2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Gyalogos közlekedés Budapesten

    Elöljáróban annyit, hogy kb. másfél éve élek Budapesten, előtte nagyon sok helyen laktam már Magyarországon, pár ezer fős szülőfalumtól kezdve százezer+ vidéki nagyvárosokig.
    Az autós közlekedés és a tömegközlekedés egy másik téma, azzal most nem kívánok foglalkozni, csak a gyalogos közlekedéssel.

    Vágjunk a közepébe: soha nem láttam még annyi birkát az utakon és az utak mellett, mint itt a fővárosban. Igen, az utakon most csak a gyalogosokra gondolok, mivel random átfutnak/átsétálnak a legnagyobb csúcsforgalomban is a többsávos autóúton. Továbbá előszeretettel átszaladnak és sétálnak a zebrán is, amikor piros a lámpa a gyalogosoknak. Eleinte nem is figyeltem fel erre, de mióta hetente, néha naponta elüt valakit a villamos, mert valaki át akart futni előtte, és emiatt kések a munkából, az már kicsit dühítő.

    De a legfontosabb dolog, ami miatt ezt a bejegyzést írtam, a járdán való közlekedés.
    Mivel egy ilyen zsúfolt nagyváros igényelne némi gyalogos közlekedési kultúrát, az ember elgondolkozik, hogy létezik-e ilyen egyáltalán. Böngésztem kicsit a neten, de semmi ilyesmi szabályozást nem találtam.
    Konkrétan arra gondolok, hogy van-e írott vagy íratlan szabály arra, hogy egy járdán, ahol például két személy fér el egymás mellett, melyik oldalon kell haladni.
    Amit eddig megfigyeltem:

    Folytatás...

    Vesporigo 6 éve 106

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.