentem zsetont venni. Bemegyek, mondom :
-Két zsetont szeretnék a nagynyomású mosóhoz.
Erre ők mindenképpen rá akartamk beszélni a gépire:
- Ne mossuk kinn , nagyon habzik, ma is nem hitt valaki nekünk, azt fél órát át sikáltuk a benti mosóban.
- Köszönöm, de mi a kézit szeretnénk használni, motorral vagyunk.
- De nagyon habzik, higgyem el, hogy nem lesz az jó nekünk.
- Köszönöm, de mi szeretnénk azt használni. ( én tudtam, amit ők nem : motort samponos nagynyomásúval nem szoktunk mosni, csak öblítéssel , ami szintén nagynyomással megy)
-Hát majd megbánjuk, ők szóltak, de ha ennyire ragaszkodom hozzá ... És kénytelen kelletlen ideadták a két zsetont.
Kimentem, zseton be , öblítés gombra állít, motor lemos, nulla hab

Autósampon táskából elővesz, Brigeciol szintén, besprickol, megmos, majd megint víz.
Szó se róla egy kuma hab nem sok, de annyi se jött a nagynyomású mosóból.

Elhiszem én, hogy jót akartak, de ne akarják már tudni, hogy én mit akarok használni, mire van szükségem.Ne akarják már a döntésem felülbírálni.

Mollal egyébként már volt gondunk:

Korábban mentünk volna páromékhoz, gondoltuk tankolunk előtte + veszünk matricát. Az ürge addig addig erősködött , hogy prémium benzint tankoljunk (mondtuk: Köszönjük, de nem azt szeretnénk ) , hogy mikor már 3* elmondtuk neki, hogy de jó nekünk a 95-s is, de még mindig nem értette meg és nem ment el a kocsinktól , fogtuk magunkat, beültünk, és eljöttünk. (Ott -sajnos - részünkről a végén már el lett eresztve egy felmenő - emlegetés... )

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.