2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megtűrt molesztálás

    Per pillanat egy nyugati ország szállodájában dolgozom, mint recepciós, állandó éjszakás. A részletek nem fontosak, legyen elég annyi, hogy egy 4*-os gyerekhotelről van szó, igényes hely.

    Az elmúlt este megérkeztem a munkahelyemre, és a főnököm azonnal behívott a hátsó irodába, és elmondta, hogy van egy 12 éves kislány, a nagypapájával nyaral itt, és lejött a recepcióra, hogy segítsenek neki, mert nem akar a nagypapával egy ÁGYBAN aludni. Hoppá. A kislány újonnan szerzett barátnőjével ücsörgött a recepció előtt, a nyilvános vezetékes telefonon könnyes szemmel telefonált. Az anyjával, aki egy bank középvezetője. Be lettem mutatva, hogy én vagyok itt éjjel. Azonnal adtam a lánynak egy külön szobát, mondtam, hogy zárja magára az ajtót, és senki nem bánthatja. Ha bármire szüksége van, csak hívjon, vagy jöjjön a recepcióra. Hálásan bólogatott. Majd mégegyszer felhívta az anyját, és könyörgött neki, hogy jöjjön érte. De az anyja nemet mondott, mert dolga volt. Értitek? Dolga.

    Folytatás...

    #64791808 8 éve 20

  • Miért nehéz nem tudni valamit?

    A közelmúltban elég sok, komoly fajsúlyú, történelmi léptékű esemény történt a világban, amelyről jóformán mindenki értesült.

    Nem újkeletű dolog ez, de különösen ebben az elmúlt, történelmi szempontból is mozgalmas időszak alatt figyeltem meg, hogy mindenkinek mindenről sziklaszilárd elképzelése van. Például mindenki teljes meggyőződéssel formál véleményt arról, hogy egyes közel-keleti fegyveres csoportokat ki és miért pénzel, mi történt lezuhant repülőkkel, hogy volt a török puccskísérlet, stb. Az emberek a legcsekélyebb kétség nélkül állítják, hogy ez vagy az ezért vagy azért történt, ez tény. Ez annál inkább érdekes, mert olyan eseményekről van szó, ahol még maguknak az érintetteknek sincsenek pontos információik arról, mi a nagy fene is történik. A török példát nézve, a kivonult katonák SEM tudták pontosan, mi miért történik, és ők mit is csinálnak. De Kiss Géza, 4000 kilométerről, miután átaludta az egészet, teljes bizonyossággal osztja meg véleményét, melyben kifejti, hogy ki és miért szervezte a puccsot.

    Két szót senki szájából nem hallottam még az ilyen horderejű események kapcsán: "Nem tudom."

    Folytatás...

    #64791808 8 éve 24

  • Az UBER-szál margójára

    Pálinkás jó estét.

    Folyamatosan megy a csatározás az Uber nevű fuvarszervező formáció körül. Most épp ott tartunk, hogy a cég kivonul Magyarországról, mert nem tud a jelenlegi szabályozás mellett létezni.

    Vannak érvek emellett, és vannak ellene. Például kifejezetten hasznos volt a jelenléte, mert az elég botrányos állapotú és hozzáállású magyar taxisvilágot kicsit felrázta volna. Ehhez több idő kellett volna, de így is voltak jelek. Ugyanakkor való igaz, hogy nem fair játék, hogy egy szolgáltatói alszektorban az egyik piaci szereplőre kötelezőek a szabályok, a másikra meg nem.

    Szeretném egy picit nagyobb távlatban, társadalmi oldalról megfogni a kérdést.

    A hangsúly a közösségi szervezésű szolgáltatásokon van. Az Egyesült Államokban már rendkívül sok dolog működik ilyen közösségi szervezésben, és az emberek nagyrészt örülnek is neki - habár az öröm korántsem felhőtlen. Így lehet ugyanis centinként veszélybe sodorni a törvényes rendet. Van közösségi utasszállítás, közösségi étkeztetés, és még sok egyéb. Ezek olcsóbb, és hatékonyabb működésű szolgáltatások, mint hagyományos társaik. Nyilván, nem kell megfelelni egy csomó hülye szabálynak, és pontosan itt van a kutya elásva.

    Folytatás...

    #64791808 8 éve 26

  • Blog indul

    Kedves Olvasó!

    Nem tudom, volt-e már olyan érzésed, hogy valamiről olyan véleményed van, amely az adott dolgot egy új szemszögből, vagy legalább is kevéssé ismert szemszögből világítaná meg, mégsem kíváncsi senki rá.

    Az utóbbi időkben elég sok nagy horderejű közéleti téma merült fel, amellyel kapcsolatban szeretnék véleményt nyilvánítani, és megvilágítani a dolgot az én szemszögemből, ezért úgy döntöttem, hogy indítok egy blogocskát.

    Miért itt? Mert hiszek ennek az oldalnak a közönségében. Egy teljesen nyilvános blogoldalon mindenféle bunkó troll a hozzászólásaival belekergetne kommentek gyomlálásába, parttalan vitákba, stb... A Prohardver lapcsalád közönsége többször bizonyította, hogy többnyire intelligensen tud a fórumozáshoz hozzáállni, illetve a PH-s regisztráció valahol mindenkit eltölt egy alap felelősségtudattal. Szerintem. Meglátjuk.

    Néha csak pár soros helyzeteket írok le, néha pedig komolyabb hangvételű, kifejezetten vitaindító témák kerülnek komolyabban boncolásra. Sokak előtt nem titok, hogy elég régi motoros vagyok itt a PH-n, megjártam már a permbant is. Részben ezért, részben ettől függetlenül kifejezetten törekszem arra, hogy az oldal szabályzatát ne hágjam át, sem témaválasztásban, sem stílusban. Ebben kérem a moderátorok segítségét és türelmét. Kerülném a konfliktust, ha valahol bibi van, szóljatok.

    Folytatás...

    #64791808 8 éve

  • Üzletelési irányelveim

    Kedves Fórumtársaim, az alábbiakban olvasható az, hogy kivel, és milyen feltételek mellett üzletelek.

    0., Aki ezt nem olvasta el, azzal eleve nem. Egy kiskerbe is úgy mész be, hogy ismered a játékszabályokat, ha nem, elhajtanak a fenébe. Nálam is ez a helyzet.

    1., Olvasd el a hirdetést, az elejétől a végéig, mert ez az írás és a hirdetéseim szövege együtt minden szükséges információt megadnak a vásárláshoz. Ha erre is lusta vagy, akkor nem üzletelünk.

    2., Amit leírtam, akár ide, akár a hirdetésekbe, azt nem véletlenül írtam le. Ha az van odaírva, hogy nincs beszámítás, akkor nincs beszámítás, hiába kérdezed meg privátban.

    3., Nem kértem senkinek a minősítését. Ha valamit a reális piaci árnál jóval magasabban árulok, az csak tévedés lehet, ebben a kivételes esetben szólj, akár a hirdetésben is. Ettől eltekintve akkor szólalj meg, ha vásárolni akarsz.

    4., Ha nem akarsz vásárolni, nem vásárolsz, de akkor nem is írsz a fórumba. Ha igen, ráadásul negatív felhanggal, azt szándékos üzletrontásnak hívják, és garantáltan meglesz a jutalma.

    5., Mindent privátban tisztázunk, ugyanis két fél üzletkötésének körülményei harmadik félre nem tartoznak.

    Folytatás...

    #64791808 13 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.