2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szőnyegtisztítás

    A történet röviden: 1 hónapja költöztünk párommal Budapesten belül, és költözött velünk pár darab szőnyegünk is. Mivel eléggé ráfér a szőnyegekre a tisztítás, ezért úgy döntöttünk, elszállíttatjuk a szőnyegtisztítóval, kitisztítják, majd visszahozzák. Fel is hívtunk pár ilyen céget, de mindenhol közölték, hogy csak napközben tudnak kijönni a szőnyegekért (persze a honlapjukon a nap 24 óráját írják).

    Mivel mi is nappalozunk, esélytelen, hogy otthon tudjunk lenni napközben, szabadságot meg nem akarunk kivenni emiatt (volt olyan szolgáltató, aki "elfelejtett eljönni" a megbeszélt időpontban, amire szabadságot vettem ki, és van pár hasonló rossz tapasztalatunk a budapesti szolgáltatások minőségével kapcsolatban). Autónk nincs, hogy be tudnánk vinni, tömegközlekedéssel meg lehetetlen.

    Szóval tudtok olyan szőnyegtisztító céget, aki ki tud jönni 17 óra után is? Esetleg ha voltatok már hasonló helyzetben, ti hogy oldottátok meg a szőnyeg elszállítását napközben?

    Vesporigo 5 éve 3

  • Gyalogos közlekedés Budapesten

    Elöljáróban annyit, hogy kb. másfél éve élek Budapesten, előtte nagyon sok helyen laktam már Magyarországon, pár ezer fős szülőfalumtól kezdve százezer+ vidéki nagyvárosokig.
    Az autós közlekedés és a tömegközlekedés egy másik téma, azzal most nem kívánok foglalkozni, csak a gyalogos közlekedéssel.

    Vágjunk a közepébe: soha nem láttam még annyi birkát az utakon és az utak mellett, mint itt a fővárosban. Igen, az utakon most csak a gyalogosokra gondolok, mivel random átfutnak/átsétálnak a legnagyobb csúcsforgalomban is a többsávos autóúton. Továbbá előszeretettel átszaladnak és sétálnak a zebrán is, amikor piros a lámpa a gyalogosoknak. Eleinte nem is figyeltem fel erre, de mióta hetente, néha naponta elüt valakit a villamos, mert valaki át akart futni előtte, és emiatt kések a munkából, az már kicsit dühítő.

    De a legfontosabb dolog, ami miatt ezt a bejegyzést írtam, a járdán való közlekedés.
    Mivel egy ilyen zsúfolt nagyváros igényelne némi gyalogos közlekedési kultúrát, az ember elgondolkozik, hogy létezik-e ilyen egyáltalán. Böngésztem kicsit a neten, de semmi ilyesmi szabályozást nem találtam.
    Konkrétan arra gondolok, hogy van-e írott vagy íratlan szabály arra, hogy egy járdán, ahol például két személy fér el egymás mellett, melyik oldalon kell haladni.
    Amit eddig megfigyeltem:

    Folytatás...

    Vesporigo 6 éve 106

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.