2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

A nagyképű média lejátszó

A Bmorn megújult, BM-888 F10 típusú Full HD, érintő képernyős média lejátszóját mutatom be.

[ ÚJ TESZT ]

Egy kis bevezető

A PMP piac hihetetlenül fejlődik, ami egy hónappal ezelőtt újdonság volt, az ma már átlagosnak számít. Egy évvel ezelőtti termék pedig biztosan elavult. (bár azért még használható marad)
Az utóbbi fél évben gyakorlatilag chipset területén nem történt semmi új. (illetve a CC1800, de alig kerül be PMP-be). Telechip 8901-ami egy igen jól sikerült darab- az ára miatt kiszorul a piacról, SC8900 ugyan azt tudja jóval olcsóbban. (Telechip a 8902-vel MID területen nyomul). Szóval minden új lejátszó megkapja a Sochip 8900-at, az árak mennek lefelé, és a lejátszók egyre nagyobb aksit, nagyobb méretű és felbontású képernyőt kapnak. Mivel már nem csak videó/audio lejátszásra alkalmasak, hanem kép nézegetésre, Ebook olvasásra is, a könnyebb kezelhetőség érdekében érintő képernyős vezérléssel látják e őket.

Bmorn majd egy évvel ezelőtt mutatta be, akkor nagyon innovatívnak számító 7", érintő képernyős média lejátszóját a BM-888-at. Chinachip CC1600-ra épült, max. 720p videó lejátszást támogatott (kisebb baj), ráadásul az MKV fájlokat sem kezelte. A NET-en fellelhető HDTV/Blu-Ray RIP-ek 99%-a MKV formátumban érhető el....Gondolt egyet a Bmorn és ráncfelvarrás során Sochip SC9800-ra (Boxchip F10 néven) frissítette a központi chipkészletet, kigyúrta az aksit (5000 mAh !), és hozzáadta a legújabb Sochip firmware-t, mely egy fokkal jobban támogatja a kelet európai karaktereket és PDF kezelést biztosít.
Így született meg a BM-888 F10-es készülék.

Autóba van már egy 7" média lejátszónk (Cube H900HD), gondoltam a másik gyerkőcnek is dukál egy 7".
Ezért döntöttem a tesztelése mellett.

A készülék regisztrált postával érkezett egy Cube H900HD-hoz képest súlyosabb papír dobozban. A csomagolás a többi PMP-hez hasonlóan, meglehetősen egyszerű. (Nem olyan, mint az Ainol V9000HDA műanyag doboza)

A lejátszó a jobb oldalon, míg a kiegészítők a bal oldalon találhatók a szétnyitható dobozban.
A készülék nem fukarkodik a kiegészítőkben: OTG, USB, komponens videó, audio kábelek, töltő, füles. És két extra, külön megvásárolható kiegészítőt kaptam még: távirányítót (TV-s használatkor nélkülözhetetlen) és ötletes tokot.

A gyári tok mind autóban, mind asztali használatkor jó szolgálatot tesz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.