2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Magyar nyelv beállítása Morelocale2 segítségével

    Mostanában "divatos" lett a mobiltelefonok vásárlása külföldről, ám előfordulhat hogy a kiszemelt készülékben gyárilag nincs magyar nyelv. Alapvetően két féle megoldás létezik a probléma megoldására. Az egyik hogy egy olyan hozzá való romot teszünk a készülékre amiben a magyar lokalizáció megtalálható. Jelen leírás nem erre vállalkozik, hanem egy másik megoldást ismertet amivel akár 90% feletti lehet a magyarítás hatásfoka és bármelyik telefonon működik.

    A Motorola Moto G mostanában igen népszerű, árához mérten igen jó készülék, neves gyártótól, jó támogatással. Ezek után szinte természetes hogy Magyarországon hivatalosan a Motorola nem forgalmazza, külföldről vagy magyarországi boltokból, webáruházakból szerezhető be. Ennek velejárója az is, hogy a Motorola sajnos úgy döntött hogy a magyar nyelvet a telefonból kispórolja.

    Így jutunk el a második módszerhez amivel nagy mértékben magyarítható a telefon, a Moto G-nél sajnos a rendszer menü és beállítások angol nyelvűek maradnak de az alkalmazások túlnyomó része magyarul fog velünk kommunikálni. Más készülékeknél előfordulhat hogy a rendszer menü is magyar lesz, ott a magyar nyelv benne maradt a rendszer rom készítésekor csak a menüben a kiválasztó listából hagyták ki.

    Folytatás...

    Upo 10 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.