2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

A nagyképű média lejátszó

A Bmorn megújult, BM-888 F10 típusú Full HD, érintő képernyős média lejátszóját mutatom be.

[ ÚJ TESZT ]

Felhasználói felület

A készülék a Ainol V9000HDA/HDT-hez hasonlóan a Sochip "gyári" felhasználói felületét alkalmazza, abból is a legújabbat.
A felhasználói felület az OSX receptjét követi. Felül egy állapotsor, alul pedig nagyméretű ionok találhatók(widgetek). Az állapotsorban balról jobbra haladva a következőket láthatjuk: hely ahol éppen vagyunk, fényerő, idő, hangerő, elem állapota, desktop(ház) ikon. Utóbbira kattintva egyből visszajutunk desktopra. (munkaasztalra). A hangszóró is aktív, ha rákattintunk állíthatunk a hangerőn. Alul nagyméretű ikonok találhatók, ezekkel érhetjük el a lejátszó egyes funkcióit. Az ikonok nem férnek el egy képernyőn, gyengéden jobbra-balra húzogathatjuk őket.

Explorer ikon

A készülék belső memóriáján a microSD kártyán és a hozzákötött USB eszközön kereshetünk. Rövid információt ad a file-okról, az adott file-ra kattintva elindul a megfelelő alkalmazás ( videó vagy hang lejátszás stb.)

Movie ikon

Segítségével indíthatjuk a videó lejátszást. Gyakorlatilag mindent támogat amit kell. A NET-ről származó videó anyagokat konverzió nélkül lejátssza. A 2 hangcsatornával rendelkező AVI fájloknak azonban csak az első hang csatornáját látja. MKV, MP4 esetén minden probléma mentes. Feliratok közül az SRT-t és az SSA-t támogatja. SUb.idx hivatalosan nem támogatott. nem hivatalosan azért működik. ha nem is képes olyan tökéletes sub.idx megjelenítésre, mint a Ramos T13FHD. Sub.idx-xel - mivel bitmap alapú- tökéletesen jelennek meg a magyar feliratok.

(Sub.idx piros felirat, szürke körvonallal, egy kicsit csúnyácska...)

A karakter SRT esetén a karakter támogatás nem tökéletes, nem minden magyar karakter jelenik meg. (Ű,Ő problémás), de már jobb, mint a Cube H900Hd és Ainol esetén.

(Ainol 8000HDW/V9000HDA/Cube H900HD)

(Bmorn BM-888 F10)

(Gyakorlatilag az összes teszt fájl hibátlanul futott)

A video lejátszásnál bal oldalon konfigurációs gomb, jobb oldalon képarány váltó gomb látható. A Konfigurációs gombra kattintva részletesebb menü tárul elénk. Változtathatjuk a film nagyítás módját (4:3, 16:9, a lejátszó vagy a fájl képarányához igazítva). Újdonság, hogy srt felirat esetén megadhatjuk a felirat méretét. Ez utóbbi funkció TV-re kiadott kép esetén lehet hasznos.

Music Ikon

(Zenék rendezése)

A lényeges hangformátumok mindegyikét támogatja (mp3, AAC, AC3, DTS, FLAC, OGG, APE stb). Hangja egészen jó. ha van egy jó aktív hangfalad, minihifi mehet nyugdíjba. 8 beépített hangszínt tartalmaz, te többségük nem túl jó. A zenéket média könyvtárakba tudja rendezni.

Lyric módot nem kapcsolja be automatikusan, ez elég bosszantó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.