2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

A legváltozatosabb retro platform: SS7

CPU-tesztek és kalandozások a Super Socket 7 több mint két évtizeddel ezelőtti legendás, forrongó korából.

[ ÚJ TESZT ]

Ráadás

Az SS7 platform igazi retro célterülete a Win9x és a DOS. Azonban, ha magas pontszámot szeretnénk 3DM2001-ben, akkor ajánlatos egy NT-alapú oprendszer. Legalábbis a Radeon azon futja ki magát legjobban. Az XP SP2-t választottam, az még egész jól fut 256 MB RAM-mal (ennyit cache-sel max. az alaplapi 1 MB L3, le is lehet tiltani L2 cache-s proci esetén, de akkor 3-4% teljesítményt bukik, non-L2 esetén pedig hatalmas a lassulás).
Tehát: pontgyűjtés, hangkártya ki, XP fel, Radeon 400 MHz fölé, ettől kezdve persze nem a normál felhasználást reprezentálja, csak azt, hogy mire képes szintetikus tesztben. Tesztlépések futtatása egyenként, track optimalizálás, Explorer kikapcsolása, 112/CL2-2-2 kikényszerítése...+ minden egyéb trükk, melyeket napi használatban nem szokás alkalmazni. Ez már csak olyan e-penis szerű versenyszám. Tehát minden általam ismert trükköt bevetve:

A korabeli házi versenyben ez már a 2. helyre jó. De közben a retro topikban jelenleg is drámai küzdelem folyt, Fenyő fórumtárs végül lenyomta az eredményemet, így már csak megint 3. vagyok, de legalább dobogós, valamint mindketten túlszárnyaltuk Bacsis korabeli eredményét, bár ha elolvassa ezt, biztos nem hagyja annyiban ezt a tényt.
Az XP felpakolásának lett még egy haszna, a drive-okat le tudtam mérni CDM-el is (mivel 98 alatt nem fut):

És egy csendélet a turbózott konfigról, egy 12 cm-es venti is bevetésre került, hogy a VGA rear oldalán is tornádó legyen, nem akartam többé 400 fölé tenni, de most kockáztattam:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.